TAG 30 Beauty Questions

pátek, ledna 30, 2015

Krásné páteční ráno všem, 
než se mi všechny rozutečete na víkendové volno na všechny strany a pustíte se do válečkování, úklidu, učení či čeho jiného, co jste v týdnu nestihly, zastavte se se mnou u tohoto TAGu, který se v uplynulé době rozmáhá v našich bloggových vodách a podělte se se mnou i o své odpovědi na tyto otázky. Není nad to, se poznat lépe. 

1) Vzpomínáš si na svůj první kosmetický produkt?
Jak bych mohla zapomenout. Byla to řasenka Great Lash od Maybelline a dodnes si pamatuji, jak jsme jí šly s mamkou kupovat a slečna prodavačka v Tetě říká: "Tu doporučuji všem mladým slečnám". 

http://blog.xparfemy.cz/wp-content/uploads/2014/04/Maybelline-Mascara-Great-Lash1.jpg

2) Specifikuj perfektní řasenku. Už si takovou objevila? 
Abych byla upřímná, na řasenky jsem poměrně náročná. Ta dokonalá musí umět řasy natočit (a také je v tom stavu udržet) a také zahustit a prodloužit. I tak si ovšem vždy pomáhám černou tužkou, kterou nanáším přímo ke konečkům řas. Běžně se spokojím s Rock It od Maybelline. Pokud bych měla jmenovat tu nejlepší řasenku, kterou jsem vyzkoušela, byla by to Collistar Infinito. 

http://www.beaumonde.nl/files/2013/05/Collistar-Ogen-Infinito_Mascara.jpg


3) Jaké krytí preferuješ u makeupu? 
Řekla bych, že záleží na tom, jaký mám zrovna den. Všeobecně u mě sice převažuje nálada na krytí střední, kde se dají případné nedostatky doladit korektorem, někdy mám však pleť v nepořádku a musí zasáhnout silně krycí makeup. 

4) Oblíbená hidg-end značka? 
Urban Decay, Makeup Forever, Too Faced. 

5) Jakou kosmetickou značku jsi chtěla vyzkoušet, ale ještě jsi se k tomu nedostala? 
Velmi mě lákají Chanel a Yves Saint Laurent a Nars. Jsem asi tak poslední člověk na světě, který se k nim ještě nedostal, nicméně když jsem v Praze v Sephoře a ty prodavačky se chovají tak podivně, tak se mi do toho ani nechce. V Douglasu je situace stejná. Počkám na nějakou tu pořádnou zahraniční cestu a rychle to napravím. 

6) Oblíbená značka z drogérie? 
U nás? Maybelline, L'oreal a Rimmel. 

7) Nosíš umělé řasy? 
Pokud je k tomu příležitost a čas. Takže zhruba tak několikrát za rok na ples. Na denní nošení je nevyhledávám. 

8) Je nějaký druh kosmetiky, bez kterého nevyjdeš z domu? 
Pokud počítáme ranní nákup na snídani, nebo vynesení koše, tak to s přehledem zvládám i bez. Jinak jsem člověk, který se prostě bez líčení necítí dobře. Bez řasenky, korektoru a balzámu na rty mě potkáte jen těžko. 

http://media.columbian.com/img/photos/2015/01/14/0116_FEA_FIT-BEAUTY142.jpg

9) Jakého produktu si nejvíce ceníš a opatruješ ho jako oko v hlavě? 
Abych byla upřímná, pochybuji, že bych takový teď momentálně doma našla. Pochopitelně mám větší sklony k tomu šetřit dražší makeup, to víte, aby co nejvíce vydržel, když už jsem do něj vrazila ty korunky. Pak si ale na druhou stranu říkám, že z něj nic mít nebudu, když ho nebudu používat. 

10) Jak často nakupuješ kosmetiku? Nakupuješ po jednom kuse nebo jednou za čas hromadně?
Statistiky si opravdu nevedu. Většinou vyrážím nakupovat kosmetiku sporadicky, nikdy za tím účelem. Je to spíš takové: "jé, došel čistič oken, musím do drogérie a když už tam jsem, tak je jasné, že se musím podívat i na kosmetiku". Jiné je to u dražších značek, či těch méně dostupných. V tom případě je jasno, že když jedu do Prahy, tak se juknu do vybraných obchodů stejně jako tak, když jedu za hranice a chci ulovit něco, co u nás nemáme. 

