Micelární voda Garnier

středa, dubna 23, 2014

Krásné středeční ráno všem. 
Dnes jsem se rozhodla splnit další z restů a přinést vám další článek, který jsem vám před nedávnem slíbila a na který se těšíte. Povídat si budeme o poměrné novince a to micelární vodě od Garnier. Musím říci, že jsem se na testování těšila, jelikož jsem byla zvědavá na to, jestli mi na pleti udělá blaze anebo mi naopak pokožku rozhází jako starší ségra od L'orealu. Jak už to dopadlo, se můžete podívat v dnešním článku. 


Garnier nám přináší svou vlastní verzi micelární vody pro citlivou pleť, která slibuje dokonalé odstranění makeupu, vyčištění a zklidnění pleti. Jako ostatní micelární vody je to finální čistící krok, po kterém není třeba obličej dočišťovat či použít ještě opláchnutí vodou. Dalším příslibem je odlíčení bez drhnutí (tedy velice snadné odlíčení jedním tahem). Jedno balení obsahuje 400 ml produktu, je opravdu robustní a jak výrobce píše, mělo by vám vydržet na 200 použití. Tedy řekněme zhruba na nějaké 3 měsíce dle toho, kolik makeupu používáte. Balení se pak pyšní nápisem "vysoce tolerantní složení k pleti". Tedy řekněte, co více po všech těch superlativech přát? Snad jen to, aby byly dodrženy a všechny správně fungovaly.  

¨

Nápad toho pořádně rozšířit micelární vody v drogériích se mi z počátku líbil. Ono ruku na srdce, Bioderma prostě jede a sehnat něco podobně kvalitního za rozumnou cenu by bylo perfektní. Jako malá jsem se těšila na micelárku od L!orelu měsíce před tím, než k nám přišla, jelikož o ní nejedna zahraniční blogerka básnila. Jaké pak bylo zklamání, když mé pleti naprosto nesedla a jedna složka mi na ní dělala neplechu a pupínky. Takže, když jsem slyšela o stejném produktu od Garnier v hlavě mi naskočilo "super, další šance vyzkoušet něco skvělého a doufám, že mi to také sedne". Není tedy divu, že jakmile se ke mě vodička dostala, vrhla jsem se na testování a těšila se na parádní výsledky. 


Ačkoliv jsem to dnes zmínila již několikrát, ještě jednou opakuji že se dnes bavíme o micelární vodě. Na první pohled je velice podobná těm ostatním, které se na našem trhu dají sehnat. Zázračná voda se ukrývá v mohutném, do ruky pěkně padnoucím balení v celkem ne-minimalistickém, růžovo-bílém balení. Celý obal je z průhledného plastu a je opatřeno křiklavě růžovým hrdlem aplikátoru, který je na "zacvaknutí". Hrdlo má uprostřed přiměřenou dírku. Nikdy se mi při používání nestalo, že by mi voda někam vytekla, či by ji naopak bylo málo. Množství můžete poměrně dobře kontrolovat. Víčko sedí na hrdle i po desítkách otevření a zavření dobře, takže únava materiálu zatím také nepadá v úvahu. 


Sama micelárka je neparfemovaná (na rozdíl od L'orelu a Biodermy, které slibují to samé z ní opravdu žádný určitý odér necítím). Používání je příjemné, obličej po odlíčení nelepí, naopak je pěkně jemný a připravený k nanesení nočního/denního krému. Pleť je velice dobře vyčištěná a nepotřebuje další žádné zákroky. Pleť není flekatá a působí pěkným, čistým dojmem. Tím však mé superlativy bohužel končí. Na odlíčení pleti je micelárka super, nicméně s očním okolím si neporadí ani náhodou. Bohužel, nezvládá ani klasickou řasenku a to ani raději nemluvím o těch vodě-odolných. To můžete dřít jak chcete, ale řasenku stejně dolů nedostanete. Tak jsem tedy dřela a dřela, abych vyzkoušela, jaké síly je potřeba až jsem si oční okolí totálně vysušila a vydřela tak, že jsem ho pak musela doslova zalít hydratačními krémy tak, abych ho dala do pořádku. Na oči tedy použití této micelárky rozhodně nedoporučuji!


