Jak si to L'oreal v kosmetickém světě zavařil ... ?

čtvrtek, března 07, 2013

Krásné dobré ráno, dnes jsem pro vás sepsala příběh o tom, jak si to L'oreal na českém kosmetickém trhu možná zavařil a naštval nejednu zákaznici. Řeč totiž nebude o ničem jiném, než o světem diskutovaném BB krému, který L'oreal před nedávnem přinesl i do našich končin. Recenzí již bylo habaděj, ale i já dnes splním svou povinnost a přiblížím vám, co si o něm myslím a možná, že to zas tak moc špatně nedopadne. 

"Každá žena touží po doteku magie aneb dokonalé pleť s Nude BB Migique"


Začněme pěkně z vesela a pozitivně a to obalem. L'oreal je jedničkou na kosmetickém trhu a tudíž není divu, že i svůj první BB krém představila tato značka se značnou parádou v obalu, na který u těchto krémů nejsme zvyklé. Jednoduché, minimalistické, fialovo-bílé balení vás ve stojanu zaujme na první pohled. Na výběr budete mít v našich končinách ze dvou variant: light (světlá) a dark (tmavá). Nutno podotknout, že v okolních státech můžete sáhnout po variantě fair (což je prostě úplně světloulinká barva) a právě ta měla spíše než odstín tmavý, dorazit k nám. Pokud tedy budete tento odstín hledat například na internetu, upozorňuji vás předem na to, že se liší balení, produkt je ovšem stejný. 


Prakticky je řešeno i samotné používání krému, kdy vám k jednoduché aplikaci poslouží úzké hrdlo, ze kterého pak BBčko lehce vymáčknete. Balení obsahuje 30 ml produktu a cena se pohybuje kolem 299 Kč. Záleží na drogerii, kde ho pořídíte a také na akci, pokud zrovna v nějaké je. 


Nude BB Magique obsahuje mikropigmenty v kapslích, které by se po nanesení na pleť měly automaticky přizpůsobit tónu vaší pleti a zároveň jí poskytnout kompletní péči a zakrýt nedokonalosti. To vše slibuje výrobce. BB obsahuje 12 SPF a měl by pokožku celodenně hydratovat. Pod tajemným označením 5 v 1 se pak skrývají slovíčka: ochrana pleti, krytí nedokonalostí, hydratace, zmenšení pórů a bezchybná pokožka. 


A co že si tedy o tomto BB myslí má pokožka? Velké plus dávám BB krému za výdrž a "nemastný" efekt. Slibuje tedy 24 hodinovou hydrataci, což nedělá ani nejlepší krém za tisíce, ale k pokožce krásně přilne a nijak jí nezatěžuje. Zároveň ovšem po aplikaci nevypadám jako zlaté prasátko, ale pokožka vypadá zdravě a neleskne se. Odstín light mi vyhovuje perfektně, barevně sedí a nemůžu si stěžovat. Pravdou ovšem je, že co se makeupů týče, nemám nejsvětlejší odstín nikdy a tak chápu všechny z vás, na které je moc tmavý. Krásně se roztírá a vstřebává, ne jak ostatní BB krémy, které jsou na našem trhu dostupné (nemluvím o těch asijských), po těch všech jsem měla obličej vždy lepkavý a vůbec nevypadal přirozeně. 
Prvním kamenem úrazu je tak u mě krytí, které prostě nevidím. Ano, pokud použijete korektor, tak zakamuflujete cokoliv, nicméně BB tohle prostě neumí a to podotýkám, že se v podstatě nedá vrstvit. Líbilo by se mi také vyšší SPF. Dneska už v sobě má i kdejaký makeup 15. Možná bych ještě dodala, že ty mikropigmenty trochu "drhou", když je roztíráte po obličeji a poprvé jsem si připadala, jako když používám jemný peeling, spíše než BB krém. 

Výsledný efekt je tudíž tak půl na půl. Myslím si, že tento BB si své fanoušky najde a stejně tak bude velký počet těch, kteří o něm nebudou chtít slyšet. Nechám už jen na vás, pokud si ho rozhodnete pořídit.  :-)


Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

22 úžasných komentářů

  1. to si raději koupím BB od Missha 20ml za 180kč

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tobě sedla barva :) pro mě je to totální oranžáda :))

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano :-) podtón je trošku oranžovejší, to je pravda, ale naštěstí úplně v pořádku.

      Vymazat
  3. Nechápu proč mají BB krémy jen dva odstíny, už takhle má spousta žen problém vybrat si z pěti odstínů makeupů, já třeba musím míchat dva dohromady :D tobě ale skvěle sedne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, měl by být větší výběr, škoda že nám nepřivezli ten nejsvětlejší, to by byla určitě polovina populace spokojená :D

      Vymazat
  4. Tyjo, o tom nejsvětlejším jsem nevěděla! :-/ já mám totiž taky ten light a je to na mě hrozně oranžový... Ale tobě moc pěkně sedne! :) I ti tu pleť tak hezky prozářil :)))

    OdpovědětVymazat
  5. No jo, my bílo bílé zdi to máme v těchto končinách komplikovanější:-) Buď ráda, že máš barvu pleti, která odpovídá obchodním vzorníkům:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já evropským BB krémům z drogerie nevěřím, proto mě ani tento neláká :)

    http://cosmetic-styling.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Já myslím, že L'oreál si to zavařil spíš tím, že rozeslal svůj BB krém polovině blogerského světa...něco jako tehdejší vlna Ziaja - tím se mi taky tenkrát zprotivila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, to je také pravda, že to pojmuli masově, ale alespoň máte desítky různých názorů

      Vymazat
  8. prečo s ami zdá že bez BB je tvoja tvárička krajšia? :D

    OdpovědětVymazat
  9. Mě se zdá žlutý až oranžový.. Ale Tobě tahle barva docela sluší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jak píšu, s tím odstínem je to na štíru

      Vymazat
  10. Jsi první, kdo snese barvu, z těch co jsem četla :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím :-) netuším, jak je to možné, ale je to tak

      Vymazat
  11. Nějak nevidím rozdíl v tom, jestli ho máš nebo ne :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)