Podzimní "Must haves": Rtěnky

středa, října 09, 2013

Podzim, podzim, podzim!
Vítám vás všechny u dnešního článku, ve kterém se podíváme na zoubek rtěnkám, které jsou jako stvořené pro období, počasí a vůbec celou tu podzimní náladu, která nás všechny, chtě nechtě pohlcuje. 
Věděly jste, že letos (de facto jako každý podzim po uplynulých sto let :D) budou v kurzu odstíny tělových, hnědých, vínových a švestkových rtěnek, tvářenek a stínů? 
Dnes vám tedy ukážu, jaké krásky ze své sbírky momentálně nejvíce používám a třeba tam najdete i tu, která by se líbila vám a která vám chybí. 
Vybírala jsem všechny běžně dostupné rtěnky z českých drogérií, nicméně jsem si dovolila do článku vmísit i wet'n'wild krásku, kterou jsem si maximálně oblíbila. 
Jdeme na ně. 


Co se tělových, hnědých a takzvaných "nude" odstínů týče, vybrala jsem dva na první pohled podobné, nicméně z naprosto jiného barevného spektra. Dle fotky už vám je jasné, že se jedná o balzámo-rtěnky od Maybelline, Color Whispers. Představuji vám Lust for blush a Rose Attraction. O rtěnkách už bylo řečeno vše, jen tři recenze se objevily na mém blogu. První swatch na fotce níže patří odstínu Lust for blush, který dostojí svému jménu. Jedná se o jemně narůžovělou barvičku, skutečně perfektní odstín pro tvářenku :-) Vyjímá se skvěle především na světlé pleti, já osobně jej ráda zvýrazním leskem, který mu dodá šmrnc. Rose Attraction je na mé barvě pleti více "nude", i když na foce vypadá až tak do béžova. Věřím, že je to ta pravá tělová barva pro mnoho slečen. Navíc, pokud máte trošku pigmentovanější rtíky jako já, je to ideální rtěnka na cesty. Jednoduše přemáznete a jdete, bez zrcátka, bez okolků. 


Vintage Pink od Rimmelu je mou neporazitelnou stálicí (miluji zastřené švestkové a fialové odstíny) už nějakou tu dobu, i když je mi jasné, že pro mnoho z vás to nebude jednoduchá barva na běžné nošení. Podzim by vás ovšem o jejím nákupu přesvědčit mohl. Věřte mi, že neprohloupíte. 
Lip Butters od Revlonu mám doma v několika odstínech a přesto po Suggar Plum sahám nejčastěji. Pigmentace je o něco slabší než u Vintage Pink a rtěnka samotná také obsahuje jemný shimmer. Tuto barvu mám zafixovanou jako dokonalou vínovou a nebojím se říci, že právě tento odstín je z mých Lip Butters mým nejoblíbenějším. Je to, stejně jako balzámy Color Whispers, také dobrá volba na cesty. 


Rtěnky Wet'n'Wild pořídíte za pár dolarů na internetu a nedá mi, abych vám tuhle perfektní, matnou švestkovou barvu neukázala. Odstín Mauve Outta Here je jako stvořený do podzimních dní. Tyto rtěnky jemně rty vysušují a tak je důležité před jejich aplikací použít balzám, pak už jen drží, drží a drží.
Nesmím také zapomenout na českého zástupce a tím je jednoznačně Dermacol Lip Seduction v odstínu č.7. Tento odstín se velmi podobá právě mé oblíbené Vintage Pink a obsahuje trošku shimmeru stejně jako Lip Butter, takže by se dalo říci, že je to takový dokonalý kříženec. Bohužel, tyto rtěnky, alespoň na mých rtech nemají dlouhého trvání a tak je moc často nevyužívám. To nemění nic na faktu, že barva je dokonalá!

Toť mých 6 nejoblíbenějších a nejpoužívanějších rtěnek podzimních dnů a mně zajímá, jaké že barvy to vyhrávají u vás? 

Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

12 úžasných komentářů

  1. Ja tedy nosim stejne barvy jak v lete, snazim se ladit k obleceni. Prevazuji u me ruzove a fialove odstiny a jedna oranzova Color Whisper, tu zboznuju:)

    OdpovědětVymazat
  2. Rtěnky mám ráda, ale hnědým odstínům se vyhýbám. Stejně jako u tvářenek - přijde mi, že všichni nad 20 v nich vypadají starší. Preferuju neřvavé odstíny červené a růžové.

    OdpovědětVymazat
  3. taky mám ráda vínové a švestkové odstíny, sugar plum mám zrovna dnes, jen shimmeru jsem si u ní vůbec nevšimla... pěkný výběr

    OdpovědětVymazat
  4. prosím ťa, kde sa dajú kúpiž wet n wild??,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na zahraničních internetových obchodech. přečti si články na blogu, mám tam tunu odkazů

      Vymazat
    2. jo, dík. skúsim pohľadať. ja som wet n wild rúže hľadala už dávno na nete, ale nikde som nenašla len v jednom s poštovným 35 dolárov:/

      Vymazat
  5. Mají velice krásné barvičky :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Naozaj zaujímavé kúsky. Určite si aspoň jeden zadovážim ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Já se teď přes podzim chci konečně naučit nosit rudou :).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)