Dny Marianne aneb nákupní šílenství 2014

středa, září 17, 2014

Krásné středeční ráno, 
jak jsem v pondělí slíbila, tak činím a přináším vám rychlý, shrnující článek o svých dojmech a nákupech z minulého týdne, kdy probíhaly Nákupní Dny Marianne. Tuším, že tento svátek shoppaholiků nemusím nijak extra představovat. Jednou za rok, vždy určitý víkend v září vyrážejí stovky, ba tisíce žen za nákupy do velkoměsta, s nůžkami a kuponkami u rukou a dychtí po ulovení vytoužených kousků s maximální možnou slevou. Rok od roku jsou však, tyto akce a slevy menší a menší, radost z nákupů upadající a peněženka i po této slavnosti, naštěstí, těžká. Tak je to totiž alespoň u mě. 


Jednoduše řečeno, buď je problém ve mě v mém pocitu, že mám zřejmě všeho dost a nebo už nejsou tyto akční svátky to, co to bývalo. Rozumějme, lidí jsou stále davy a procpat se ke svému oblíbenému kosmetickému stojanu v drogérii či parfumérii snad není ani možné, ale to nadšení už ze mě prostě a jednoduše opadlo. Nebo, akce jsou rok od roku ty samé, ba horší a zkušená nákupní a kosmetická nadšenkyně toho má už prostě dost. 
Letos jsem si z nákupů nic moc neodnesla. Ano, s mamkou jsme vše prošmejdily, ale u 80% produktů jsme usoudily, že je prostě a jednoduše nepotřebujeme. 
Je mi jasné, že vás zajímá, co že kosmetického jsem si odnesla a tak pro vás bude snad i zklamáním, že co se kosmetiky týče, nakoupila jsem pouze v Douglasu a to věci, po kterých mé srdce toužilo. Konečně se tak pyšním slavnými Rouge Edition Velvet od Bourjois, na které všichni pějí chválu. Navíc jsem, jako zvědavá blogerka, přihodila rtěnku od NYX, které jsem nikdy nezkoušela a na druhou stranu i osvědčenou klasiku, další odstín butter gloss od stejné značky. Baptiste suché šampony jsou při návštěvě Douglasu už tak nějak poviností. 


Co se nekosmetických věcí týče, zakoupila jsem si několik vtipných triček v Gatu, na domácí zábavu nové, vylepšené, modré Aktivity, v The Body Shopu konečně Moringa Sorbet a pak nějakou tu knížku. Mamka ukořistila několik věcí od Vichy, Swissdentu a Inglot pudr. Dost chabé nákupy. Kafíčko ve starbucks s extra karamelem ale bodlo!
Fronta před stanem, kde se vydávaly dárky za nákupy byla nekonečná. Pokud jste byly tak chytré jako my a nakoukly do stanu, tak jste třeba zjistily, že se dala předběhnout :D pardón :-). A dárky? Také nic moc. I když, nenadávejme, pořád je to od organizátorů velice pěkné gesto, dát "to něco" navíc, jen tak za účtenky. Na cestu domů jsme ještě čaply Frisco a mohly jsme po 4hodinách vyrazit směr domov, kde jsme málem padly za vlast. 
A upřímně, za rok si to svou návštěvu tohoto cirkusu sakra rozmyslím. 

Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

18 úžasných komentářů

  1. Já jsem šla hned ráno, kdy ještě nebyly takové fronty. Kosmetiku jsem nakoupila také jen v Douglasu, koupila jsem si Clarins rtěnku a Douglas odličovací ubrousky. Letos jsem celkově moc neutratila, loni to bylo mnoohem horší. Ale i tak jsem s nákupy spokojená :)!

    OdpovědětVymazat
  2. Ja si odnesla pouze kabatek, minuly rok dokonce nic. Zas tolik mi to nerika, vsude hromada lidi, nic moc hezkyho...
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  3. Z kosmetiky jsi pokoupila pěkné věci :). Já jsem na Dnech nebyla i když bych ráda, ale nevyšlo mi to. Ale jak píšeš, že jsou tam davy lidí, tak já nesnáším, když je všude přecpáno, to by se mi pak ani nakupovat nechtělo :D
    BLOG BY VERU

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem nakoupila Batiste a přiznám se že především kvůli dárkům. :D Pak také Benefit stíny a řasenku a opět jen kvůli té krásné taštičce :D Oblečení žádné, ale ulovila jsem ještě peněženku a kabelku, takže jsem nadmíru spokojená. Kdyžtak koukni, mám to vyfoceno na blogu. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Původně jsem taky měla v plánu se Dnů Marriane zůčastnit, ale byla jsem nějaká marod, tak jsem se místo nákupů léčila, abych byla na podnělí fit do práce. Ale tvoje nákupy jsou skvělé, ty "lesky" od Bourjois se mi moc líbí a Nyx je taky super.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  6. U nás to bylo v pohodě ale Marianne jsem prostě nesehnala! :D Ale i tak jsem si zanakupovala, díky milé slečně od Benefitu, která mi nějaké kupónky darovala :)

    OdpovědětVymazat
  7. já jsem se krotila, jednak nesnáším davy a stejně jsem skoro nic nepotřebovala - jen silonky a podprsenku, oboje jsem sehnala, a pak jěště péřovku v Oliveru. a stačilo :D

    OdpovědětVymazat
  8. skvělé úlovky :) já nic, neměla jsem penízky, ale alespoň jsem dost ušetřila, protože by mě lákalo hodně věcí :D

    OdpovědětVymazat
  9. Já si koupila pár levných věcí a to jen kvůli tomu, abych dostala masku Glam Glow :D Jinak jak jsem psala na fb, kosmetiku kupuji kdykoli během roku ve velkém množství, takže dny Marianne už pro mne není takový tahák jako před několika lety :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ, v tomhle nelze jinak než souhlasit. Kosmetický nadšenec si z té nabídky hold na zadek nesedne.

      Vymazat
  10. Od Nyx bych si taky chtěla něco pořídit
    Style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. U nás na Slovensku to ešte stále až tak nefičí, ale ľudí bolo všade viac, to je pravda. Hlavna v Marrionnaude to bolo o držku, vybrala som si YSL lesk a slečna predavačka mi potichu povedala, nech si ho pevne držím a v nijakom prípade nepúšťam z ruky, inak mi ho môže niekto zobrať...:)

    OdpovědětVymazat
  12. Jak píšeš, ty davy lidí všude.. Nikdy jsem na dnech Marianne nebyla, ale už to blogové pozdvižení kolem nich mě odrazuje, protože je mi jasné, že ve finále všechno, co budu chtít, bude vybrané a akorát budu naštvaná, že musím čekat dlouhou frontu a odcházím s něčím, co jsem původně ani nechtěla, když je na to přece ta sleva a dává se k tomu ten dárek.. Takže jsem se jim opět vyhnula jako zatím vždy :D Kdoví, třeba se jednou zúčastním a zjistím, že to není až tak dramatické, jak si myslím, ale zatím mě to prostě netáhne :)
    Jinak Batiste šampony jsou ověřená klasika i pro mě a na věci na rty radši snad ani nekoukám, protože toho mám plno a stejně ve finále nosím pár svých nude rtěnek pořád dokola :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooo, já také, ale prostě si nemůžu pomoci. Jakýmkoliv produktům na rty neodolám :-(

      Vymazat
  13. Všechny tyhle věci bych chtěla vyzkoušet. Mám doma jen Batiste šampony, které jsou super, ale tuto vůni ještě neznám. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)