Makeup Declutter aneb uklizime

pondělí, ledna 18, 2016

Ahoj všem, 
dnes si dáme trošku netradiční článek. Myslím, že už jsem tu v jednom z předešlém článku podobnou úvahu vedla, ale také máte pocit, že je třeba začátkem roku vše uklidit a dát do pořádku? A to se pochopitelně týká i kosmetiky. Minulý týden jsem měla rovné tři dny volna z práce a tak jsem kromě klasického úklidu doma dala do pořádku i svou kosmetickou "stanici". 


Možná se vám zdá takový úklid nepotřebný a říkáte si, odkud produkt vezmu, tam ho také vrátím, ale asi je vám jasné, že to je něco, co bych ráda dělala, ale ne vždy se mi to podaří a se vším tím focením na blog a neustálým se přehrabováním v krabičkách, se to za ten rok pořádně nashromáždí. Letos jsem navíc neměla šanci dělat letní úklid, protože jsem byla v Americe a tak bylo více než na čase, dát své milované šuplíčky do pořádku. 


Na kosmetiku používám skvělý Ikea systém, tak jako ostatně nejspíše všichni na světě. Vnitřní organizaci jsem pak zasvětila menším, plastovým košíkům nejrůznějších tvarů a velikostí, do kterých se vše snažím naskládat. A protože jsem se do úklidu pustila opravdu důkladně. Vše jsem nejdříve vyklidila a omyla a následně skládala zpět. Navíc se mi podařilo i některé produkty vyřadit a vyhodit, popřípadě produkty, které nepoužívám ale stojí za to rozdat po kamarádkách a rodině. 


Vlevo vidíte vždy stav před a vpravo po úklidu. Nikdy jsem moc nedodržovala uspořádání co se použití týče, takže není mám řádně oddělené stíny od rtěnek, pudry od paletek atd. Je to vše takové přehlednější a příjemnější na pohled. Ne že by ve všem stále nepanoval kreativní nepořádek, protože vyrovnat vše naprosto ideálně nelze. 


V rámci šuplíků se mi také podařilo vytvořit více podkategorií. Takže teď mám naprostý přehled o tom, co je potřeba na blog nafotit, co už nafoceno je, ale není na to recenze atd. Vím přesně, do které přihrádky sáhnout a co je potřeba vyzkoušet. Produkty na rty se mi ale i tak strašlivě hromadí a asi je ani v životě nespotřebuji. 


Poslední šuplík je zasvěcen věcem, které se mi již nikam nevešly a všeobecně sem dávám vždy to, co každý zná a není potřeba o tom psát, nicméně to ráda používám. Dále tu jsou produkty na speciální příležitosti, kosmetické drobnosti typu odličovacích tamponů a čističe štětců. Na tomto šuplíku to bude potřebovat ještě zapracovat, ale prozatím jsem spokojená. 


Nakonec ještě pohled na produkty, které letěly do koše, protože byly vyschlé, zničené nebo prošlé, jednoduše je nepoužívám a vím, že ani nikdy používat nebudu a tak není potřeba je doma skladovat. 

Přiznejte se, jak jste na tom s úklidem ve svých kosmetických šuplících vy?

Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

4 úžasných komentářů

  1. Za pár týdnů se budu stěhovat, takže mě úklid taky čeká, už jsem se postupem času naučila nepotřebnou a starou kosmetiku prostě vyhazovat, většinou to jsou stejně kousky, které jsem někde dostala atp. nebo levnější kosmetika typu Essence, takže mi to není ani nějak moc líto.

    OdpovědětVymazat
  2. Já udržuju psychologickou hranici jeden kufr na líčení a jeden kufr na zazimované produkty. Původní záměr byl jenom ten jeden kufřík na líčení, ale nějak mi to nevyšlo :-) .

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem naposled dělala větší úklid spolu s čistkou, když jsem se stěhovala, to už bude půl roku, ehm:-) A jinak uklízím jen tak zběžně, na desce toaletního stolku, tam uklízet musím, protože případný brajgl je jinak moc na očích:-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)