Nový semestr, nová výzva?

pondělí, února 23, 2015


Je to tady, 
začátek nového semestru. Konec půlroční praxe, konec dnům bez učení a bez pravidelné docházky našeho krásného, proskleně-elegantního ústavu, který se pyšní přízviskem Vysoká škola. 
Nebojte, nehodlám si tu vylévat srdce a lamentovat nad tím, že se mé dny volna nachýlily a je čas začít znovu pracovat na akademickém vzdělání. Naopak, jsem nadšená, že mé dny opět dostanou pevný řád nastolený rozvrhem a vše nebude jen o tom do práce-z práce. Jenže má první dnešní návštěva cvičení  Personálního managementu mě přivedla na myšlenku, že je třeba něco změnit. Zaměřit se na věci, které za to stojí a přestat lamentovat nad ztraceným a promarněným časem. Však to znáte, milion věcí na práci, ale proti nim stojí miliarda věcí, které je třeba dělat více (jasně že potřebuji vidět nový díl seriálu, proč se učit na statistiku a nebo připravovat projekt). Co dělat pro to, aby se z nás vytratily klasické příznaky prokrastinace? Nevím, netuším a radu vám nedám, je mi ale jasné, na co se v následujících měsících musím zaměřit já. 

https://www.google.cz/urlsa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRw&url=http%3A%2F%2Fwww.thebooksamaritan.com%2F&ei=5R3rVMzwJMTzPMSPgDg&bvm=bv.86475890,d.bGQ&psig=AFQjCNHPkflGsWYSPafXNK4ur-tV5xppUQ&ust=1424781153921677

1) Chodit na všechna cvičení/přednáška
Nevím, jak to máte vy, ale pokud někde není povinná docházka, tak mě tam málo kdo dostane. To už musí být, aby byl lektor tak zajímavý, zábavný a schopný nám předat své poznatky, abych se 90 minut smažila v židli. Pochopitelně, účast na cvičení je mnohem více zábavná, než na přednáškách samotných. S rukou na srdci přiznávám, že jsem nikdy, v žádném semestru nevydržela odchodit více než jednu-dvě přednášky a pak jsem to vždy vzdala. Tento semestr to zkusím obráceně a naopak se pokusím chodit opravdu na všechny přednášky, které jsou k mým předmětům zapotřebí. 

2) Více se věnovat škole, méně práci
Tato mince má dvě strany a je těžké si mezi nimi vybrat. Chodit více do práce a vydělávat více, nebo omezit své pracovní nasazení a zajistit si lepší hodnocení ve škole? Pro ty, kteří žijí u rodičů a finance nepotřebují, zřejmě jednoduchá otázka. Pro ty z vás, kteří se jako já rozhodly bydlet samostatně a ví, jak drahé je to pokušení, kterému se říká život, je to zřejmě denní chléb. Důležité pro mě teď bude najít rovnováhu v obou pólech a neupřednostňovat práci před školou. 

3) Ukončit všechny předměty
Pokud vaše univerzita nabízí magickou formulku "přenes předmětů do dalšího období" zřejmě vám, stejně tak jako mě, občas nevadilo, když jste nějaký předmět neukončily. Ne, že bych se v tom vyloženě vyžívala, to ne. Ale pokud vám v mozku nebliká "můžou tě vyhodit, můžou tě vyhodit" těžko vás něco dožene do učení věcí, které vám nejdou po srsti. Ono přeci opakování jednoho-dvou předmětů nikoho nezabilo, nebo ano? Konec blábolům, letos mám velkou motivaci pro to vše dokončit. 

4) Cesta do USA
Ještě sama tomu nemůžu uvěřit, ale pokud vše dopadne tak, jak má, pak se 12.6. ocitnu v letadle směr USA. V loňském roce jsem se dozvěděla o programu Camp Leaders, chytla vlasy za pačesy a přihlásila se. Po několika interview jsem ve fázi, kdy čekám na smlouvu a finální potvrzení, abych mohla vyjet. Doufám, že vše vyjde, budu vás pochopitelně informovat a těším se nejvíc na světě!


5) Více číst
Na střední jsem četla jako blázen. Byla jsem jeden z těch lidí, kteří přečetli i 50 titulů do roka a ráda bych se k této zálibě vrátila. Pokud tedy máte tip na super kniho kamaráda, dejte mi určitě vědět. 

6) Užít si to :-)


Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

9 úžasných komentářů

  1. Ty jo, tu Ameriku ti závidím :-) Tak ať to vyjde...
    Stars by Lucy

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelé predsavzatia :) Držím palce :) Dúfam, že ti to vyjde a tú USA ti závidím :) Lovely Beauty Book

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem na střední hodně četla a od té doby co jsem na VŠ, tak spíš jsem četla samé knížky do školy, takže jsem teď ráda, že jsem si udělala na knížky čas :). USA Ti přeju
    A já teda musím říct, že chodím úplně na všechny přednášky a cvičení, protože jinak bych měla pocit viny, je to pro mě prostě povinný :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. Ať se ti vše vydaří a USA ti moc přeju :-) Pro mě jsou seriály největší zlo, co se týče povinností a školy, jelikož jak se zakoukám do nějakého seriálu, tak jde všechno stranou a musím prostě vidět, jak to bude dál :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Budu ti držet mocpalce, já to mám tenhle semestr stejně..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)