Timotei Pure Dry Shampoo

pondělí, března 16, 2015

Dobré ráno, 
víkend je za námi a chtě nechtě, musíme opět vyrazit do práce či do školy. Mě dnes čeká obojí, ale než se vydám do toho pochmurného dne, musím vás potěšit článkem. Jenže co když vás moc nepotěším? Nezačíná to moc hezky, k úvodu pěkně rozmázlá fotka, jejíž originál jsem si pochopitelně smazala, takže jsem to nemohla pře-fotit, bolest hlavy velmi nemilá a do  toho velmi náročný den přede mnou. Nebudu se z toho ale hroutit, nebudu smutnit a rozhodně si tím vším nenechám zkazit náladu! Jdeme na recenzi suchého šamponu od Timotei. 


Pokud patříte do skupinky lidí, kteří se, stejně jako já řídí heslem "odmítám si mýt hlavu obden a oddálím co to možná nejvíce jde", tak je suchý šampon bezpochyby vašim nejlepším pomocníkem v boji s mastnotou a povadlým objemem vašich loken. V průběhu let jsem se zamilovala do kousků od Batiste či Syoss. Pokud si však nevytvořím dostatečné zásoby těchto dvou miláčků, zdá se, že jsem celkem ztracená. Asi jako tak, když jsem přednedávnem dodělala poslední lahvičku Syoss. Cesta do Prahy pro Batiste v nedohlednu a světe div se, při návštěvě Rossmanna zjišťuji, že se tam jaksi Syoss suchý šampon již neprodává. Super, jenže co teď? Nedá se nic dělat, sahám po alternativě, kterou jsem ještě nikdy nezkoušela (nedá se co divit, 130 Kč je přeci jen 130 Kč) a v košíku mi končí Timotei Pure suchý šampon. Nesu si ho slavně domů a v průběhu měsíce spolu bojujeme asi následovně. 


První aplikace? Hrůza! Jsem zvyklá suchý šampon do vlasů nastříkat, mezitím se například namalovat, pak vlasy pročísnout a vyrazit ven. Timotei mi je v nepochopitelného důvodu strašlivě lepí, vytváří na nich mokré cucky, které nemůžu zaboha vyčesat a bílé stopy nejdou dolů ani náhodou. Perfektní, mytí hlavy se nevyhnu. Operace číslo dva. Dávám si tu práci a čtu návod. No, ne že bych se dočetla něco převratného, ale pro jistotu se pečlivě řídím instrukcemi a stříkám opravdu dost od kořínků vlasů. Efekt je lepší, bílé skvrny zmizely, ale lepení je tu stále dost. No co už, na mytí čas nemám a tak vyrážím ven. Ono víte, jsem zvyklá si suchého šamponu aplikovat poměrně dost, aby byl výsledný efekt co největší a dlouhotrvající. Brzy však zjišťuji, že to s Timotei nejde. Musí se s ním totiž šetřit a to dost. A taky ho musíte do kořínků v masírovávat. Dlouho. A na to nemám čas. 


I když jsme se tedy s tímto sucháčem nakonec domluvily natolik, že mi vlasy neslepoval, nezanechával bílé stopy trošku je na den oživil, ta práce nestojí vůbec za to. To si ty vlasy radši umyji a výsledný efekt bude mnohem lepší. Na co mi je suchý šampon, se kterým musím pro výsledný efekt pracovat 15 minut? Dle mně tedy na nic a příště se mu v krámě vyhnu velkým obloukem. Pardon. 


Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

14 úžasných komentářů

  1. som prekvapena z tvojej recenzie, pretoze ja mam tento timotei najradsej..kolko ludi, tolko chuti :).vyskusala som dove,baleu,batiste, amicu a tento mi pride asi najlepsi..mne vobec nelepi vlasy...teda,mozno trosku,ale stale to nie je take strasne ako pri batiste,kedy som si nemohla ani vojst prstami do vlasov....obecne mam najradsej amicu,pretoze mi robi s vlasmi neskutocne divy a dokazem s nou fungovat dalsie 3 dni v nadychanom stave a navyse mi dava uzasnu texturu do vlasov ALE zanechava vlasy biele...co mne nevadi,pretoze mam vlasy blond,sivaste,cize mne to prekryje aj odrasty :D ale jasne,ze niekto ma s tym problem...a to nehovorim o aplikacii..cela kupelna je biela :D takze pre mna je top timotei...akurat ma sa mi trosku nepaci cena...u nas stoji 4,99€ za 400 ml,co je sice objemovo asi najviac zo vsetkych a pri mojej spotrebe je to celkom zaujimava ciastka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, pravda, sto lidí, sto chutí. My dva jsme se tedy vůbec nekamarádily :-( Amicu vůbec neznám, musím se po tom podívat. Děkuji za tip.

      Vymazat
    2. amica je praskovy suchy sampon v malom kelimku...u nas stoji asi 1,2€ za 30g...maju ho skoro v kazdej drogerke.aplikacia je otrasna,ale vysledok je pre mna najlepsi :) ak velmi nestiham,tak pouzijem suchy sampon v spreji...pri aplikacii odporucam mat na sebe zupan alebo nieco podobne. tiez treba ustriehnut mnozstvo,ktore si nasypes na vlasy a hlavne ho treba poriadne vycesat ...ale za tu sumu je fajn a balenie vydrzi asi 2 mesiace

      Vymazat
  2. suchým šamponům jsem také nikdy nepřišla na chuť. mám doma Batiste, který všichni vychvalují, ale trvalo mi hodně dlouho než jsem se s ním naučila pracovat a také po něm sahám jen velmi zřídka, protože vlasy si raději umyji.

    OdpovědětVymazat
  3. Trochu jsi mě vyděsila. Tento suchý šampon jsem si nedávno koupila a až dopotřebuju Batiste, začnu zkoušet Timotei. Neměla jsem velká očekávání a po tvém článku jsou ještě menší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba zrovna tebe mile překvapí a budeš s ním spokojená

      Vymazat
  4. Mně tyhle drogérkové nikdy nesedly, já jedu nejraději od Klorane, navíc je hnědý pro brunetky. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Doporučuji Schaumu! Nevydrží sice extra dlouho (myslím tím jedno balení), na druhou stranu vlasy nezmatní a jde dobře vyčesat/vytřepat z vlasů, pokud náhodou vlasy obarví na bílo (ale spíše se to nestává) :)

    my-makeupstore.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám teď ten od Dove a jsem spokojená, i moc hezky voní!

    OdpovědětVymazat
  7. Zatím jsem jej nezkoušela a po tvé recenzi mě to ani neláká, byla bych akorát zklamaná :)

    Spotřebováno: Únor 2015 + Giveaway

    OdpovědětVymazat
  8. Mě stačí si vlasy umýt tak po 4-5 dnech, takže mě tyto suché šampony vůbec nelákají :)

    OdpovědětVymazat
  9. První, co musím zmínit, že jsem blondýna, takže obecně se suchými šampony takový problém nemám. Co se týče tohoto konkrétního od Timotei, tak se mi moc líbila jeho vůně, která se ve vlasech držela. Když však srovnám účinky s mým milovaným Batiste, tak to zase taková žádná sláva není. Ale jako nouzovka OK.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)