Shop my stash: No makeup makeup

středa, června 04, 2014

Krásné středeční ráno všem, 
znáte to, máte několik (spoustu :D) kusů kosmetiky a tak postupem času, jak kupujete nové a nové miláčky zapomínáte na ty staré. Upřímně, mě osobně se to stává poměrně často. 
Využila jsem proto uplynulého týdne, kdy jsme stěhovali ložnici, takže jsem musela vše vyklidit, protřídit a vyčistit, udělat i malou čistku v kosmetice a vytřídila jsem několik kousků, které jsem chtěla zapojit do své kosmetické rutiny a které se u mě v ruce už delší dobu neobjevily a rozhodně si zaslouží svou chvilku slávy. :-) Dnes tedy Shop my stash s jednoduchým, letním, nenáročným líčením pro každodenní No makeup makeup look. 


Takhle tedy vypadal po výběru můj košíček a mise byla jasná: používat během týdne pouze a jen tyto vybrané produkty, na které se v poslední době vůbec nedostalo a které ležely zapomenuté v propadlišti dějin na dně kosmetického stolku. 


V první řadě, štětce. Možná vám to přijde zvláštní, ale patřím k těm, kteří s přicházejícím teplým počasí stále méně a méně štětce využívají a mnohem raději používám nenáročné líčení pouze s použitím prstů. Pak ale štětce, za které jsem vynaložila nemalé částky leží ladem a skladem a to je věčná škoda. Tento týden jsem tedy svou sbírku Hakuráků řádně provětrala a teď je musím zase řádně vyprat. 


Po opravdu dlouhé době jsem také vytáhla Color Stay od Revlonu, na který jsem se minimálně půl roku ani nepodívala. Díky tomu jsem také zjistila, že chtě nechtě musí letět do koše, pokud nechci skončit se strašlivou vyrážkou. Pořád si ovšem stojím za názorem, že je to jeden z nejlepších a nejvíce krycích makeupů, které se dají v drogériích sehnat a jeho pořízení určitě stojí za to. Příště však sáhnu po světlejším odstínu. 
Hooodně dlouho jsem také nepoužívala černou tužku na oči od Douglas, kterou jsem kdysi dostala k nákupu. Musím řici, že na to, že je to "jen Douglas" je povedená, pěkně drží a nedrolí se. Na druhou stranu to však není černo černá černá, ale spíš taková tmavě šedá, takže ideální na ne moc výrazné líčení. 
A mám tu také řasenku D'Amore od GS, která je tedy velice povedená. Dělá moc pěkná kukadla, neopadává, nedrolí se, řasy neslepuje. Dá mi docela práci ji večer kvalitně odlíčit, ale stojí za to. 


Asi tak stopadesát let jsem nepoužila tvářenku Antique od Sleeku, která vyšla v jejich limitce před několika měsíci. Je tak božská! Dá se použít buď striktně jako tvářenka anebo jí můžete použít i jako lehký bronzer, jelikož je pěkně tmavě cihličková. Třpytky na tvářích nejsou vůbec vidět a výdrž je celodenní. 
Vytáhla jsem také zapomenutou oční paletku od NYC, kterou jsem k smrti milovala ještě tak před pěti lety a kterých jsem spotřebovala nespočitatelně. Barvy jsou krásné, pigmentace dobrá, výdrž tedy nic moc, ale tak je to NYC. Paletka je však dokonale kompaktní a maličká a je tak skvělým pomocníkem na cesty a do dnů, kdy se vám nechce o líčení moc přemýšlet. 
Zapomenout jsem nesměla ani na korektor Fit Me od Maybelline v odstínu 15, který je jednoduše dokonalý na zakrytí kruhů pod očima. Málem jsem na něj v tom hejnu korektorů, které mám, zapomněla a to by byla věčná škoda. Funguje opravdu skvěle. 
A na konec dvě nude rtěnky, jedna je tedy nová, L'oreal J'Lo z nude kolekce, která je poměrně tmavá, ale na mé rtíky sedí téměř dokonale a navíc, to balení je božské! A k tomu jsem ještě přihodila Tanzling Taupe opět z nude kolekce ovšem tentokrát Maybelline, kterou naprosto miluji. Jediná věc, která mě na Maybelline rtěnkách štve je fakt, že se vždy po obvodu tak ošklivě omlacují a to pak kazí celý sexy dojem. 


Závěrem pak produkt, díky kterému mě napadlo celý článek sepsat a to quatro od Makeup Factory s jednoduchými, nude, přírodními (nazvěte jak chcete) odstíny, které jsou perfektní pro každodenní líčení od rána až do večera, kdy stačí přidat na intenzitě černé a dostanete dokonalé smokey eye. Makeup factory prodávají u nás v Douglas a upřímně netuším, jestli ještě někde jinde, ale minimálně na internetu určitě. Do odstínů jsem se zamilovala, všechny jsou matné, bez třpytek a lesku. Bílá pod obočnicový oblouk a do vnitřího koutku, jemná šedá na přechody, hnědá přes celé víčko a černá do vnějšího koutku a můžete vyrazit ven. 

Určitě mi napiště, na které produkty ve vaší kosmetické sbírce vy občas zapomínáte a těším se v pátek, kdy si dáme nejspíš videjko, co říkáte? :-)



Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

6 úžasných komentářů

  1. No já téměř na nic ve své sbírce nezapomínám, protože razím heslo "kvalita nad kvantitu". Mám tedy jednu řasenku, jedny linky, jednu paletku stínů a tak dále a tak dále (vyjma rtěnek a tvářenek) a tak využívám vše a není mi líto, že něco nepoužívám. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc ti to sluší! :) Chystám se na nějakou Maybelline rtěnku, díky za inspiraci :) A přiznávám, že mám hromadu věcí, co mám dlouho, jsou bezva ale použila jsem je párkrát a stále bych kupovala a očumovala nové... -_- :D ženy...

    OdpovědětVymazat
  3. ze by to bylo Tantalizing Taupe?

    jinak ta Maybelline a J.Lo rtenky jsou pro me dokonaly nude, ale ta J.Lo by mohla byt vic pigmentovana. chtela sem si koupit i Cheryl, ale ta pigmentace me odradila. rtenka to neni nejlevnejsi.

    OdpovědětVymazat
  4. ta makeup factory paletka je boží :-) Já si brzo brousím zuby na nějakou tvářenku od sleeku!:-)

    Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)