Balea Oil Repair šampon+kondicioner, aneb jak jsem se poprala s profláknutou péčí

pátek, října 18, 2013

Krásné ráno všem!e 
Než se pustíme do dnešního článku, musím vám říct novinku (tedy alespoň pro mě), kterou jsem se dozvěděla na úterní hodině rétoriky. Věděly jste, že slovo make-up v české zkomolenině mejkap naleznete v pravidlech českého pravopisu? Tak to je šok! :D
No tedy, dnes pro vás mám článek o šamponu a kondicionéru od Balei, které byly takovým tím "blogger made me buy it" nákupem - aneb když slyšíte takovou chválu na tak levný produkt a vůbec jakýkoliv produkt, máte prostě potřebu to vyzkoušet na vlastní kůži (v tomto případě na vlastní vlasy) a doufáte, že výsledek bude přinejmenším stejný, ne-li lepší než u kolegyň, které s ním byly spokojené. A budu upřímná, když napíšu, že se tak většinou i stane. Většinou. 


Balea s touto vlasovou řadou slibuje snad bezchybný šampon a kondicionér bez silikonů, které by měly vaše vlasy dokonale vyčistit, dodat jim sílu a lesk a zanechat je bez zátěže. No, alespoň slibuje. Nemůžu si pomoci, ale tento jemný gelový šampon pro mé vlasy nedělá vůbec, ale vůbec nic. Ano, vymyje všechnu špínu a maz bez okolků, ale za jakou cenu? Sám vůbec nepění a mám pocit, že i když si na vlasy nanesu dvě, tři dávky, vůbec nejsou dokonale pokryté. Šampon k nim prostě nechce dokonale přilnout. Ano, dobře a snadno se vymývá a vlasy opravdu nezanechává těžké a splihlé, nicméně tento efekt trvá jen první den po umytí. Hned druhý den ráno mám totálně mastnou a splihlou ofinu a vlasy se k ní přidají v průběhu dne. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale mýt si vlasy ob den? Na to opravdu nemám čas. Zlatý Gliss Kur šampon, který je za velmi podobnou cenu mnohem lepší. 


Krémový kondicionér je na tom přeci jen trošku lépe. Jednoduše řečeno, je to klasický kondicionér, který svou práci odvede tak, jak má. Vlasy jsou po jeho použití hebké a jemné, snadno se rozčesávají. Pokud ho použiji s jiným šamponem, tak neregistruji ani zkrácení času mezi jednotlivými mytími a tudíž tento problém přičítám výhradně šamponu. Tudíž kondicionéru jako takovému nic vyčíst nemůžu. Přesto mezi zastánce kondicionérů jako takových nepatřím a tudíž si jej už nikdy nekoupím. 

Ach jo, to je jednou zase zklamání....
Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

6 úžasných komentářů

  1. sklamanie je v prvom rade tvoj článok a že vôbec som naň klikla, táto balea rada vyhrála prestížnu cenu lebo je naozaj dobrý a kvalitný, ja som mala asi 3 balenia, samozrejme šampony striedam aj s tvojím zmienovaným gliss kur a používam aj oveľa drahšie značky, tejto balea sade nemám čo vytknúť a určite sa k nej niekedy opäť vrátim

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já si v prvé řadě myslím, že každý máme jiné vlasy a pokožku hlavy, každému vyhovuje něco jiného. Takže proč by měl být článek zklamáním? Francoais pouze vyjádřila svůj názor a to, že Tobě vyhovuje a někomu ne, tak to je prostě život. Mně také tahle Balea nevyhovovala, stejné zkušenosti jako Francoais a kupovat si ji kvůli tomu, že vyhrála prestižní cenu, fakt nebudu :)

      Vymazat
    2. Nezlob se na mě, milá Mário, ale myslím si, že hned v úvodu píši, že jsem si tento šampon a kondicionér zakoupila díky kladným recenzím a že mi je líto, jak mým vlasům nesedl. Bohužel, každému vyhovuje něco jiného a nevidím důvod, proč bych své čtenářky neměla informovat o tom, že mi nesedl.

      Vymazat
  2. Mě to samé dělá třeba i Gliss kur, což je škoda,protože je to moc dobrý šampon:)
    Kondicionér,ale tady vypadá moc dobře a za tu cenu si ho možná i pořídím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Za sebe mohu oba výrobky jen doporučit, na moje vlasy prostě suprově "sedly" a bez té vůně už se neobejdu: http://drzazrzka.blogspot.cz/2014/03/cerni-bojovnici-za-krasne-vlasy-balea.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)