InnerBeauty Awards 2013/Face

pátek, ledna 03, 2014

Krásný třetí den roku 2014 vám všem :-)
Doufám, že jste si užili báječnou oslavu roku uplynulého a že se stejně tak, jako já, těšíte na ten nadcházející. Než se ovšem pořádně rozjede, je čas na to se podívat na ty nejlepší kosmetické kousky uplynulých dvanácti měsíců, bez kterých jsem nemohla dát ani ránu.Stejně jako loni se tak podíváme na to nejlepší z nejlepšího, co by vám v kosmetickém světě nemělo ujít a rovněž jako roku loňského, začínáme se základními produkty na obličej. Tramtadadáááá ...


Začínáme pěkně od základů a to bází pod makeup. Už několik let je mou stálicí krémová báze od Rimmel, která dle mně nemá, alespoň v českých drogériích konkurenci. Ani desetkrát dražší L'oreal či pětkrát dražší Dermacol mě neuchvátily a co se báze týče, zůstávám věrna této. Opravdu dobře se s ní pracuje, snadno se roztírá a rychle se do pokožky vsakuje. Pleť je po jejím použití hladší, bez známek viditelných pórů, vypadá rozjasněnější ovšem ne lesklá a pochopitelně je chráněná před vnějšími vlivy a je tak připravena na nanášení vrstev makeupu. Naopak večer nemám pleť tolik unavenou, po bázi není nijak zatížená. Cena tohoto zázraku se pohybuje kolem osmdesáti korun. 


Co se makeupu týče, mám tu hned několik zástupců, které dělím dle aktuálního vhodného použití, neboli dle toho, jak daný den má pleť vypadá a kolik zásahů a pomocníků na vylepšení potřebuje. Jako první musím ve výčtu favoritů zmínit letošního maximálního oblíbence do dnů, kdy je má pleť v pořádku a potřebuje jen tu a tam poopravit, tudíž zástupce z řad lehce až středně krycích makeupů a tím je Lumi Magique od L'oreal. Tento makeup je poměrně tekutý a do pleti se mi nejlépe zapracovává pomocí hutného, plochého štětce na makeup, nebo jednoduše pomocí prstů. Za úkol má pleť sjednotit a dodat jí lesk a rozjasnění, tedy pokud máte pleť mastnou, nebude pro vás tou vhodnou volbou. Nicméně, pokud jako já máte raději trošku radiantnější vzhled a ne jen matnou masku, určitě si ho oblíbíte. Cena je kolem 350 Kč. 


Ve dnech, kdy se má pleť cítí bídně a má větší počet nedostatků, které je potřeba důkladně zakrýt, sahám po vysoce krycím makeupu ColorStay od Revlonu. Myslím si, že tento velice profláknutý makeup snad ani není potřeba představovat, jelikož recenze na něm jsou snad na všech blozích. Vyzdvihla bych fakt, že je opravdu dlouhotrvající a přitom pleť nijak výrazně nezatěžuje. Přesto, že je vysoce krycí, nevypadá na obličeji jako maska. Jediný fakt, který jeho používání trošku kazí je to, že nemá pumpičku a to mě tedy upřímně, někdy pěkně štve! Dostupný je na mnoha internetových stránkách a s jeho pořízením byste se měly vejít do dvou set korun. 


Co se korektorů týče, ani tam se mé vášně příliš nezměnily. Když zmíním nově objevený korektoro/rozjasňovač od L'oreal Lumi Magique, zůstáváme opět u osvědčených klasik od Rimmelu a Maybelline. Match Perfection je perfektní korektor na pupínky, který je zakryje cobydup. Affinitone zase díky jednoduchému roztírání a pěnovému aplikátoru ráda používám na kruhy pod očima a na nedokonalosti kolem nosíku. Zázrak od Rimmelu seženete v ceně kolem sta korun, Affinitone snad jen za sedmdesát. Oba stojí za vyzkoušení. 


