NYC: Expert last lip color

pondělí, března 31, 2014

Ahojky! 
Vítám vás u posledního březnového článku, ve kterém se zaměříme na rtíky. Duben bude měsícem, kdy plním sliby a všechny blogové resty a postupně se tak dostane na recenze všech produktů, na které už dlouhou dobu čekáte a nebo třeba i takových, které mám doma několik měsíců odzkoušené, ale prostě na ně nebyl ten správný čas. Dnes se tedy jukneme na rtěnky od NYC, které jsou právě těmi produkty, které mám doma již několik dlouhých týdnů a pořád je ne a ne řádně vyzkoušet. Protože se však jedná o odstíny, které by se vám mohly na následující jarní týdny hodit, honem honem vám přináším recenzi, díky které se pro jejich nákup třeba rozhodnete, pokud takové barvičky hledáte. 


Když to vezmu pěkně popořadě, musím se přiznat, že sáhnout po jakémkoliv produktu ze stojanu NYC mě už sakra dlouhou dobu nenapadlo. Ano, před takovými pěti lety patřila právě tato značka mezi mé top, ale čím více jsem kosmetiku poznávala, tím méně mě to k nim táhlo, až jsem tam přestala vůbec koukat. Zpátky mě přivedl až tutoriál pro brunetky na MakeupChair a když jsem tam viděla tu úžasnou barvičku Blue Rose, která byla mé pleti doporučována, no, znáte to, musela jsem hned zkusit, zda je to pravda a bude se ke mně opravdu tolik hodit. A nebyla bych to já, abych rovnou nepřihodila i další odstín, protože promiňte, ale rtěnka za 49 Kč? Haló! A tak se v košíku usadila i více nositelnější a jemnější Modern Love. 


Dále také přiznávám, že balení rtěnek je podle mě otřesné. Ano, ano, 49 Kč, to je rtěnková pohádka, ale opravdu? To i Essence dělá lepší obaly a tohle se NYC tedy rozhodně nepovedlo. Pěkné je na něm však to, že plast koresponduje s odstínem uvnitř, což oceňuji. Avšak, tyhle dvě šmudlinky jsou jediné rtěnky, které nemám vystavené na toaletce a raději je pěkně pečlivě schovávám v šuplíku. Přeci jen mi tak trošku hyzdí výstavku. 



Co se do vlastností rtěnek týče, jsou na tom mnohem lépe, než ty jejich obaly. Jsou opravdu mega moc pigmentované a na dosažení tak syté barvy vám stačí jen jeden tah po rtíkách. Neobsahují shimmer ani třpytky, mají však lesklý finish a na světle pěkně září. Řekla bych, že jsou až saténové. Na rtech nejsou nijak silně cítit, tak jsou lehké. Za dobu nošení jsem si také nevšimla, že by nějak výjimečně zvýrazňovaly rýhy na rtíkách a zalézaly do nich. Intenzitu na rtech si udrží zhruba tři hodinky, pak se začnou pomalu, ale jistě rovnoměrně ztrácet. Nejsou přímo vysušující, ale vzhledem k tomu, kolik stojí, doporučuji pro jistotu aplikovat nejdříve balzám. Přeci jen mě okraje rtíků po použití trošku tahaly. 
Jediným jejich mínusem tak zůstává fakt, že utíkají ze rtů. Alespoň mě tedy ano. Schválně jsem vám to vyfotila dole. U světlejšího odstínu to není tak znát, ale u výrazné Blue rose to jde vidět dosti. Doporučila bych vám k nim tedy rozhodně pořádnou konturku, se kterou tento nežádoucí efekt odstraníte. 
Závěrem snad dodám jen to, že za těch 49 Kč rozhodně stojí. Minimálně pro ty výraznější barvičky, za které je škoda utrácet horentní sumy, pokud se v jejich nošení přímo nelibujete. 








Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

8 úžasných komentářů

  1. Na mně to má hodně shimmeru, to já nemám v rtěnkách ráda, ale vypadají pěkně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem si pořídila ten odstín Blue Rose a jsem z něj opravdu nadšená. Je to krásný odstín, s obalem souhlasím, je to fakt nic moc. Doporučuji použít balzám, protože mně osobně rtěnka vysušuje rty. Na rtech mi vydržela opravdu dlouho! obkreslení rtů konturkou je v tomhle případě celkem nutnost.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem nad nimi už přemýšlela že bych vyzkoušela aspoň jeden odstín -:))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě jsem od NYC nic nezkoušela, ale asi si brzy zajdu právě pro nějakou tu rtěnku :))

    OdpovědětVymazat
  5. mám tu blue rose a je to nejhorší rtěnka co jsem kdy viděla. ten obal je naprosto na nic, rtěnka nejde celá zasunout a víčko pořádně nedrží, takže strčit si jí do kabelky jen tak (jako to normálně dělám s každou jinou rtěnkou) je doslova horor. Ta barva se mi taky nelíbí, ten modrý odlesk je naprosto hroznej, ale moje chyba, špatného výběru. Tohle léto si jí asi párkrát vezmu, ale kdybych neměla problém s plýtváním, tak už je dávno v koši. fuj. navíc made in china, no děkuju, ale od NYC už nikdy nic. zlatý Essence, který jsou jen o 10,- dražší a vůbec VŮBEC se to nedá srovnat.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)