Tak tohle mě tedy štve!

čtvrtek, června 20, 2013

Krásné ráno všem. Doufám, že se nebudete zlobit, jelikož dnes nebude žádný report, recenze nebo článek o kosmetice, ale řeknu vám o tom, co mě poslední dobou opravdu štve. Přeci jen, blog je takovým mým osobním prostorem a já si prostě musím vylít srdíčko :-( A možná zjistíte, že se s mnoho věcmi také dokážete ztotožnit, i když upřímně doufám, že máte lepší náladu než já a svět vám připadá trošku barevnější. 

http://fc06.deviantart.net/fs70/f/2010/222/2/0/Envy_is_Definition_by_enviousness.png

1. Závist 
A tím myslím závist všeho druhu. Poslední dobou se mi zdá, jako by snad ani nebylo normální v něčem uspět, být dobrý, či snad výjimečný. Lidé jsou opravdu strašlivě závistiví, až hrůza. Opravdu mi to nepřijde normální. A to nemluvím jen o blogování a blogovém světě všeobecně, kde to k závistivým komentářům prostě a jednoduše svádí. To mluvím i o škole či práci. Ty tam jsou očividně časy, kdy jsme si všichni pomáhali a drželi se v těžkých situacích. Vím moc dobře, že závist je a vždy bude jednou z přirozených vlastností nás lidí, ale snažme se jí držet na uzdě a přát lidem v našem okolí jejich úspěchy. 

https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/p480x480/934986_471330326278597_1632438436_n.jpg

2. Fitnessblogy
Další věc, která mě poslední dobou slušně vytáčí jsou všemožné finessblogy a blogy zabývající se hubnutím, zdravou stravou a super extra nutričně vyváženým vařením. Nechápejte mě špatně, rozhodně si myslím, že jíst zdravě je důležité a člověk by se hýbat měl, ale poslední dobou je toho prostě moc. Jestli že si někdo může stěžovat na to, že je plno blogů o kosmetice, tak mi tedy řekněte, jak to že si nestěžuje kolik je blogů o jídle a cvičení? Ono stačí rozkliknout bloggerky a je to tam samé jídlo. Nic proti slečnám, které tyto blogy vedou, ale přijde mi, že teď si snad každý myslí, že je vystudovaný nutriční poradce a to prostě není správné.  Co mě ovšem na blozích tohoto typu vytáčí nejvíce, jsou paradoxně komentáře těch, kdo je čtou. Promiňte, ale když tam slečna napíše, že měří 180 a váží 68 a někdo se tam do ní bude navážet, že je snad obézní? To jako myslí opravdu vážně? Pardón, ale jdu si dát radši čokoládu, protože žijeme jen jednou. 

http://trollable.com/wp-content/uploads/2012/11/Youre-an-expert-on-my-life1.jpg

3. Můj život
Nebojte, neštve mě můj život jako takový, ale komentáře na něj. Moc ráda s vámi sdílím střípky svého života a to, co se v něm děje a stejně tak od vás ráda dostávám typy na nejrůznější věci, obchody a vychytávky (co se tedy mého stěhování týče) a jsem nesmírně nadšená, když ukrojíte kousek ze svého času a napíšete mi email i komentář. Na druhou stranu jsou tu ovšem i ti, kteří se mi novou etapu života snaží znepříjemnit. Nemyslím si, že by bylo komu co do toho, kde na byt bereme peníze a jak to že si můžu dovolit se ve dvaceti letech zařídit sama pro sebe. Ono to ostatně hodně souvisí se závistí. Rada pro všechny, co to nechápou: zkuste pracovat a uvidíte, že to půjde. 

http://www.geeknewscentral.com/wp-content/uploads/2012/10/youtube-logo.png

4. Youtube
Youtube mě poslední dobou štve tedy extra. Nejenže se neustále nezobrazují videa tam, kde mají, ale navíc má i samotný přehrávač pořád nějaké potíže. A tedy nic mě nedokáže rozčílit tolik, jako nízká kvalita přehrávaného videa a neustále zasekávání. To jsou ty jejich neustále obměny a vylepšováky. No hrůza.

