Colorama oční stíny

středa, června 05, 2013

Krásný červen! Jojo, léto je oficiálně tady! Tak co, prší u vás? Tady tedy pěkně lije jak z konve. Nicméně, náladu nám nesmí zkazit vůbec nic a rozhodně ne nějaký letní deštík! 
Dnes se podíváme na oční stíny Colorama, kterými začnu malou sérií článků (těšit se můžete ještě na laky a také na lesky). Colorama, Colorama. Kdo by o této řadě neslyšel. Valí se na nás z každé drogerie. ( Já jsem výrobky získala od L'oreal, díky kterým jste měli také šanci si vysoutěžit balíček).V portfoliu značky naleznete 30 barevných variant očních stínů a k tomu můžete dokoupit i 18 barevně ladících očních linek. Cena na jedno balení stínů by se měla pohybovat okolo 60 Kč. Nu, nebudu tu nic už dále okecávat a vrhneme se rovnou do recenze. 


První barvičkou je odstín číslo 809, která mi na první pohled evokuje tyrkysově-modrou s temným podtónem. Musím říci, že právě tento odstín mě zaujal hned na první pohled ze všech nejvíce. Barvě nejvíce odpovídá třetí fotka. Swatch, který vidíte, má zhruba 3 vrstvy a to je kámen úrazu, které jednotlivé stíny mají. Bohužel, nedosahují takové pigmentace, jaké jsme u ostatních stínů od Maybelline zvyklé. Nicméně jak vidíte, stíny se dají bez větších problémů vrstvit. Dobrou variantou by také bylo použít na ně přiložený pěnový aplikátor, jelikož klasickým štětcem je těžko naberete. Můžete také pochopitelně zkusit štětec syntetický. 


305 je přirozený, jemný odstín růžové. Není to ovšem taková ta klasická "lady pink", spíš pudrově-sofistikovaná, starorůžovka. Opět jako u předchozích stínů, pigmentace je bohužel velmi mizivá. Na dolní fotce v levo je jedna vrstva stínu - jak vidíte, skoro nerozeznatelná od barvy kůže. U tohoto stínu je to možná trochu výhodou, dá se použít na sjednocení barvy celého víčka, popřípadě jako rozjasňovač pod obočnicový oblouk. Výhodou stínů je jemné namletí, aplikovat se vám je tedy podaří lehce. 


Poslední barvičkou, kterou jsem v balíčku našla byla zlatavá 605. Tento stín je konzistencí úplně jiný. Nepodaří se vám ho nanést jako celistvý, naopak na očku vypadá jako tisíce malých třpytek, takové malé tekuté zlato. Pigmentací je paradoxně nejsilnější hned po prvním nanesením na víčko. Takže pokud hledáte něco, co vám očka krásně prozáří, tak tento odstín pro vás bude tou správnou volbou. 

Líčení s těmito stíny jste mohli vidět například v článku zde

Kdybych měla jednotlivé stíny měla seřadit dle oblíbenosti, dopadlo by to následovně: zlatá, modrá a růžová.  
Bezespornou výhodou jednotlivých stínů je fakt, že se bezproblémově nanášejí, nehrudkovatí, nepráší, na víčku se neslévají a s bází na víčku drží perfektně. Mezi negativa bych pak zařadila fakt, že pigmentace jedné vrstvy je mizerná a bez báze se stíny po pár hodinách jakoby ztratí a vpijí do víčka. 
Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

11 úžasných komentářů

  1. Děkuji za recenzi, přesně té malé pigmentace stínů jsem se bála. :)

    OdpovědětVymazat
  2. tady je konečně hezky (Praha) a voda opadá :) stíny mě zaujaly zlaté, ale pořizovat asi nebudu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že je to snad konečně za vámi :-)

      Vymazat
  3. Naprosto s tebou souhlasím. Pigmentace stojí za prd, ale na sjednocení je ta 305 skvělá ;)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám fialové a musím říci, že mají pigmntaci docela slušnou :) Nicméně souhlasím, že bez báze to není ono.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je jedině dobře, že jsi objevila takové, které ti vyhovují.

      Vymazat
  5. 305 je krásny odtien, no mna nikdy nalakali taketo mono tiene od roznych značiek (maybelline, rimmel, astor a podobne) a asi ma ani nikdy lakat nebudu..:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, osobně také preferuji spíše paletky. Tak třeba se dočkáme :-)

      Vymazat
  6. Tyrkysový je krásny, ale slabá pigmentácia tieňov by mi vadila.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)