Na tělo! Krém x Olej

pondělí, dubna 21, 2014

Krásné Velikonoční pondělí všem :-)
Doufám dámy, že jste na dnešek řádně vybavené, lednice máte plné vajíček a koše plné čokoládových zajíčků. Kdyby vám náhodou naše mužské protějšky přeci jen naložily trošku více, než je zdrávo, tak pro vás mám přichystaný dnešní článek o mazadlech, která vám bolavá místečka určitě dobře ošetří. 
V poslední době jsem se opečovávala hned dvěma novými produkty na tělíčko (tedy, rozumějte pro mě, ne na trhu) a tak vám jednoduše musím napsat, jaké byly a jaký z nich je lepší!


První na řadě tu máme Expert Repair Lotion od Yves rocher. Jak je již z názvu jasné, jedná se o tělové mléko pro velmi suchou pokožku. Toto tělové mléko obsahuje karité a dle příslibů by mělo zachránit i tu nejvysušenější pokožku na světě. 150 ml balení se prodává za 269 Kč.
A řeknu vám, tohle tak krááásně voní. Už dlouho jsem nepoužívala tělové mléko s takovou příjemnou a nevtíravou parfemací, která by na pokožce byla cítit i za několik hodin. 


Zároveň mě také zaujalo, že se tento produkt řadí mezi takzvaná tělová mléka. Konzistencí je totiž opravdu dost husté. Není to sice máslo, ale v porovnání s jinými podobnými produkty je opravdu hodně hutný. K tomu se také váže to, že se ne zcela rychle roztírá. Nemyslím to špatně, ale není to s ním na takové to šup šup pospíchám do postele. Chce to více času, dát si záležet na aplikaci a pořádně ho do pokožky zapracovat. Nepřekvapí vás tak asi ani to, že 75 ml balení jsem spotřebovala za týden, jelikož jsem měla neustále pocit, že dávkuji málo. Jinak mléko je na pokožce příjemné, pěkně hydratuje, zanechává ji hebkou a jemnou. Byla jsem s ním opravdu spokojená a myslím, že jsem ho neměla naposledy. 


Protivníkem v boji proti krému se pak ocitl tělový olej od Nivei s avokádovým olejem, k jehož zkoušení jsem se dlouho odhodlávala.


Hned na úvod říkám, že mě idea tělového oleje nadchla. Olej je jednoduše luxusnější a pokud se používá, sune tak kvalitu péče o pleť pěkně nahoru. Sice jsem se používání bála, protože jsem přeci jen netušila, co očekávat ale pak jsem se konečně odhodlala a vrhla se do toho s vervou. 
Abych začala stejně jako u produktu výše vůní, necítím nic zásadního, žádnou větší parfemaci. Olej je sám o sobě parfemovaný, nicméně nic specifického jsem nezaregistrovala. 
Po náležitém používání musím uznat, že mazání olejem je perfektní. Dobře se s ním díky konzistenci pracuje, krásně se roztírá po pokožce, vyživuje ji a zanechává ji neskutečně hedvábně jemnou. Nejlepší je se olejem mazat hned co vyskočíte z vany, jelikož s teplou kůží si poradí nejlépe. 


To vše tedy můžete mít tak lehce jen když přijmete fakt, že jde o olej a jeho vstřebávání trvá desítky minut a po namazání budete tak trochu jako blyštivé prasátku. Jednoduše, olej se nevsákne tak rychle, jako obyčejný krém nebo mléko a je s tím potřeba počítat. Jestli jste to ale ochotné přejít, rozhodně bych se používání nebála.
Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

4 úžasných komentářů

  1. já mám to mléko a jsem s ním spokojená. krásně hydratuje a ten pocit vydrží. akorát vůně se mi nelíbí, já nemám karité vůni prostě v lásce, přijde mi taková nakyslá :(

    OdpovědětVymazat
  2. Yves Rocher začínám mít čím dál raději, hrozně se mi tato značka líbí. Jinak pokud jde o tělové oleje, tak za mě určitě ano, výsledek je opravdu o něčem úplně jiném než v případě tělových mlék apod. :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/04/my-fragrance-collection.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)