To otravné čištění štetců

čtvrtek, ledna 17, 2013

Krásné ráno, dnes nastal ten osudný den na zkoušku z managementu a vzhledem k tomu, že jsem včera nemohla myslet už na nic jiného a management mi lezl snad i ušima, vrhla jsem se na čištění štětců dle následujícího návodu. (Ne že by to bylo něco převratného, určitě to každá znáte, ale když oni to mají vždy na beutydepartment.com tak krásně nafocené, že mi vždy vnuknou dvacet nápadů na to co uskutečnit). 

Musím tedy říct, že klasicky si štětce myji dle druhého "návodu", takže klasicky v nádobě s teplou vodou a šamponem, ale řekla jsem si, že zkusím něco nového a tak jsem to vzala jemným alkoholovým roztokem do ručníku, jak ukazuje první návod. Musím se přiznat, ručník letěl po "experimentu" hned do koše, protože mamka prohlásila, že se s tím prát nebude :D 

Nicméně, jsem se vás chtěla zeptat, jaké máte zkušenosti s přípravky určenými na čištění štětců, třeba s takovým Brush Cleanser od Macu? Opravdu uvažuji, že si něco takového pořídím. 

Time to wash our makeup brushes!

You Might Also Like

20 úžasných komentářů

  1. Já peru druhým způsobem v umyvadle a nemám vůbec důvod cokoli měnit, nic se mi zatím nerozpadlo ani nezměnilo vlastnosti nebo tak něco :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já používám Brush cleanser od MAC a funguje výborně. Naliju trochu na papírový ubrousek a pak do něj otírám štětec, to provedu cca 2x až 3x pro každý štětec. Cleanser mám už skoro rok a je ho ještě určitě půlka.
    A jednou za čas vyperu štětce pod tekoucí vlažnou vodou. Na to používám jakýkoliv šampon, trošku si naleju do dlaně a ve dlani pod tekoucí vodou štětec propírám. Po čištění MAC cleanserem nechávám schnout naležato na pračce, po vyprání ve vodě nechávám větší štětce schnout vlasem dolu (přigumičkované na sušáku na ručníky) :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, to jsem potřebovala slyšet :-) Asi si ho opravdu pořídím.

      Vymazat
  3. Mám taky čistič od Mac a je naprosto výborný. Akorát jsem si ho přelila do lahvičky s rozprašovačem a dělám to přesně podle obrázků výše. Používám buď papírový ručník nebo dětskou látkovou plenku (jde pak líp dostat produkt ze štětin). Sem tam vyperu ve směsi obyčejného jaru a kapky olivového oleje. Čistič od elfu moc nedoporučuji v porovnáním s Macem je to 100 a 1. Opravdu je vidět, že ty štětce nejsou moc čisté a navíc odporně smrdí...

    OdpovědětVymazat
  4. Víš že by jsi měla uvádět zdroj obrázku když není tvůj? Pak vznikají kauzy o kradení věci z blogů. Jinak já je čistím normálním dětským šamponem a dost podobně jako na obrázku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby sis ten článek přečetla, tak bys zjistila, že je zdroj uveden.

      Vymazat
    2. Ctu ho potreti a nikde ho uvedeny nevidim, fakt jsem asi slepa, me klidne naved ale fakt nevidim.

      Vymazat
    3. ale když oni to mají vždy na beutydepartment.com tak krásně nafocené

      Vymazat
    4. A jestli myslis ve fotu ten "vodoznak" tak to neni uvedeni zdroje ale ochrana zdroje proti zneuziti...

      Vymazat
    5. To maji, nádherne, take se mi to libi, ale pouzit se to da jen je treba uvest zdroj do popisky...

      Vymazat
    6. :-D ježiš,to byla citace z článku, ještě jednou si to přečti :-D

      Vymazat
    7. aj, sory, moc se ti omlouvam, jsem fakt slepejs....tak jsem si utrhla ostudu a zase pokracujem dale :-D :-D

      Vymazat
    8. Tak, hlavně, že se to vyřešilo, že jo ;-)

      Vymazat
    9. Odkaz je opravdu uveden, dle bloggeru v dostačující formě, krást bych si nic nedovolila.

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Čistit štetce? Tak to mě vůbec ne!

      Vymazat
    2. Mě to taky strašně baví, je to uklidňující :-D

      Vymazat
  6. Já štětce myji stejně jako vlasy :D. Pod vlažnou vodou šamponem, zatím to nevypadá, že by se s nimi dělo něco špatného :).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)