USA: drogérie, sephora a nekonečné nákupy

středa, října 28, 2015

Ahojky, 
přeji krásnou sluníčkovou středu všem. 
Úspěšně hlásím, že mám za sebou první ze zápočtových testů z B2B marketingu a tak se u té příležitosti cítím očividně jako marketingový specialista a mám potřebu se vrhnout do článku o prodeji kosmetiky. Co naplat, článek o amerických drogériích jsem vám slíbila ještě před odjezdem a protože víte, že sliby plním a ráda, vrháme se na to. 


Hned na úvod vám musím říci, že fotit v obchodech je v Americe přísně zakázáno (to asi žádné překvapení není) a i když jsem se snažila být strašlivě nenápadná tak mě čapli :D naštěstí z toho nic nebylo, jen milé upozornění, Fotit něco v Sephoře nebo Ultě jsem se nepokoušela už vůbec, tam by mě nejspíš rovnou zabásli :D. I tak si myslím, že jsou fotky dokonalou ukázkou toho, jaký je v Americe sortiment, co je tam na výběr a kolik se toho (bohužel) nedostane do našich končin. 


V Americe je několik možností, kde v kamenných obchodech nakupovat kosmetiku. Je tu Walmart, takové větší Tesco, které má kosmetické oddělení. Na podobném principu funguje i Target, kde prodávají všehochuť všeho. Mezi nejznámější drogérie patří CVC (za mě naprostá jednička. Skvěle informované prodavačky, nejlepší akce a slevy a  opravdu dobrý výběr) a Walgreens (prodejny mi přišly velmi zvláštní a celé to působilo tak nějak lacině). Pak mají také Ultu (směsice drogérie a značek) a pak pochopitelně proslulou Sephoru. U malých prodejců typů Sally Beauty Supplies, Macys či JC Penny pak seženete ty méně známější značky. Pokud vás baví výprodeje, zavítejte do TJ Maxe či Marshalls. 


Povídat o obchodech samotných snad ani není třeba, však se podívejte na fotky. Nekonečná škála produktů a odstínů, výběr všeho, co kosmetický svět nabízí a moře slev a akcí, které by jen hlupák nevyužil. Pokud jedete do USA a chystáte se k nákupu makeupu, pořiďte si všude zákaznické kartičky, sbírejte body a šetřete dolary. Věřte, že se to sakra vyplatí. Jedna z mnoha akcí, kterou jsem v USA využila byla například na Physicians Formula. Na všechny produkty byla akce 1+1 50% sleva, takže místo 10+10 dolarů, by to bylo za 15. K tomu však při nákupu nad 15 dolarů byla sleva 5 dolarů, takže se platí 10 a k tomu jsem ještě jako vlastník kartičky dostala slevu dalších 7. Na konec jsem tedy za proslulou Organic řasenku a BB bronzer zaplatila 3 dolary. Není to dokonalé? A akcí tomu podobných bylo všude více než dost. 


Ne na darmo se o Americe říká, že by vám nestačilo našetřit ani statisíce, protože vždycky objevíte něco, co byste si rádi koupili. Kdybych mohla, tak skoupím snad celé obchody a užívám si produkty až do konce života. Hlavně co se promo akcí, slev a výhod týče, mají se stále obchody v České republice co učit. To už jsme však věděli. 


Jsem ráda, že jsem mohla v reálu vidět nabídku Wet'n'Wild, Neutrogeny i Physicians Formula. Nejúžasnější byl dokonalý výběr odstínů a podtónů. I ta nejzapadlejší drogérie totiž nabízela minimálně dvacet odstínů od každého makeupu a to se pak panečku nakupuje. Co je smutné, je fakt, že se v drogériích nenosí testry a tak se hold musíte rozhodnout pro to, co si myslíte, že vám bude sedět. Na druhou stranu ale můžete jakýkoliv použitý makeup vrátit, takže když vám odstín nesedí, můžete se jednoduše do obchodu vrátit a zboží vyměnit. 