Z dražších korektorů nesmím opomenout boi-ing od Benefitu, který je snad nekonečný. Je antibakteriální a měl by i léčit pupínky, tudíž ho používám vždy, mám li snad nějaký opravdu čerstvý a podrážděný boláček na tváři. Letos také slibuji, že zkusím ten zázračný korektor od Mac či Bobbi Brown, o kterých mi tak často píšete. Cena boi-ingu je kolem 500 Kč, pokud se moc nepletu, takže to žádná sranda není, ovšem, mám ho snad už dva roky a pořád drží a drží. 


Na závěr nesmím zapomenout na pudr a tohle je možná překvapení. Do konce psaní článku jsem myslela, že se tu objeví můj milovaný Stay Matte od Rimmelu, ale nakonec jsem se rozhodla do "best of" zařadit True Match od L'orealu, ke kterému jsem se v závěru roku vrátila a věřte, že jsem udělala dobře. Pudr je jemně namletý, krásně přilne k pleti, nezanechává na ní mapy a opravdu matuje po celý den. Na běžné nošení není třeba se ani přepudrovat, tak dobře drží! Bohužel, cena kolem tří set není nejpříznivější, ale vyplatí se počkat na akce, které se v průběhu roku objevují. Vyrábí se v bezpočtu variant a tak si každý najde tu svou. Viva!

Toť tedy přehled mých "obličejových" best of uplynulého roku a já se ptám, bez čeho jste nemohly žít vy? 
Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

17 úžasných komentářů

  1. Revlon bych chtěla zkusit, ale zase mě odrazuje to, že nemá pumpičku no :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to s ním náročnější, ale rozhodně stojí za to

      Vymazat
  2. Kryje Match Perfection pupínky dobře? Neupozorňuje na ně naopak ještě víc díky svým rozjasňujícím vlastnostem? Mně totiž jen tak leží v šuplíku, protože pod oči je na mě moc hutný a dávat ho na pupínky se netroufám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Používám odstín, který je o odstín tmavší, než pleť, tudíž rozjasnění nepřipadá v úvahu

      Vymazat
    2. Aha, já mám ten nejsvětlejší, který je skoro bílý :-/

      Vymazat
    3. já mám ten Ivory a používám ho v pohodě i na pupínky, když se pak i přepudruje, tak nejsou vidět už vůbec ;)

      Vymazat
    4. Tak vidíš, zkus to Valerie :-)

      Vymazat
  3. Škoda, že ta Rimmel báze není vhodná pro citlivou pleť :( Jinak věřím, že by mohla být fajn, ale bohužel mě pálí jako čert, takže i používat nemůžu...

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, slyšela jsem to vícekrát. Bohužel, ne vše sedí všem :-)

      Vymazat
  4. nic proti,ale když už ukazuješ výrobky a píšeš k nic mecenze,tak se podívej jak výrobky vypadají.ten make-up s tím špinavým výčkem...to je tvoje vizitka,nemyslíš ?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je značka toho, jak hodně je používaný. Nestydím se za to. :-)

      Vymazat
    2. tak taky používám,ale snažím se to mít čisté :-) mě to vždycky zaujme jako první na obrázku :-)

      Vymazat
    3. Však to není nic proti ničemu :-)

      Vymazat
  5. Já jsem tento rok objevila Stay Matte a ten bych asi označila za něco, bez čeho už nemůžu existovat :D.

    OdpovědětVymazat
  6. Rimmel bázu som si kúpila, pleť síce pekne vyhladila a ponúkla jej všetky benefity, o ktorých píšeš vo svojej recenzii, avšak výdrž make-upu neovplivnila vôbec nijako, práve naopak, zdalo sa mi, že mi zliezol omnoho rýchlejšie s bázou, než bez nej. Cenovo je ale fakt bezkonkurenčná, ale nepresvedčila ma o tom, aby som začala používať bázy.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)