Jak se starat o rty a ruce na podzim ...

středa, listopadu 02, 2016

Ahojky! 
Již tento týden máte možnost si v listopadovém vydání Teta magazínu přečíst můj nový článek. Povětšinou své magazínové výtvory na blog nedávám, ale jelikož se tento článek přímo vybízí k tomu, abych jej využila, učiním tak a alespoň si ho budou moci přečíst všechny z vás, které třeba magazín propásnou. Přeji pěkné počteníčko. 


Všichni dobře víme, jak tenká a citlivá je kůže na rukou. Však si je denně několikrát myjeme, otíráme, používáme antibakteriální gely, myjeme nádobí, vytíráme podlahu. Takovéto činnosti však pokožku na rukou velmi rychle a drasticky vysušují. Víte o tom, že by se krém na ruce měl používat minimálně několikrát denně a před tím, než večer ulehnete, dokonce v extra velké vrstvě? Pokud si lámete hlavu nad tím, jak ruce tolikrát promazávat a přitom je nemít ulepené a mastné, zkuste se při příští návštěvě drogérie podívat po následujících výrobcích. Mezi mé favority patří Intenzivně vyživující krém na ruce od společnosti Mixa. Nejen že jej stačí velmi malé množství a rychle se vstřebává, ale dokonce jej mohou s klidným srdcem používat i ty, kteří trpí na atopický ekzém. Dobrou volbou jsou i krémy na ruce od značky Neutrogena. Ty obsahují vysokou koncentraci glycerinu, který se do pleti okamžitě vsákne, a vaše ruce budou hned o poznání vláčnější. Od této značky si můžete koupit i opravdu malého pomocníka na popraskané ruce, jedná se o takzvaný Intense Repair krém. Nalezete ho v malém, 15 ml balení, které vám vydrží věky a o poškozenou pokožku se skvěle postará. Poměrnou novinkou jsou pak balzámy na ruce značky EOS, které obsahují bambucké máslo a vitamíny C a E. Jsou malé, takže skvěle padnou do kabelky a vypadají stylově.
Teď, když jsme se postarali o ručky, je třeba se věnovat další, stejně problematické kategorii, které jsou rty. Ať je léto nebo zima, nikdy nezapomínejte dopřát svým rtům pořádnou péči a teď nemám na mysli vaší nejoblíbenější rudou rtěnku či zářivý lesk ale balzám, který se o vaše rty postará tak, aby byly jako v bavlnce. Můj tip? Vždy ráno před nanesením makeupu a večer před spaním přetřu rty oblíbeným hydratačním balzámem. Mými favority jsou Labello Hydro Care, či LabelloOlive and Lemon. Pokud se vám nelíbí tyto dva, které jsou praktické, v tyčinkové formě a skvěle se do popraskaných rtů vpijí, určitě si v nabídce portfolia značky Labello vyberete jinou, vámi preferovanou variantu. Pokud se o své rty budete dobře starat, vystačíte si přes den jen s lehkou dávkou hydratace, ke které poslouží balzámy od již zmíněné značky EOS, které jsou roztomilé a hravé. A pokud toužíte po tom, aby váš balzám byl bezmála jako rtěnka, podívejte se do stojanu značky Rimmel, který ve spolupráci s Kate Moss nabízí balzám s SPF 15. Začka Garier má také svého zástupce z řady péče o rty, který jim dodá navíc i dávku pigmentu, jedná se o tónovací balzám Lip CareShine.

Při péči o rty nikdy nezapomínejte také na peeling, aby se rty zbavili odumřelých buněk. Nemusíte si kvůli tomu pořizovat dalšího, speciálního pomocníka, stačí vám minutka v koupelně s kartáčkem, kterým budete jemně po rtech přejíždět krouživými pohyby. Dělá to divy, věřte mi.
Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

6 úžasných komentářů

  1. Moc krásný článek! já se takto snažím starat jak o ruce, tak o rty a se suchými místy zatím nemám problém :). BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. Letošní podzim mám velmi suché ruce, takže jsem začala jako sos krém používat granátový od Weledy

    OdpovědětVymazat
  3. Letošní podzim mám velmi suché ruce, takže jsem začala jako sos krém používat granátový od Weledy

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)