Bez toho neodejdu! Aneb krásná snadno a rychle

pondělí, září 01, 2014

Krásné prvozářijové pondělí, 
ať už je dnešní den vašim prvním zpátky ve škole, nebo v práci, či na praxi jako u mě a nebo úplně něco jiného, doufám, že se máte báječně. Prázdniny jsou zdárně za námi a nezbývá nic jiného, než se s nadšením a vervou vrhnout do toho, co nám po-prázdninový čas nabízí. 
Jelikož první září je dnem, kdy se však valná většina z vás do školy vrací, sepsala jsem si přehled věcí, bez kterých by se žádný můj školní den neobešel a bez kterých bych si připadala naprosto ztracená. 


Krom klasické rutiny, která by v mé školní ráno sestávala z odstranění nečistot z obličeje a dostatečnou hydrataci, bych nikdy nezapomněla na primer na oční víčka. Jelikož školní dny jsou dlouhé a náročné a makeup má co dělat, aby ho celý přežil, oceníte určitě všechny možné pomocníky, které mu na jeho cestě dnem pomůžou překonat všechny nástrahy od počasí po hodinu tělocviku. Možná se ptáte, proč primer na oči a ne i na pleť. Primer na pleť totiž používám pouze při výjimečných příležitostech, jako například na ples.


S primerem nebo bez, ve školní den bych vždy sahala po jistotě, ve které bych se cítila co nejvíce příjemně. Sázkou na jistotu jsou v tomto duchu určitě jakékoliv z Color Tattoo od Maybelline, které vydrží na očku celý den jako přibité bez problému. V dnešní době už máme na výběr z několika odstínů a ani s jedním nemůžete šlápnout vedle. 


Co se makeupu, korektoru a pudru týče, výběr nechám na vás. Každá z nás hledá něco jiného, ať už rozdílnou výdrž, krytí či konzistenci. Já si ovšem dovolím ještě jednou vychválit Eau de Teint od L'orealu, který se mi do tohoto článku hodí jako poklička na hrnec. Zajistí střední krytí, které bude vyhovující pro většinu náctiletých i pro slečny v mých letech. Většina dam ho zřejmě nebude muset ani přepudrovávat a tak si i ráno ušetříte čas. Korektor bych k němu, díky střednímu krytí volila silnější, například můj oblíbený Fit Me od Maybelline a na rozjasnění třeba Lumi Magique, co říkáte? 


Ať už máte raději lesk, či rtěnku, určitě sáhněte opět po barvičce, ve které se budete cítit příjemně a nebudete se muset o ní celý den bát. Není nic horšího než najít rtěnku rozpitou kolem rtů, či snad otisknutou na zubech. Mým oblíbencem posledních týdnů je butter gloss od Nyxu, který navíc potěší nejednu studentskou peněženku. Nemusíte nosit zrovna tak výraznou barvičku, klidně volte jemnou, zemitou, či narůžovělou variantu. 


Pokud je jedna věc v mé líčící rutině stálicí, tak je to nude tužka na oči od Rimmelu. Není nic, co by oční okolí prozářilo tak, jako tato krasavice. Vydrží na vnitřní lince vskutku celý den a budete díky ní vypadat, jako kdybyste spaly roky. Co více si dívka může přát? 


Nakonec nemůžeme zapomenout na dokonalou řasenku, která z vašich řas vykouzlí vějířky, udrží tvar řas až do večera, pořádně je prodlouží či zahustí. Ať už sáhnete po nějaké dražší, nebo po klasice z drogérie, vyberte tu, která vám nejvíc vyhovuje. Ne na darmo se říká, že řasenka je něco, na čem se dvě ženy těžko shodnou. 

To jsou věci, bez kterých bych já nikam nešla. Jaké produkty vítězí u vás? 

Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

13 úžasných komentářů

  1. Na nude tužka je dobrý tip, díky! do školy se teda už nechystám, ale stejně mám ten dojem :)

    OdpovědětVymazat
  2. Prosím, jaký přesně odstín (číslo, název?) je ta tužka od Rimmelu? :) Už se po ní dívám věčnost a nevím, jestli je to tím světlem v prodejně nebo tím, že je ten odstín stále vyprodaný, ale žádnou nude tužka tam nikdy neobjevím :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tenhle odstín se u nás neprodává

      Vymazat
    2. Prodává se u nás, ale je skoro neustále vyprodaná. Spíš než bílá je taková béžová s nádechem růžové :) Myslím, že se jmenuje Nude :)

      Vymazat
    3. Jj, je to nude. Já mám anglickou verzi a je to 004, tohle číslo je ale v u nás Taupe a jelikož jsem tu nude u nás nikde neviděla, tak bohužel ani nevím, jaké má číslování

      Vymazat
    4. Přesně, všude je ta Taupe a já bych chtěla tu béžovou, tak uvidím, zda ji někde objevím nebo jestli mi prostě není souzena :)

      Vymazat
  3. S tou ceruzkou od Rimmel máš úplnú pravdu. Ja si bez nej každodenné líčenie neviem predstaviť. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na bázi od Too Faced už dlouho koukám, ale nějak se nemůžu rozhoupat..! :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemusí to být zrovna TF, postačí i kterákoliv jiná, co ti sedne

      Vymazat
  5. Bezvadný výběr a v podstatě používám to samé. Tužku Rimmel holky u nás naleznete, ale jak už někdo psal, je defakto stále vyprodaná:-(. Jen já narozdíl od tebe miluju primer Urban dacay, právě od Too faced mi nesedl vůbec a oční stíny jsem za dobré tři hodiny měla komplet slité

    OdpovědětVymazat
  6. Díky moc za super článek. Používám hodně podobné věci.

    OdpovědětVymazat
  7. Já používám:
    Denní olej Inlight, Missha CC krém, Podkladovou bázi na oči NARS, Oční stíny Inloglot, Gelové oční linky Inglot, Jumbo Sephora tužka white do vnitřního koutku očí, Hnědá/Černá tužka na spodní linku očí Clinique, Tvářenka MAC desert rose, Rozjasňovač Mary lou The Balm, Konturovací krémový pudr MAC Coffe Walnut, Fixační pudr T.LeClerc Camelia, Rozjasňující kuličkový pudr Guerlain 01, Fixační barva na obočí Fluidline Brow Gelcreme MAC dirty blond, Carmex na rty, A rtěnku používám dle nálady MAC rtěnka Satin Retro/Chubby stick Clinique Strawberry/To faced Melted Nude. Nakonec vše přestříkám růžovou vodou...
    Je toho asi hodně, co používám, ale namalovaná bývám tak do půl hodinky, takže to zase tak hrozné není. :-) Navíc make-up mi vydrží opravdu celý den bez toho, aniž bych se musela upravovat a to mě baví.

    OdpovědětVymazat
  8. Ja sa z domu v bežný pracovný deň nepohnem bez make-up, momentálne Dermacol 24 h Control, ktorý vydrží celý deň a pomerne slušne aj kryje. Tiež by som von nevyšla bez Riasenky Rimmel Scandaleyes a bez očných tieňov Gosh. Na pery používam čo kedy, buď nejaký rúž alebo len bezfarebný balzam podľa nálady.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)