Na podzim a zapečeně?

pátek, listopadu 08, 2013

Krásné propršené páteční ráno všem :-)
Abyste nebyly smutné, že tak ošklivě prší, přináším vám ještě celkem prosluněný článek, který pro vás mám nějakou tu dobu připravený. Jedná se o recenzi na první várku z mé Elfí objednávky, kterou jsem si přeci jen pořídila v jedné z uplynulých slevových akcích. 
Jak všichni víte, víru v Elf nemám, jednoduše je to značka, u které jsem se několikrát spálila a než vyhazovat kačky za něco, co nejspíše nebude fungovat, to si raději ušetřím na něco dražšího, u čeho je účinnost více než zaručená. 
Nicméně, má vůle je malá a někdy přeci jen udělám výjimku tak, jako u této objednávky. Vsadila jsem na produkty, které jsou chválené a čekala, jak že se s nimi poperu. Dnes jsou na pořadu dne stíny, které by se vám možná mohly hodit do chladných, podzimních dní. 


Jedná se tedy o zapečené stíny ze studio řady v odstínech Burnt Plum a Rose Gold. Cena jedněch stínů je 89 Kč a v balení naleznete 3,5 gramu produktu. 
Musím uznat, že Elfu se celkem podařilo balení těchto mono stínů. Jednoduchý, černý, plastový obal opatřen dobře sedícím průhledným víčkem s logem společnosti zaručuje snadné rozpoznání barvy ve vaší kolekci. Plast je na tolik bytelný, že se nemusíte bát rozbití, pokud s ním budete jak se patří zacházet. 
Stíny jsou zapečené velice dobře, práší jen minimálně a to se u Elfu jen tak nevidí a to i u zapečených produktů. Pigmentace stínů je na sucho brutální, až mě při první aplikaci překvapila. Je radno si při jejich nanášení dávat pozor, abyste to nepřehnaly. Na mokro snad ani nemá cenu je nosit, jelikož více barvy z nich ani po posprejování štětce či aplikátoru nedostanete. Oba odstíny jsou silně třpytivé. Třpytky neuvidíte, ale jejich výraznosti na sluníčku je nepřehlédnutelná a proto je ráda kombinuji s matným kontrastujícím stínem. 
Burt plum je přesně taková, jak odstín sám napovídá. Prostě řádně ožahnutá švestička. Odstín balancuje na hranici rudé a tak je potřeba ji ve víčku balancovat ještě druhou vybranou barvou, jinak budete po aplikaci vypadat tak nějak nezdravě. Ostatně to umí všechny načervenalé stíny a nedá se s tím nic moc dělat. 
Barva je ovšem nádherná a téměř ideální pro podzim a nastávající zimu. 


Stejně jako Burnt Plum tak i Rose Gold dostojí svou pigmentací a barvou svému jménu. Tohle je totiž ta nejúžasnější růžově-zlatá barva, kterou jsem kdy viděla a žádnou podobnou ve své kolekci nemám a to je tedy co říci! Rose Gold přeci jen trošku více opadává, takže je třeba si při líčení dávat větší pozor, popřípadě nanášet korektor a makeup až po nanesení samotného stínu. 
Co se týče pigmentace, jak jsem již psala v úvodu, je (na stíny od Efl) opravdu skvělá a jeden tah štětcem postačí k dokonalému pokrytí víčka. Horší je to už s vídrží, která je i s bází celkem podprůměrná, od rána zhruba do poledne, kdy se začnou stíny srážet, vytvářet mapy a opadávat. 
Dobrým tahem je je oba vrstvit na podkladovou barvu, například na Color Tattoo nebo NYX tužky na oči, které je na očku zamknou a nenechají je pohnout, tím si zařídíte celodenní výdrž a intenzitu. 


V globálu bych neřekla, že tyto stíny jsou něco, bez čeho se nedá žít, nicméně je vidím jako poměrně kvalitní a dobrou variantu pro nenáročné zákaznice, které mají na výběr z poměrné šikoré škály barev a věřím, že i jednoduchá aplikace je přiměje k tomu, aby si jich rovnou několik pořídily.
Ostatně, tyto stíny nebudou nejprodávanější jen tak pro nic za nic. 

Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

7 úžasných komentářů

Děkuji za každý milý komentář :-)