http://i.idnes.cz/06/011/gal/ZRA101a79_KOUEN_MH.JPG

5. Kouření na zastávkách
Patřím mezi zaryté nekuřáky a vůbec se tím netajím. Nicméně, proti gustu ... a pokud někdo kouří, je to jeho volba a nehodlám ho dle toho soudit či snad poučovat. Ale co mě tedy dokáže naštvat, jsou lidé, kteří i přes zákazy a vyhlášky klidně kouří tam, kde je to zakázáno. Extra mi to vadí na autobusových zastávkách, kde se prostě nemáte kam schovat. Ještě lepší je, když prší, kuřák v bude vyhuluje a vy musíte stát v dešti venku. No to mám vždy sto chutí zavolat policií, bohužel, než by přijeli, kuřáci by byli kde tam...

Tak, jsem se tu vyvztekala a je mi hned lépe. :-)
No nic, snad se má nálada umoudří a zítra to už bude lepší. 

Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

15 úžasných komentářů

  1. Sama chystám taky jeden naštvávací článek :). Ale úplně tě chápu a většin z těch věcí mi taky vadí. Snad kromě toho, že jsem příležitostný kuřák, ale samozřejmě jsem slušná a nekouřím na místech, kde se to nesmí. Jen mně zase vadí, když mi někdo kecá do mého kouření, že bych to neměla dělat, že je to nezdravé atd...a já to asi nevím? Kouřím proto, že kouřit chci, tečka :). A jinak fitness blogy mi taky pijou krev...ale já mám co říkat, já jsem podle jejich měřítek obézní velryba :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a to ti nevadi, ze smrdis? me je fuk, ze lidi kouri, je to jejich zdravi, ale ten smrad je na pobliti.

      Vymazat
    2. a to ti nevadi, ze smrdis? me je fuk, ze lidi kouri, je to jejich zdravi, ale ten smrad je na pobliti.

      Vymazat
    3. Vadi, taky mi to nejak extra nevoni. Ale jestli myslis, ze z jedny cigarety denne smrdim cely den, tak ani ne :D.

      Vymazat
    4. Je to prostě hrůza. Jinak jak píšu, pokud kouříš, je to jen tvá věc, ale zákony by se prostě dodržovat měly.

      Vymazat
  2. Jako bych to z větší části psala já... Já tedy Fitness blogy nečtu a na Blogerky nechodím, tak je to víceméně mimo mě... Ale jinak opravdu se vším souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  3. Fitness blogy...mě také spíš štvou. Zdravá strava ano..ale řešit celý den jídelníček a tak dále mi hraničí akorát tak se závislosí a na tom si trvám :)..podle mě není přirozené myslet na jídlo a cvičení celý den a ještě o tom vést blog..takže s tebou souhlasím :).
    MaláMacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Štvou mě podobné věci jako Tebe :-) Zastavila bych se ale u té poslední. Pořád nechápu, že v celé EU je kouření na veřejném prostranství (včetně restaurací atp) omezeno na minimu, jen u nás se s tím pořád nic nedělá! Takévý výsměch! To mě štve asi nejvíc - že se s tím v ČR nic nedělá :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...protože plošný zákaz kouření na veřejných prostranstvích je omezování osobní svobody. Deal with it.

      Vymazat
    2. Ono by stačilo, kdyby byli kuřáci trošku ohleduplní no.

      Vymazat
  5. Nechápu,jak ti můžou vadit fitnessblogy?Nikdo tě nenutí se na ně dívat přece.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná by stalo si přečíst i to vysvětlení pod obrázkem

      Vymazat
  6. Se vším bych souhlasila a napsala jsi to oprvadu skvěle. Jen u toho posledního jsem se trochu zamyslela. Můj nos je asi už docela vycvičený po letech v hospodě jako nekuřák a s kuřáckou nejlepší kamarádkou jsem si asi už zvykla. Takže to neberu jako obrovský prohřešek ;)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)