11) Máš kosmetický "rozpočet", nebo utrácíš, jak se ti nechce. 
Když jsem bydlela doma, tak jsem na utrácení měla celou výplatu a zpátky jsem se rozhodně nedržela. Poslední tři roky však bydlíme s přítelem a peníze jdou na nájem, energie, jídlo a ostatní náklady a začnete si postupem času uvědomovat, že jsou důležitější věci, než mít tři sta rtěnek. Vím tedy, jaká část peněz jde na náklady, které musí být zaplaceny a pak vím, jak velká je část, kterou můžu utratit dle libosti. 

12) Používáš při nákupu kosmetiky kupóny, slevy, věrností kartičky? Ovlivňují tě tyto akce k nákupu kosmetiky, kterou nepotřebuješ? 
Věrnostní kartu mám v podstatě do každého obchodu, který snad existuje a je pravda, že málo co kupuji za stálou cenu. Ono totiž když si dáte dvě a dvě dohromady tak se nevyplatí kupovat cokoli za plnou cenu, když je kolem neustále nějaká akce. Neříkám, že kupuji od každého třicet věcí, ale pokud daný produkt potřebuji, tak proč ho nekupit se slevou? 

http://community.sephora.com/t5/image/serverpage/image-id/60599i1F631D3A26ADF1D1?v=mpbl-1


13) Jaký typ kosmetiky nakupuješ asi nejčastěji? 
Logicky si myslím, že kosmetiku pečující, která přeci jen vydrží mnohem kratší dobu než ta dekorativní. Nejčastěji to určitě budou odličovače a také krémy. 

14) Existuje značka, kterou nemůžeš vystát?
Hmmm, spíše bych řekla, že od každé značky nemůžu vystát nějaký produkt, ale jednu značku, o které bych vyloženě nemohla ani slyšet si nevyberu. 

15) Snažíš se vyhnout určitým složkám ve složení? 
Chemik nejsem, pleť mám normální a vlasy také, takže není nic, co bych vyloženě nemohla snést. Samozřejmě si však nepotřebuji nutně patlat na obličej tunu silikonů. Není však pravdou, že bych si kvůli určité složce produkt nekoupila. 

16) Máš oblíbené místo, kde nakupuješ kosmetiku? 
Náš Boleslavský Rossmann a také The Body Shop v Praze v Palladiu, tam jsou vždy moc milí. 

17) Péče o pleť: Zkoušíš ráda nové výrobky a značky, nebo si uchováváš svou rutinu? 
Mám rutinu, které se pevně držím a pokud testuji nové výrobky, tak vždy obměním pouze jeden (tedy například jen odličovač, jen masku, jen krém) abych věděla, jak přesně účinkuje a čím je jiný než produkt předešlý. 

18) Oblíbená "bath and body" značka? 
The Body Shop. 

http://eu-static.brentcross.co.uk.s3.amazonaws.com/Live/ResizedImages/Store%20Fronts/asabn4vfmb0/Gallery_Image/the-body-shop.jpg


19) Kdybys mohla od teď používat a nakupovat jen jednu značku, která by to byla? 
Tento Tag mě chce nejspíše zabít, protože jak bych si mohla vybrat jen jednu značku? Ani náhodou. Jedině kdyby to byl mix mezi L'orealem-Maybelline-Rimmel a Nyxem. Pak jo, to by šlo. 

20) Jaká značka má podle tvého nejpovedenější obaly? 
Líbí se mi minimalistické, jako má například Makeup Forever nebo Mac. Naopak ale i ty barevné a neotřelé, jako Benefit či Tarte. 

