Intenzita spodního víčka

pondělí, července 22, 2013

Krásné pondělní ráno všem dámám a slečnám, které otevřely stránky tohoto blogu :-) 
Konečně mohu říci, že si prázdniny užívám plnými doušky, uplynulé dva dny jsem strávila u kamarádky, kterou jsem neviděla přes rok, jelikož se naše cesty díky jinému výběru vysokých škol přeci jen trošku rozdělily. Pěkně jsme si popovídali, dohnali ztracený čas, parádně jsme se vyřádily v bazénu a došlo i na grilování a nějakou tu sklenku vína. Není nad relax mimo město, v klidném koutku přírody. Dnes mě sice čeká další směna v práci, ale věřím, že bude bezproblémová a po jejím skončení odjíždím směr rodinná chata a další odpočinek. Nu ale, dnes jsem si pro vás nepřipravila článek z vlastní "dílny", ale spíš takové zamyšlení, nebo řekněme postřeh, který jsem ulovila na beautydepartment.com, mimochodem studnici nepřeberných nápadů, srovnání, inovací a diy tutoriálů. Tento příspěvek se zabývá intenzitou, jakou můžete dát na spodní víčko a jak různých looků můžete dosáhnout pouze řekněme změnou tlaku tužky, či technikou, kterou tuto část víčka zdobíte. 


http://97.74.65.162/wp-content/uploads-c/2013/07/thebeautydepartment.com-lower-lid-intensity-levels1.jpg

1. Bare-Náhé, bez ničeho
Již při pohledu na očko bez jakéhokoliv zásahu do spodního víčka je vám jasné, že tohoto "efektu" chceme dosáhnout tehdy, potřebujeme-li veškerou pozornost na víčku horním. Jednoduše řečeno, jestli máte speciální, až umělecký makeup, nebo třeba jen výrazné líčení na ples. atd. Nahé spodní víčko také vede k liftingovému klamu. 
2. Mascara-Řasenka
Styl, kterého využíváme dnes a denně snad všechny. Na spodní víčko patří objemová řasenka, pokud možno voděodolná tak, aby se vám řasy neslepovaly a vydržely krásné celý den. 
3. Dotted line - tečkovaná linka
Pokud u linie řas po celé délce uděláte jemnou černou tužkou tečky, docílíte optického klamu který zaručí, že vaše očko bude poseté milionem řas, zároveň tak očko orámujete a dodáte mu požadovaný tvar bez toho, aniž by si toho někdo všiml. 
4. Lined-Linka
Další, řekněme snad nejoblíbenější technika, kterou hojně využívám i já a ženy od pradávna. Správně by se s linkou mělo začínat u vnitřního koutku a táhnout byste jí měli až do konce toho vnějšího. Já dávám přednost variantě, kdy od vnějšího koutku do vnitřního jemně kreslím a na konec čárky spojím do jedné velké. Ať zvolíte jakoukoliv taktiku, tak právě tahle varianta bude vypadat vždy perfektně. 
5. Smudged-rozmazaná linka
Pomocí zkoseného štetečku linku pod očkem jemně rozmažte rychlými tahy. Linka nebude na oku vypadat tak drsně a dosáhnete hladce kouřového efektu. 
6. Inner Rimmed-linka na vnitřní části spodního víčka
Snad všemi obávaná technika, kdy si na "vodní" linku pěkně vkreslíte linku černou, či bílou, tělovou a nebo víte co? jakoukoliv tužkou chcete :D Technika, která opticky vaše oči zmenší, na druhou stranu jim ovšem dodá na intenzitě. Základním předpokladem tohoto looku je kvalitní, voděodolná tužka na oči. 

Tento jednoduchý přehled se mi moc líbí, jelikož přesně vidím, co že si na očku vytvářím a jaký to má výsledný efekt. Bez bolesti přiznávám, že nejraději mám klasickou linku na vnější, či vnitřní straně víčka ačkoliv vím, že očka nemám zrovna největší. Naopak tečkování mě neláká, nemám na něj nervy. 
Co vy a vše zaručené tipy a triky? 
Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

5 úžasných komentářů

  1. Já nejraději používám buď jenom řasenku a nebo vnitřní linku - příjde mi taková nejlepší, protože mám velké oči a nepříjde mi ani tolik násilná :) Jinak na ni používám tužku Rimmel Scandal Eyes, kterou jsem si koupila na tvoje doporučení ;) Na tečkování bych asi neměla nervy a vůbec mě neláká a vnější či rozmazané spodní linky nedělám prakticky vůbec, jsou podle mě dost takové výrazné, na mě, bledou modrookou blondýnu, i dost násilné, takže tak maximálně na nějaké večerní líčení třeba do divadla, kam jdu tak 2x do roka no :D Jinak skvělý článek, moc se mi líbil ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Já dávám na spodní linku nejtmavší stín, který používám při líčení horního víčka. Moc se mi tohle uspořádání líbí a je vidět, že když se spodní linka nemaluje, tak líčení nemá ten správný šmrnc :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  3. Aaaaach, to poslední je úžasný! Bohužel mám na to moc malé oči :( Sama dělám řasenku i na spodních řasách a linku dole jen cca do poloviny oka (ukázaly mi to tak nezávisle na sobě dvě vizážistky), a somozřejmě ale ddo ztracena.. Zvětšuje to tak oko, ale zároveň zýrazní.

    Fczelkamaya

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)