Zas tak moc mě nebere

středa, července 03, 2013

Ahojky! Dnes se po delší době vracím k odlehčenému tématu - tagu. Konkrétně tedy k tagu Antiwishlist, který poprvé stvořila Plum na svém blogu a který se postupně právoplatně včlenil do blogerského světa. A jelikož si myslím, že zajímavostí není nikdy dost a sama tagy na ostatních blozích poctivě čtu, připravila jsem si dneska i svou trošku do mlýna. Takže, co že mě to vůbec, ale vůbec nebere? 

 
http://marieclaire-cz.imag3box.net/photos/2012/10/19/3680-chubby-stick-zari-v-novych-barvach-2.jpg

Vůbec, ale vůbec nepobírám mánii kolem Chubby sticků od Clinique. Myslím si, že na trhu existuje dostatek levnějších a především lepších variant, než jsou tyhle tyčinky. Ať už mluvíme o Revlon Just Bitten Kissable, či snad Mother Puckeru od Soap and Glory, Neutrogeně či Covergirl. Paradoxně vlastně Chubby Sticky špatné nejsou, to rozhodně ne, ale za tu cenu? Bohužel jsou zářným příkladem toho, že pokud jste silná značka na trhu, můžete nasadit ceny hodně, hodně vysoko. Nic proti Clinique, ale zrovna v tomto případě mě nic nenutí k tomu sáhnout po dražší alternativě. 

http://sgskinbeauties.com/wp-content/uploads/2013/01/imgMary-Kay-Logo-2.4.13.jpg

Nevím čím to je, ale tahle značka mi jde od začátku proti srsti. Snad je to tím, že si hraje na určitou exkluzivitu, možná tím, jak se ze dne na den objevila doslova na každém rohu. Každopádně, její filozofie jde jaksi mimo mně a nebaví mě, když mě na ulici zastavují slečny a snaží se mi ji nevybíravými způsoby vnutit. Copak toho není od Avonu a Oriflamu dost? Když už jsme u toho, Oriflame můžu také zařadit do totožné kategorie (teď se asi ptáte, jak to že ne Avon :D mamka byla Avon lady co se pamatuji a tak také mé první krůčky vstříc kosmetice byly právě s touto značkou a vím moc dobře, že má své klenoty, které stojí za to mít) a navíc Avon Lady jsou milé a příjemné. 

http://www.wellnessnoviny.cz/image/10694/zpevnujici-serum-na-oblicej-a-krk.gif

Yves Rocher mi také vůbec, ale vůbec nesedí. Opravdu, neměla jsem od nich nic, co by fungovalo přesně tak, jak bych si to představovala. Korunu tomu nasadil předposlední Senzabox, který mě v mém názoru jen utvrdil. Kosmetiku všeobecně nemají vůbec pigmentovanou a kvalitní. Vím, že hodně lidí miluje jejich sprchové gely a odličovače, ale těch je na trhu tolik, že nemám proč se obracet s nákupem právě na tuto značku. Jedna výjimka tu asi přesto bude a to ta toaletka, která byla také v boxíku a do které se mamka přímo zamilovala, takže jí ji nejspíš koupím k Vánocům. Aneb výjimka potvrzuje pravidlo, že? 

http://www.parfemy-star.cz/userfiles/image/benefit_makeup.jpg

Teď si s klidem nasypu trošku popelu na hlavu a řeknu Benefit. Pokud blog sledujete, či projedete několik desítek článků zpět, přijdete na to, že především v loňském roce jsem tuto značku přímo milovala, nakupovala ve velkém a prahla po všem v těch roztomilých obalech. Postupem času jsem však přišla na to, že existují jiné a lepší varianty většiny jejich produktů a s politováním také říkám, že mě dost jejich produktů zklamalo. Na jednu stranu mě to docela mrzí, protože zrovna Benefitem jsem byla dost nadšená, na druhou stranu alespoň dost ušetřím a rozšířím si obzory. 

http://www.coty.cz/images/clanky/astor%20web%20obr%20700.jpg

Astor je jediná "drogérková" značka, která mě vůbec nebere. A to tak, že jsem snad ani nikdy pořádně neviděla jejich stojan až do minulého měsíce, kdy jsem hledala řasenku Doll Eyes, na kterou mě zlákala televizní reklamna a kterou jsem prostě musela mít. Abych řekla pravdu, tak má averze přichází spíš od Heidy, která mi nesedí a tudíž si pochopitelně nebudu kupovat něco od značky, kterou propaguje. Nicméně jsem na produkt této značky nečetla ještě vyloženě pozitivní recenzi a nic jiného, než výše zmiňovaná řasenka mě dosud neupoutalo. 

http://g.lnwfile.com/99sd5z.jpg

A všechny další laky které stojí stovky korun. Proč by někdo chtěl vyhazovat takové hříšné peníze za pouhý lak na nehty? Zase, tato má "nechápavost" je zapříčiněná tím, že si nehty lakuji opravdu výjimečně. Ono třeba kdybych si je lakovala denně, tak bych na kouzlo dražších laků také přišla. Teď mi to ovšem připadá jako zbytečnost a ušetřené peníze raději utratím jinde. 

Toť pro zatím mých "Top 5" položek z Antiwishlistu a myslím, že se tu třeba v budoucnu objeví i další :-)
Co nemáte rádi vy? Co byste si nikdy nekoupily? Nebo naopak, po čem z mého antiwishlistu toužíte? 



Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

5 úžasných komentářů

  1. Ani jenda značka z výše jmenovaných mě taky nebere, až teda na to Yves Rocher, ten mě brát musí, protože jsem dostala sadu výrobků od přítele :D

    ..plus ještě ryor, bobi brown, Dermacol, ..a ještě nějaké určo :)) Hezký tag

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych jich vymyslela víc, tak třeba v příštím článku ...

      Vymazat
  2. Zajímavý článek. Vše všem souhlasím, až na Oriflame :) Já byla Avon Lady a nesnášela Oriflame. Teď je to přesně naopak. Nevím proč, ale Oriflame se mi líbí daleko víc než Avon. Možná to bude také tím, že jsem ještě neviděla Oriflame stánek nikde po Plzni a Avon stánek stál co víkend u nás v Olympii a ty ženské byly opravdu vlezlé a protivné ;)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud jsou vlezlé, tak je to na prd. Ale to záleží asi na člověku od člověka

      Vymazat
  3. Yves Rocher je celkem nic moc, na to jaký mají ceny. Na druhou stranu si nedovedu představit život bez jejich dvoufázového odličovače na oči a sprchových gelů (některý fakt nádherně voní). A taky mají překvapivě dobrý samoopalovák.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)