Astrid: Denní/Noční krém

pondělí, dubna 18, 2016

Krásné dobré ráno všem, 
další víkend je za námi a ať se nám to líbí nebo ne, pomalu ale jistě se přehoupáváme do druhé půlky dubna. Což pro mě znamená jediné, přesně za dva měsíce letím zpět zpátky do USA a přesně za 6 týdnů mě čekají státnice. V tuhle chvíli si nejsem jistá, co je lepší mít za sebou první :-). Na dnešní den jsem si pro vás připravila po dlouhé době recenzi na krém české značky, která se pomalu, ale jistě, snaží o obnovu své image na trhu a ráda by, aby se stala každodenním pomocníkem českých žen v jejich kosmetické rutinně. Jestli vás zajímá, jak si vedla u mě, čtěte dále. 


Pleťové vody a krémy Astrid, to je něco, co si pamatuji z koupelnových poliček svých babiček. Tato značka působí na českém trhu od roku 1847 (jup, to je ale let) a razantní proměnou prošla naposledy v roce 1996 (odtud to zalíbení u babiček), se nyní na trh vrací s inovovanými produkty pečující kosmetiky. V sortimentu jsou výrobky pro ženy, muže i děti a pečující kosmetika zahrnuje vše od krémů, přes opalovací prostředky až po laky na vlasy. Všechny výrobky se navíc mohou těšit z nového balení. Které, přesto že zůstalo minimalistické a skromné, je velkým krokem kupředu oproti designu z uplynulých let. Já jsem od Astrid zkoušela v minulosti jen pleťovou vodu, se kterou jsem byla spokojená a tak mi možnost testování přišla příjemnou příležitostí k tomu, jak se o značce dozvědět více a doufat v to, že testování bude pozitivní a na trhu si oblíbím další, českou značku. 


V balíčku jsem obdržela několik produktů a dnes začneme výčtem vlastností denního a nočního krému. Tento krém, který se ukrývá v plastovém, modře zakaleném kalíšku se šroubovacím, tmavě modrým víkem obsahuje 50 ml produktu, je určen pro normální/smíšenou pleť a jak již název napovídá, můžete jej používat jak ráno, tak večer. Za úkol má obnovovat hydrataci pleti,  která má být navíc ještě po jeho použití zmatněná a vyživovat ji po dobu 24 hodin. Složení krému obsahuje vitamínový komplex, který má za úkol pleť chránit před škodlivými látkami a zlepšovat její elasticitu. Navíc, krém ještě obsahuje hydratující komplex Hydroviton +, který má za úkol udržovat ideální hydrataci pleti a zanechávat ji sametově jemnou. 


Čeho jsem si na krému všimla hned, po odšroubování víčka a odtrhnutí ochranné fólie, za kterou mimochodem velmi chválím, je jeho výrazná parfemace. Není nijak vtíravá či ostrá, avšak pokud si zakládáte na neparfémovaných výrobcích, určitě vás překvapí jakmile krém otevřete. Po nanesení na pleť se parfemace drží zhruba dvě, tři minutky, než se ztrácí a již jí neucítíte. 
Struktura krému je jemná, přitom hustá a sklovitá. Krém se dobře roztírá, lehce k pleti přilne a poměrně dobře se do ní usadí. Oproti jiným krémům se trošku déle vstřebává (počítejte s časem kolem pěti minut), ale na pokožce nevytváří mastný filtr a jakmile se do ní dostatečně usadí a vsaje, je velmi příjemný a zanechává pleť jemnou. 


Co se výkonnosti v hydratování týče, na běžné denní nošení je dostačující a díky svému lehkému složení i na jaře či v létě vám na noc jistě postačí. Problém s používáním vidím v zimních období, kdy jsou mrazy a na to je hydratační schopnost krému přeci dost povrchová. 
Pokud však hledáte příjemného pomocníka do letních měsíců, který vám na pleti nenadělá paseku, voní, a bude o vaši pleť pečovat a chcete podpořit českou značku, nevidím důvod, proč byste jej neměly zkusit. Pochopitelně, pokud jste zvyklé do pečující kosmetiky investovat, rozdíl mezi produktem z drogérie a high end kosmetikou poznáte hned. Avšak pokud se na drogérkovém poli o novém krému rozhodujete, pak se na tento krém alespoň podívejte, protože se hravě ostatním v regále vyrovná. 


Nakonec ještě uvádím složení, abyste viděly, co že si na pleť nanášíte. 


*
Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

8 úžasných komentářů

  1. Zatim vsude ctu o kremu pro normalni/smisenou plet, takze me jeste nic nezaujalo. Spise by me zajimaly produkty pro suchou :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyčkávej, až se taková recenze objeví, protože krémík pro smíšenou pleť také existuje :-)

      Vymazat
  2. Kači, určitě je lepší mít za sebou státnice :D. Ten uvolňující pocit je úžasnej. Snad po dlouhé době vidím, že je krém určen na den i noc zároveň.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu? To se stává celkem často, že jde používat dvakrát, ale spíš záleží na tom, jaké má složení a jak ti to vyhovuje. A na ty státnice, ty už aby byly! :D

      Vymazat
  3. Spis by se mi hodil krem na smisenou plet, tak doufam ze se nekde jinde objevi recenze. :-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  4. Astrid si pamatuji ještě z mého dětství...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zřejmě my všechny :-) Proto je skvělé, že se vrací!

      Vymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)