Škoda, škoda, vypadalo to tak slibně a tak hrozně to skončilo. Samozřejmě, proč nepoužívat micelárku jen na pleť, nikdo neříká, že je to špatně. Ale když se podívám na to, co umí její dražší kolegyně, raději si za kvalitu trochu připlatím a nebudu se muset bát vysušené pokožky a drhnutí takového kalibru, jaký jsem zažila...

Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

17 úžasných komentářů

  1. Ja se tedy odlicuju na mokro ve sprse, jen u pritele pouzivam micelarku a to od Dermacolu, ktera zvlada i vodeodolny make-up. Jelikoz mam v zasobe jeste dve ruzny micelarky na vyzkouseni, tak k tyhle se asi jen tak nedostanu, kdyz ani po roce nejsem u konce s tou prvni:D Spise me od Garnier laka odlicovac oci, kdyz ma pusobit na rasy.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Micelárka od Garnieru mi teda přijde mnohem lepší, než od L'oreal nebo dokonce Biodermy:)..A na oční okolí si ji nemůžu vynachválit,přijde mi lepší, než dvousložkový odličovač, s řasenkou (i voděodolnou), gelovýma linkama a stíny nemá nejmenší problém:)..Každý jsme ale asi jiný:)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak já s očním okolím teda nemám vůbec problém, řasenku odlíčí úplně v pohodě bez nějakého drhnutí :) dokonce mám i jedny oční linky tekutý, který drží jak přibitý i při odličování, s touhle micelárkou od G žádný problém :) takže já si jí nemůžu vynachválit! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já si micelárkami nikdy neodličuji oči na to mám odličovače očí :)) Jinak tuhle micelárku si chci pořídit :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Už jsem na tu micelárku tolikrát koukala a teď teda váhám ještě víc, jestli za to vůbec stojí :) ta bioderma mě taky hodně láká, ja neviiim :D :)

    http://berrytheblue.blogspot.cz/?m=1

    OdpovědětVymazat
  6. Škoda no. Už mám druhou láhev micelární vody Lirene, která mi přišla v Ladyboxu a nemůžu si stěžovat, za ty prachy je to pecka! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám doma ještě rozdělané jiné micelárky, ale hned jak je dodělám, tak se na tuhle určitě chystám :)
    http://chickflickcherry.blogspot.cz/2014/04/giveaway-ocni-linky-essence.html

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem byla taky skeptická, ale pro mě je zcela srovnatelná s Biodermou, viz recenze:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2014/03/jak-se-vam-odlicuje-pani.html

    OdpovědětVymazat
  9. já si micky kupuju jenom na oči, tuhle jsem zkoušela párkrát a podepíšu se ti tady pod to. vůbec mi líčení nešlo dolů, sice neštípala, ale udělala mi šílené červené kruhy (a to jsem vyloženě nedrhla, snažila jsem se to jen rozpouštět, zčervenala jsem hned)... takže teď nevím, co s ní :( zlatý L'Oréal, s tím mi jde dolů všechno hned, nebo nejnověji miluju Bourjois, ta je ještě lepší, jen má pitomý obal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu jsem nezkoušela, ale děkuji za tip, rozhodně na ní mrknu.

      Vymazat
  10. mne by stačila tato miceralka len ako pletova voda oči si odličujem len mliekom:)

    OdpovědětVymazat
  11. tak já nevím, všude čtu jak je super a teď toto.. no asi to budu muset ozkoušet sama a uvidím:)
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono každému sedí něco jiného. S pleťovkou je to holt těžké

      Vymazat
  12. Pokud bych měla citlivou pleť, tak já osobně bych určitě nešla pro micelárku do drogerie. Podle mě je na citlivou pleť nejlepší Avene, ale opět...je to individuální...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lékárenská kosmetika je rozhodně bezpečnější, o tom žádná

      Vymazat
  13. Přesně jak píše, nedokáže si poradit ani s řasenkou, vlastně skoro s ničím. Mně navíc vadila i v očích, protože mě po tom pálily. To se mi ještě nikdy s žádnou micelárkou nestalo :(

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)