Malujeme, aneb jak jsem propadla Hakurákům

pátek, června 21, 2013

Krásné páteční ráno! Já již pěkně těžce pracuji, i přes ta úmorná vedra :-( ale pro vás tu mám pochopitelně nový článek. Ať již utíkáte do školy, jste doma a odpočíváte, či se chystáte do práce, nebo pilně pracujete jako já, posaďte se na chvilku a začtěte se do recenze na profláknuté Hakuro štětce. :-)
Pokud svět kosmetiky alespoň trošku sledujete, víte moc dobře, že se u nás před několika měsíci vylíhlo české zastoupení této profláknuté značky a po několika naskladnění, kdy byly štětce okamžitě vyprodané, se konečně dostalo i na mě a tak jsem si mohla své nové kousky do sbírky vybrat. Ze začátku jsem chtěla zkusit nějaké základní štětce, abych si o značce udělala představu (již jsem tedy měla štětec na makeup H50 od Káji) a později si třeba přikoupím i nějaké další. 


Tady už vidíte všechny štětce pěkně pohromadě, seřazené dle velikosti a tloušťky, abyste si o nich mohli udělat alespoň částečnou představu. Štětec na tvářenku/bronzer přišel jako jediný s ochranným obalem, ostatní byli jen tak jak je vidíte (tedy pochopitelně měl každý svůj vlastní pytlíček. Celá zásilka pak přišla v obálce a doručena mi byla třetí den od objednání, čemuž tedy říkám rychlost! Pán od InTime byl silně nepříjemný, ale s tím už sám obchod nic neudělá. Spolu s objednávkou přišla pochopitelně i faktura. 



První zástupce z mé objednávky je číslo H85, což je dle výrobce štětec určený na tvarování obočí a nanášení očních linek. Štětinky tohoto štětce jsou syntetické a ohebné. Krásně se s nimi nanáší stín do obočí a na modelování ho tedy mohu jen doporučit. Na aplikaci očních linek mi nevyhovuje, jelikož jsou štětinky až moc jemné a tudíž musím celkem často přetahovat několik vrstev přes sebe. Což neznamená, že vám to nemusí vyhovovat. Praktická, dřevěná rukojeť je dostatečně dlouhá a umožňuje tak pohodlnou práci a aplikaci. 





H60 je velmi precizně provedený štětec na korektor, který je velikostně téměř ideální jak na aplikaci krémových, tak tuhých korektorů a ploška štětce se dostane jak k záhybům oka, tak nosu. Štětinky jsou syntetické, přesto však jiné než u štětce předešlého. Chlupy jsou střižené do obloučku, aby byla aplikace co nejjednodušší. Ve spodní části jsou chlupy plnější a zužují se směrem ke špičce. Tento štětec je rozhodně jeden z nejlepších, které jsem na korektor kdy vyzkoušela. Jediná nevýhoda je v tom, že díky velké hustotě štětinek, se produkt ve štětci drží a je třeba ho nejlépe po každém použití vymýt. 



Teď se již dostáváme k mé nové lásce, štětci číslo H76. Tento štětec je určen k aplikaci očních stínů pod linii řas, či do záhybů oka. Štětinky jsou přírodní, pochází z kozy. Ani nevím, jak nejlépe tento štětec vychválit. Prostě, s kozou se pracuje perfektně! Chlupy jsou neuvěřitelně jemné, měkké, skvěle stín aplikují na víčko, dokáží ho i mírně rozmazat. Nic jiného na aplikaci stínů na spodní víčko již nepoužívám a jestli tento štětec nemáte, měli byste to hodně rychle změnit. 



H70 je klasický, plochý štětec určený na aplikaci stínů na celé víčko. Tyto velice měkké a pružné chlupy z poníka jsou právě na aplikaci stínu na celé víčko perfektní. Tvar štětce je ideální, na aplikaci vám stačí dva, tři tahy a máte hotovo. Štětinky se při práci nelámou a neohýbají, což u takového štětce oceňuji.



H13 je štětec určený k blendění, popřípadě aplikaci rozjasňovače. Přírodní štětinky z kozy jsou poměrně dlouhé, takže na rozjasňovač se s tím (alespoň mě) moc nanášet nedaří, ale takové zafixování korektoru pod očima, to s ním jde perfektně :-) A nebo samotné blendění. Chlupy jsou o něco tvrdší, než ty bílé, takže perfektně poslouží pro zjemnění těch nejmenších tónových rozdílů a sjednotí váš look. 



A na konec tu mám H24, štětec určený na tvářenku či bronzer. Syntetické chlupy jsou napěchované těsně vedle sebe a střižené sešikmeně, tak jak jsme ostatně u těchto štětců zvyklé. Díky tomu, jak jsou husté, potřebujete jen trošku produktu. Opravdu, když jsem poprvé štětec použila, vypadala jsem jak Marfuška, protože jsem byla zvyklá štětcem kroužit a kroužit. Teď tak trošku poďupkám a je to. :-)

Co říci závěrem? Štětce jsou rozhodně tím nejlepším, co jejich cenová kategorie nabízí. Kvalitní dřevěná rukojeť, husté chlupy které drží svůj tvar i po několika hlubokých praních (pochopitelně uvidíme co za rok). Já si rozhodně přikoupím. 
Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

6 úžasných komentářů

  1. Souhlasím! I když mám zatím jen 2, tak jsou to rozhodně nejlepší štětce, jaké jsem kdy měla... a rozhodně budu přikupovat další...

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  2. Achjo, plány na šetření jsou, díky tvému článku, v tahu :D Hakuro štětce jsou na mém wishlistě už hodně dlouho. Stoprocentně si chci pořídit H51, H13 a H60 :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)