21) Jaká celebrita má vždy dokonalý makeup? 
Ha, když je nalíčí vizážista, tak pak všechny, nebo ne? Těžko bych vybírala ženu, která by mi v tomto mohla jít příkladem, jelikož se mi u každé vždy líbí něco jiného. Mohu vám ale říci, čí styl se mi líbí nejvíce a jaké dvě osoby považuji za opravdu extrémně nádherné ženy. 

http://www.usmagazine.com/uploads/assets/photo_galleries/regular_galleries/1708-jennifer-lopezs-best-hairstyles-ever/photos/1339184713_jennifer-lopez-zoom03.jpg

http://i4.walesonline.co.uk/incoming/article1791497.ece/alternates/s615/cheryl-cole-773461752.jpg

22) Na jakém eshopu nejčastěji nakupuješ kosmetiku? 
Feel Unique a Beauty Joint

23) Pět tvých oblíbených Beauty Gurus? 
Vybrat jen pět je tedy těžké. Ale dobře, bez pořadí. Tati z GlamLifeGuru, Tanya Burr, Fleaur De Force, Emily Eddington z Emily Noel a Shannon z Shaaanonxo.

 
http://i.ytimg.com/vi/52QjPOt4zA4/maxresdefault.jpg

http://www.crystalandvanilla.co.uk/wp-content/uploads/2015/01/Tanya-Burr1.jpg

http://www.tubefilter.com/wp-content/uploads/2014/03/fleur-de-force-600x369.jpg

http://www.ashleybrookenicholas.com/wp-content/uploads/2013/04/Emily-Noel-EmilyNoel83.jpg

http://highlife.sk/wp-content/uploads/2013/12/IMG_3273.jpg


24) Máš ráda multifunkční produkty? 
Nevyhledávám je. Neříkám, že jsem nikdy nepoužila rtěnku jako tvářenku či stín jako rozjasňovač, že bych si ale naschvál kupovala lip-cheek stainy, to ne. 

25) Jsi v nějaké fázi líčení nemotora? 
Rozhodně nedokážu nalepit umělé řasy na první pokus. A také bych chtěla dosáhnout toho, abych uměla opravdu fatasticky blendit jako profík. 

26) Používáš primer pod oční stíny? 
Ať už sahám po klasickém primeru od jakékoliv značky, nebo první nanáším krémový stín v tělové barvě, samotné práškové stíny nikdy nenanáším samostatně bez podkladu. 

27) Kolik vlasových produktů použiješ během obyčejného jednoho dne? 
Pokud nebudu počítat den, kdy si myji vlasy a použiji šampon a olej, tak pouze jeden a to suchý šampon. 

28) Co používáš jako první? Makeup či korektor? 
Vždy nanáším první makeup a až pak dle případných nedokonalostí korektor. 

29) Zvažovala si někdy navštívit makeup kurz? 
Až budu mít někdy zbytečné tisíce a volné víkendy, tak proč ne. Prozatím mi to přijde jako ztráta obou zmíněných. 

30) Co na makeupu miluješ obecně? 
To, že není fádní. To, že díky němu můžu být každý den jiná. To, že je neustále co objevovat a zlepšovat. 
http://www.feminiya.com/wp-content/uploads/2013/06/quotes-on-make-up-1-526x390.jpg



Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

7 úžasných komentářů

  1. Ten tag je super, taky jsem ho sepsala a zveřejní se za pár hodin :). The Body Shop taky zbožnuji a prodavačky v Sephoře mě taky občas štvou :D

    OdpovědětVymazat
  2. Pekný článok :). Ja napríklad väčšinou chodím nenalíčená. Doma ani nehrozí, do školy si musím niečo dať, no hneď ako prídem domov, odmaľujem sa. Čo sa týka umelých rias, tých sa trochu bojím. Neviem si ich dať :D.
    Stronger2gether

    OdpovědětVymazat
  3. Na Slovensku Sephora nie je, ale zážitok z pražskej predajne vo Flore ma perfektne odrádza...

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna včera jsem tenhle tag taky zveřejnila! Jen jsem si pár otázek upravila a některé smazala. Je zajímavé číst odpovědi ostatních :-)
    Když budeš chtít, mrkni na mou giveaway.
    Hezký den, Martina
    http://thedefinitelydifferent.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezky sepsaný TAG. Já ho u sebe zveřejním nejspíš v neděli. Je to zajímavé pročítat si, jak kdo co s makeupem má. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)