Co se Sephory týče, můžete čekat ten nejlepší servis. Vše si můžete vyzkoušet, osahat, budete obskakovány a líčeny. To samé platí i pro Mac. Odsud mám také nejlepší zkušenost, kdy jsem strávila hodinu v točivé židličce, zatímco mě slečna vizážistka líčila a sdílela své tipy a triky. Tomu říkám zájem o klienta. V Sephoře jsou také samozřejmostí vzorečky. Hodně vzorečků. A nemyslete si, že to budou voňavky. Kdepak. Při prvním nákupu jsem dostala Bare Minerals pudr, makeup i štětec. Při druhém 3 druhy pleťových krémů každý o 10 ml. Dokonalost. 


Zapomenout nesmím také na ColourPop, milovanou značku, u které všichni čekáme, až zavede poštovné do celého světa. Přivezla jsem si slušnou zásobičku stínů, rtěnek a tvářenek a jen co vše naswatchuju, budete mít recenzi, protože co jsem se vrátila, nenosím nic jiného. Tak moc jsem se zamilovala!


Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

18 úžasných komentářů

  1. Ty stojany plné kosmetiky, to je krása. Tohle závidím všem, kteří měli možnost podívat se do USA :D Colourpop mám taktéž a jsou super, zrovna chystám recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  2. V obchodech se nesmí fotit? :) My jsme všude cvakali jak divý ten šílený výběr, nijak jsme se neskrývali a všechno ok :) Jinak slevový kartičky jsem si nezařizovala, přemýšleli jsme o kartičkách do klasických supermarketů na jídlo, ale známý, co tam bydlí, říkal, že je to jen pro amíky a nám to nedají, když něco nemáme (americký řidičák?). Fakt už si to nepamatuju. Ale byla to škoda, protože ty akce, co tam byly.. Českým slevám by se tam vysmáli :)

    Kosmetiku jsem si nějakou přivezla, ale největší radost mám z přírodní pečující Alba Botanica. Mají fakt super produkty za skvělý ceny. Pořád lituju, že jsem si toho nepořídila víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, nesmí, je to dokonce v zákoně. Asi jste měli štěstí :-)

      Vymazat
  3. Tak to je pastva pro oči :) ColourPop stíny vypadají úžasně

    OdpovědětVymazat
  4. Super clanok. Takto podla mna vyzera kozmeticke nebo ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Hotový ráj, to se nedá jinak nazvat:-) Škoda, že naše drogerie působí oproti tomu, co vidím na fotkách jako chudé příbuzné..Já se tam tak dostat, tak by se mi snad ani nechtělo ven:-D

    OdpovědětVymazat
  6. Tak teď jsem neskonale vděčná za tu očesanou "vlezte-nám-na-záda" nabídku v našich drogerkách :-) . Tady bych si vybirala asi čtrnáct dní a stejně bych ještě neměla to, pro co jsem si přišla :-) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Návštěva drogérie na 4 hodiny, fakt že jo. Ale zažít to je super :D

      Vymazat
  7. wow a ještě jednou wow! to je prostě paradise of beauty! tam bych se hned přestěhovala :D
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  8. Krása! Štve mě, že když jsem byla v USA moc jsem se o kosmetiku ještě nezajímala... Ikdyž pro mojí peněženku to bylo dobře;D

    http://kate-trends.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. takhle při večeru číst tento článek, to je zloo :)) teď z toho neusnu :D

    OdpovědětVymazat
  10. Myslim si, ze takovy raj je i tady v Uk. Rada chodim po drogeriich a obhlizim znacky a kocham se :D

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  11. z těch fotek na mě normálně jdou mdloby! to mi nedělej :D nemůžu se dočkat dne, kdy Colour Pop začne zasílat mezinárodně, to bude můj soukromý státní svátek :))

    OdpovědětVymazat
  12. Kde jsi prosím koupila colour pop? myslela jsem že v kamenných obchodech neprodávají

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)