Saloos: Argan Revital Olej

pondělí, května 18, 2015

Ahoj,
pátek je tu a s ním i poslední článek tohoto týdne, ve kterém se podíváme na odličovací olej značky Saloos. Před nějakou dobou mi od této značky přišel balíček na testování a jako by se mi trefili do nálady a potřeb, jelikož jsem nedlouho před tím do-potřebovala poslední odličovací olej jiné značky a tak mi tento přišel více jak vhod. Nejen na odličování, ale i na srovnání tělo na tělo.  


Pokud vám Saloos nic neříká, tak věřte, že je to česká kosmetická značka zabývající se přírodní kosmetikou, která vznikla v roce 1993 a je vůbec prvním certifikovaným výrobcem přírodní bio kosmetikou v České republice. Já vám dnes přiblížím první z produktů, které jsem měla možnost vyzkoušet a to jeden z hydrofilních odličovacích olejů, Argan Revital. Co že to vlastně je? Jedná se o olej vyráběný z rostlin a rostlinných bio olejů lisovaných za studena. Díky tomuto procesu se v oleji drží účinné látky, které pak naše pokožka s povděkem vsákne do sebe. Výrobce dále uvádí, že oleje důkladně čistí pokožku, přitom se k ní ale chovají šetrně, zjemňují ji, zklidňují a jsou vhodné i na citlivé oční partie či přecitlivělou pleť. Používají se tak, že je nanesete na odličovací tamponek, který je vlhký a pomocí něj pak pleť čistíte tak dlouho, dokud nezůstane čistá. Odličovací oleje seženete v sortimentu DM a pokud mrknete i na online stránky ZDE, můžete si velmi jednoduše vybrat všechny výrobky pro svůj daný typ pleti. Konkrétně Argan Revital je určen pro všechny typy pleti kromě té mastné. 


Ale teď již k produktu samotnému. Odličovací olej je balen v 50 ml skleněné lahvičce s dobře uzavíratelným hrdlem a dobře řešením dávkováním. Nemusíte se bát, že by vám olej při manipulaci kamkoli vytekl, jelikož má dávkovač zúžené hrdlo a tak můžete dávkování dobře kontrolovat. Arganový olej, po kterém se odličovač jmenuje je lisován z plodů stromu argánie až z dalekého Maroka. Ten by měl velmi pozitivně působit i na pokožku s dermatologickými problémy či zarudlou pleť. Ve složení pak dále naleznete esenciální oleje růže bulharské, lemon tea tree, slunečnicový olej, a levanduli, vitamíny A,E a F. Na konci se pak také vyskytuje malé množství (bezpečných a jemných) emulgátorů. To alespoň tvrdí příručka. 


Na obalu se dočtete: pro všechny typy pleti, šetrně odstraňuje makeup, vhodný i pro vodě odolná líčidla. Na navlhčený tampónek naneste vrstvu oleje a emulzí pleť vyčistěte. 
Postřeh číslo jedna, v průběhu testování se mi jako nejlepší varianta ukázalo následující: nejprve opravdu jemně navlhčit tampónek a až na něj nanést pár kapek oleje. Takto olej do pleti krouživými pohyby zapracovat a pak vzít následně další tampónek a ten už navlhčit pořádně a znovu krouživými směsi ještě trošku pomoci. Nakonec pak vše stáhnout dolů vlažnou vodou. Důležité je nedávkovat olej hned ze začátku na mokrý odličovací tampónek, protože pak se tak dobře emulze neaktivuje. Postřeh číslo dva, větu "vhodné pro vodě odolná líčidla" bych z balení raději stáhla. Ono totiž pleť tenhle olej umí odličovat skvěle, co samé se však nedá říci o řasenkách. I takové gelové Color Tattoo mi s ním šly pěkně dolů, ale ty proklaté řasenky, s nimi je kříž. I s klasickou to byl boj a vodě odolná nešla dolů už vůbec, pokud tedy nechcete líčením strávit půl hodiny a olej neustále doplňovat. 



Pokud dokážete přijmout fakt, že z řasenkami to bude obtíž, nebála bych se do oleje investovat. Pleť zanechává neuvěřitelně jemnou a hebkou a pocit přetrvává. Olej je k pleti šetrný, za celé používání jsem si nevšimla začervenání či snad podrážděné pleti. Co se mi na něm také velmi líbilo je fakt, že nezanášel póry (jak to některé z olejů umí) a pleť zanechával v klidu dýchat a byla krásně čistá a bez půpínků. 

Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

11 úžasných komentářů

  1. Tento odličovací olej jsem právě dopotřebovala :). Já voděodolné řasenky nepoužívám, prostě jen ty normální a všechno šlo krásně dolů. Osobně jsem s ní byla spokojená moc a klidně bych si ho časem koupila znovu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bod pro tebe :-) Taky jsem spokojená, ta řasenka na víc by mi ale bodla :-)

      Vymazat
  2. Už dlho pokukujem po tychto olejoch tak sa teším až nejaky vyskúšam:)
    novy blog Cosmetics addiction

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně by si měla, na odličování jsou skvělé.

      Vymazat
  3. Takovy olej by se mi libil a porad si rikam, ze uz konecne musim neco vyzkouset. A porad jeste nic :D
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám tyto odličovací oleje moc ráda :) A i řasenku mi vždycky odlíčily skvěle, ale to bude asi tím, že nepoužívám voděodolnou :)

    Zaměřeno na: Astor

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě, nicméně jsem ráda, že jsi spokojená :-)

      Vymazat
  5. Já jedu v olejích ve velkém už nějakou dobu a nejlepší na odlíčení očí je určitě obyč kokosový - ten vezme všechno. Ale zase na celý obličej je nepoužitelný, protože je hodně těžký a ucpával by póry.

    my-mission-for.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, naštěstí se právě ucpávání pórů u tohoto oleje bát nemusíš.

      Vymazat
  6. Nemůžu úplně souhlasit, používala jsem ho hlavně na odlíčení očí a všechny řasenky, stíny i linky jdou v pohodě dolů. Nicméně u těch tekutých se musím trochu víc snažit :-) Teď mám od Saloosu levandulový a taky fajn...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)