Hrabárna: Tvárenky

pátek, dubna 17, 2015

Překrásný pátek všem, 
víkend je před námi, náročný týden za námi a je čas se naladit na volníčko, sluníčko a váleníčko. No, básník ze mě očividně nikdy nebude, ale za to se se mnou dnes můžete podívat do mého tvářenkového šuplíku a nahlédnout pod pokličku další části mé sbírky. Produkty na rty u vás měli velký ohlas, takže doufám, že i tvářenky se vám zalíbí a zjistíte třeba, že vám právě ta jedna jediná, skvělá chybí. I když jich zdaleka nemám tolik, co rtěnek, nemusíte se bát, vybírat je z čeho. 


Na fotce jsem napočítala rovných šestnáct kousků, což mi nepřijde nijak moc. Tedy, mamka má třeba jednu, ale tak znáte to :-). Opět tu máme 100% zastoupení drogérie, která je mým nejlepším kamarádem i co se tvářenkového oddělení týče. Na výběr je ze stovky variant a odstínů, které na nás ve stojanech čekají a které musíme bezpodmínečně vyzkoušet. Některé koupíte také na internetu a jako vždy, zastírat, že si nebrousím zuby na nějakou tu Narsovku či Tarte předstírat nebudu. Jestli pak se usadí v mém nákupním košíku až budu za oceánem? 


Mezi mé nejoblíbenější kousky patří rozhodně tvářenky, které mají broskvový či oranžový tón. Ten mi jde k pleti nejlépe a také se s nimi cítím nejpříjemněji. Na fotce tedy vidíte mých, celkem netradičních, "top 4". Zleva doprava tu máme Angel od NYX, Rosewood (hádej čím je znám) od L'oreal (jinak rozhodně nejlepší tvářenky z drogérie které seženete), starší limitku Cherry Blossom girl od Essence (limitky opravdu umí a vyplatí se je kontrolovat) a nakonec Luminoso od Milani (taktéž geniální a rozhodně byste měly alespoň jeden kousek zkusit). 


Stejně jako u rtěnek, tak i u tvářenek mám několik netradičních, výrazných kousků které ráda nosím v zimě. Dvě limitky od Catrice, pak Rose Garden od NYX (tento odstín vám nedoporučím, obsahuje extra zlaté třpytky a chce to s ním opravdu lehkou ruku) a nakonec Soft Murano od Max Factor, kterou také nijak okouzlena nejsem. V průběhu let jsem totiž přišla na to, že nesnáším tvářenky, které nejsou klasické pudrovky. Já na to blendění prostě nemám nervy. 


Zemité odstíny mi také nejsou cizí a Antique od Sleek je další z tvářenek, které byste měly mít. Když už ne jako tvářenku, tak jako bronzer protože je naprosto dokonalá. Kdo si pamatuje další z limitek Essence, Marble maniu tak zvedá ruku. Kdo ne, pláče nad tím, o jakou skvělou tvářenku přišel. Nakonec tu mám Twinkle Pink od Elfu. Tu jsem kupovala na doporučení Emily Noel a musím říci, že tvářenky ze studio řady jsou ok. Ne nejlepší, ale jde to. 


V poslední řadě tady mám také tvářenky, které vůbec nepoužívám. Nelíbí se mi buď pigmentací, nebo práší a nebo jednoduše nic nevydrží. Pink Rose od Rimmel má divnou, "vyblitou" (pardon) barvu a špatně se s ní pracuje. To vprostřed je divná tvářenka značky Pease co byla kdysi v jednom z populárních boxů a je děsivá, práší jak ďas a dělá neplechu na pleti. O tvářenkách MUA mě kdysi někdo snažil přesvědčit a já podlehla. Tak prosím vás ušetřete a rozhodně si je nepořizujte. Jsou fuj. 


A stejně jako u rtěnek, tak i u tvářenek mám kousky, které teprve čekají na otevření a otestování. 

Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

12 úžasných komentářů

  1. Z liceniek, ktore vlastnis mam iba 2 od Jordany a vobec ich nemam rada. Na tvari vyzeraju ako flak :( Nemam rada matne licenky. Chcela by som vyskusat NYX a Sleek, ale potrebujem vidiet odtiene nazivo. Tesim sa na dalsi diel Hrabarny :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já tvářenky moc neprožívám, mám asi 4 a stačí mi :) 16 kousků je pro mě teda dost :D ale já zas mám asi milion hnědých stínů a nepřijde mi to moc, takže... :D
    My Make-up Store - GA

    OdpovědětVymazat
  3. Já tu Paese mám, a jsem s ní naopak spokojená, sice práší, ale je dobře pigmentovaná a sluší mi.

    OdpovědětVymazat
  4. A já zrovna přemýšlela, že bych svoji sbírku obohatila o některou MUA tvářenku, ale když říkáš, že jsou fuj, tak ten nákup asi nezrealizuji..

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám tvářenky tak tři a to jen proto, že jsou v mojí oblíbené paletce na oči, takže buď klidná, může být i mnohem hůř :D (Zato mám asi 200 různých očních stínů, paletek, minipaletek, duopaletek, quattropaletek...) Tvářenku totiž, jako správnej lenoch, používám jenom, když si zrovna vzpomenu :) Ty limitky od Catrice se mi ale moc líbí, takovou nějakou bych si pořídila :3

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  6. Tomu říkám pořádná sbírka :) A jak tak koukám, tak ani jednu tvářenku z tvé sbírky nemám, já spíš syslím rtěnky :D

    OdpovědětVymazat
  7. Luminoso od Milani jsem si koupila poměrně nedávno a jsem nadšená, krásná přirozená broskovová barva, nedávno jsem na ní psala recenzi :) Jinak z drogerie mám ještě ráda tvářenky od Maybelline z řady Colorama, které stojí pár korun.

    OdpovědětVymazat
  8. jej, poznávám se, také jsem sysel hraboš :)) Milani mám 2 a obě mám ráda.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)