Dermacol 16Hour Lip Color

středa, dubna 08, 2015

Krásné středeční ráno, 
na dnešní den jsem si pro vás připravila recenzi produktu, o kterém jste všechny minimálně slyšely, tedy pokud už ho nemáte dávno doma a neužíváte ho. Na trh se vrhl jako vichřice a buď vás porazil, nebo zarazil. Jo jo, i to se u produktů stává a buď ho milujete, nebo nesnášíte. Pokud sledujete můj instagram (checkuj postranní levý panel) tak už zřejmě víte, jaký je můj názor. Jestliže se ale na recenzi těšíte a pořád se rozhodujete, zda své finance do této novinky investovat, či ne, čtěte dál a doufám, že vám odpovím na všechny naše otázky. 


16Hour Lip Color je nová, tekutá rtěnka (inteligentně řečeno Lip Stain) od Dermacolu, který se objevil v drogériích v devíti odstínech. Jedná se o první podobný produkt české značky a slibuje dlouho trvající výdrž, neuvěřitelnou pigmentaci, hydrataci,lesk a jemnou péči. Fíha, to je hodně slibů, co se musí vtěsnat do cenovky 229 Kč. V balení vás čekají dvě části. V první naleznete samotnou vybranou barvičku, v druhé pak hydratační leskovní balzámek, kterým sytost barvy v průběhu dne můžete oživit a který vám také při první aplikaci pomůže k tomu, aby si barva do rtů opravdu dobře sedla. 


Začnu rovnou tím, jak jsem se s touto tekutou rtěnkou popasovala já a na co jsem v průběhu testování přišla. Zaprvé, před nanášením rtěnky vypusťte balzám. A to myslím především ty hutné typu Carmex (který používám vždy a pod vše) či třeba klasické Labello. Můžete použít nic moc balzámek, ale rozhodně ne nic, co je hutně vyživující a mazlavé. Barva se totiž pak nemá na co přichytit a bude dole v cuku-letu a to rozhodně nechcete. Zadruhé, při aplikaci držte rty v co nejpřirozenější poloze. Neroztahujte je, nedělejte pusinky ani tvar "O", jako při nanášení klasických rtěnek. To se pak tahle barvička roztáhne a vcucne do linie rtů, která se vám vytvoří hned jak je vrátíte do normálního stavu. Mějte rty pěkně přirozeně, jemně pootevřené a jemnou vrstvu produktu pěkně do rtů tahy vpijte. Výsledek bude skvělý. Za třetí, jen co vám barva zaschne, naneste vrstvu balzámu. Prodloužíte tak primární skvělý stav, ve kterém jste barvu nanesly. 


Za těch několik desítek dnů, kdy jsem nenosila v podstatě ani jinou rtěnku můžu říci následující. Pokud dodržím všechny kroku vypsané nahoře, tak si zajistím skvěle vypadající rty na několik hodin denně. 16 to nedá, ale ruku na srdce, kdo z nás to potřebuje? Nejvíc mi rtěnka vydržela kolem 12ti hodin a to je výsledek neuvěřitelný. Nutno také říci že jsem v průběhu dne vždy naprosto normálně jedla, pila a konverzovala a nemusíte se bát ani smývání barvy při pusinkování :-). Kolem 10 hodiny mi barva začala vždy jakoby ze rtů opadávat, ale opětovným nanesením balzámu se její výdrž dala ještě prodloužit. Barvě jako takové nevadila ani voda, čaj či horká čokoláda. Jakékoliv sušší jídlo (jedno odpolední posezení v McDonalds' nad Nuggets Meny to nepřežilo - hádám kvůli koncentraci mastnoty), jinak klasika v podobě rýže, masa, zeleniny, chleba či jogurtu je v naprostém pořádku. 


Barva je opravdu krásně intenzivní (tedy, pokud si dokážete z nabídnutých 9 odstínů vybrat). A ne, nechci vyznít jako blázen, ale všechny jsou do červena a jediný jemný, přirozený odstín je plný třpytek a to je jasná katastrofa předem. Má šestka je výraznější růžovka s modrým podtónem a s nádechem do fialkova. Pokud budete používat přiložený balzám, rty vám udrží příjemné, nelepivé, barvu na svém místě a v dobrém stavu (jiné balzámy než ten v balení mi dělaly neplechu). Barva drží jako přibitá a opravdu skvěle vypadá prvních šest hodin. Nikdy se vám nikam neobtiskne a pokud nemáte během dne neustále čas se kontrolovat, je to ta pravá volba. 

Investice do tohoto produktu se rozhodně vyplatí a těší mě o to více, že to můžu říci o produktu české značky. Za mě jednoznačně velká jednička. 

Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

8 úžasných komentářů

  1. Mám dvě, tuhle a jednu takovou do oranžova. Ta mi vydržela na rtech sotva dvě hodiny a ani mi moc nesluší. Tahle je lepší, ale rozhodně mi nevydrží tak dlouho.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě chci vyzkoušet :))) Tak snad konečně koupím :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  3. Na tuto barvu na rty slyším samou chválu, v každém případě ji mám v plánu vyzkoušet :)

    Jak šetří shopaholici?

    OdpovědětVymazat
  4. A právě odstíny jsou ten důvod, proč ji nevyzkouším :(

    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
  5. Zatím mám jeden odstín a po dlouhé době se Dermacolu zase něco povedlo.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je skvělý, že tento produkt tak pozitivně hodnotíš, no ne že by mě nelákal :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já půjdu asi do Rimmelu, u Dermacolky se bojím, že sáhnu po některé z těch horších barev :D Ale miluju tvůj styl psaní, neskutečně jsem se u článku nasmála :)

    www.slecnazrzava.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)