Jaro: Parfémy

pondělí, května 11, 2015

Dobré ráno krásky, 
vítám vás v novém týdnu a dalšího článku, který se bude věnovat produktům na léto, které byste neměly opomenout a věnovat jim trošku své pozornosti. Po rtěnkách tu pro vás mám trošku netradiční téma a to parfémy. O těch si na blogu totiž moc nepovídáme a myslím si, že je čas to napravit. Dnes se tedy jukneme na lehké, příjemné, dlouhotrvající a vaši peněženku nezatěžující vůně, které jsem si oblíbila a které se momentálně vyhřívají na mé toaletce. 


Jak jsem již psala v úvodu, v jarních a letních měsících vždy sahám po vůních, které jsou svěží. lehké a dokáží vám jen přičichnutím k nim vykouzlit úsměv na tváři a naladit vás na tu správnou, sluneční vlnu. Nehledejte tu tedy žádné těžké, kořeněné vůně do divadla, jak s oblibou říkám.


Mám takové malé tušení, že o Body Mistu Maringa od The Body Shop jsem tu již kdysi mluvila. co se do parfemace týče, moringa je mou nejoblíbenější vůní z The Body Shopu vůbec a tak není překvapením, že kromě krému, peelingu, sprchového gelu a bůh ví čeho ještě mám tuto úžasnou vůni i v Body Mistu. Body Misty se vyrábí z výtažku z  ovoce, oříšků a květin a fair traid alkoholu z Ekvádoru a na rozdíl od parfémů nejsou tolik koncentrované a zanechávají na pokožce příjemnou, lehkou vůni. Díky tomu, že je to jen body mist, vydrží ze všech uváděných vůní nejméně, něco kolem 2-3 hodin a poté je potřeba jej nanést znovu. Na jarní dny však není nic lepšího. Pokud byste chtěli přivonět i k dalším variantám, musíte na návštěvu do Prahy. 100 ml vás vyjde na něco kolem 499 Kč. 


Když mě před několika měsíci oslovil český výrobce parfémů, zda nechci jejich řadu vyzkoušet, byla jsem nadšená z toho, že se jedná právě o parfémy vyráběné v Česku. Až doposud jsem netušila, že i u nás nalezneme někoho, kdo by parfémy vyráběl. Značka Charismo nabízí dámské, pánské i unisex parfémy za příjemné ceny (50 ml za 400 Kč - jelikož se jedná opravdu o parfém, s cenami z parfumérií hravě zatočí). Mě nejvíce oslovil parfém číslo 6, jehož vůně je svěží, jemná a květinová. Základ tvoří mimo jiné i mé oblíbené santalové dřevo či cedr, v srdci má jasním či růži a pokud vás ještě toto nepřesvědčilo tak věřte, že v hlavě parfému se ukrývá také šeřík a ten si mě vždy podmaní. Podrobný seznam použitých složek naleznete ZDE, stejně tak přehled všech parfémů, ze kterých si můžete vybrat. Co miluji na tomto parfému je fakt, že kdykoli jej nosím, tak si toho ostatní všímají a ptají se, jaká že netradiční vůně to je. Výdrž je bez problémů celodenní (je to jeden z těch parfémů, které když je nastříkáte jemně i na oblečení, tak vám bude voně i druhý den a úžasně provoní šatník) a věřte tomu, že jej po prvním použití nedáte z ruky. Já jsem okouzlena a o to více, že se jedná o český produkt. 



Pokud něco svědčí o tom, že i tento parfém miluji tak je to fakt, že mám momentálně již třetí lahvičku. Ať už sáhnete po parfémované či toaletní vodě, věřím tomu, že Intense Evidence si vás rychle podmaní. Pohybujeme se ve značně vyšších cenách (100 ml za 1940 Kč), takže doporučuji počkat na slevy a akce, jelikož tahle vůně stojí za to. Obsahuje esenciální oleje z růže a výtažky z jasmínu. Ačkoli se jedná o parfém, na který se mě ptají především ženy a ne slečny, miluji ho stejně tak. Výdrž kolem 6 hodin je tak akorát. Yves Rocher parfémy umí a mezi mé další oblíbené patří například toaletní voda s konvalinkou či Moment de Bonheur. 


Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

16 úžasných komentářů

  1. Zaujala mě ta od Yves Rocher, zajdu ji při nejbližší příležitosti očuchat :)

    Spotřebováno: Duben 2015 + GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je to jeden z těch, který mají všude, takže to nebude problém :-)

      Vymazat
  2. Musím říct, že ani jeden parfém neznám :) Já právě používám Cherish z Avonu a chtěla bych si pořídit Dare od Guess :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já taky ani jeden neznám, ale momentálně se cákám s modrým diamantem od Katy Perry a jsem docela spokojená :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  4. Ten česká parfém mě zaujal, taky jsem vůbec netušila, že se u nás nějaké vyrábí a ještě za takovou super cenu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě! Také jsem to nevěděla a jak jsem ráda, že ho mám doma!

      Vymazat
  5. Já jsem Charismo vyzkoušela na veletrhu World of Beauty a zakoupila číslo Charismo 13° a byla unešena. Ač nemusím sladké vůně, tato je tak vyvážená, překvapivá a jiná než všechny ostatní, že jsem nadšená. A přesně jak píšeš, okolí stále zjišťuje, co to mám za úžasnou vůni. A to jsme prý konzervativní a používáme jen stejné vůně:) Hodně také čtu pozitivní recenze o čísle Charismo 5°, které je prý hodně svěží a úžasná. Tu chci vyzkoušet hned potom:) Zdravím Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám doma všechny vzorečky a musím uznat, že každá vůně je velmi originální a nápaditá. Takže určitě u jedné nezůstane.

      Vymazat
  6. z Yves Rocher jsem si oblíbila So Elixir Purple a rozhodně není jediná, která mi tam nádherně voní :) nějaký body mist od TBS bych také chtěla, ale vždy se neumím rozhodnout, který je nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  7. Charismo prodávám a musím říct, že tak jak jsou dámský vůně pěkný, tak pánský ne ... přijdou mi takový hodně odfláknutý ... cítím z toho les ... jinej zas jak takovej ten typickej čistič na WC ... ty pánský mě teda fakt zklamaly :(

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám tedy z pánských oblíbené číslo 15. Tedy přítel, kterému jsem ji koupila a myslím, že voní moc pěkně. Dokonce mu to říkají i kolegové v práci:) Ale to je můj názor, záleží asi na každém. Kamila.Z.

    OdpovědětVymazat
  9. Pánské neznám, ale dámská Charismo 5 tu zbožňuji. Tak svěží, příjemná, neokázalá a hlavně i netradiční..asi se v ní začnu koupat:)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak mám Charismo 13 a 14. Jsou úžasné a miluju tyhle vůně. Číslo 5 je na mě moc svěží, ale tyhle 13,14 jsou nepřekonatelné...:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)