Oleje: starej se o svou pleť

pondělí, května 02, 2016

Krásné dobré ráno, 
nedávno jsem koukala na video z kanálu Allure, které se zabývalo přírodními oleji a všemi jejich benefity a řekla jsem si, že by nebylo na škodu se s vámi o nové poznatky podělit a předat je dál. Informací o tom, jak na krásnou pleť přeci není nikdy dost. Pokud máte zájem, originální video naleznete tady

1) Věděli jste, že se oleje používají v pečující kosmetice již od roku 1550 před našim letopočtem? 
2) V kosmetice se nejčastěji používá olej z ořechů stromu Marula, který roste v Jižní Africe, největší výskyt má v Namibii. Je skvělý pro hydrataci pleti a a zjemňuje suchou pleť. Do pleti se rychle vstřebává a absorbuje, nezanechává jí lesklou či mastnou. 
3) Tee Tree olej je skvělý pro čištění pleti: efektivně zabíjí bakterie, které se usazují v pórech. 
3) Arganový olej je bohatý na složky bojující se stárnutím pleti. Skvěle vyživuje pleť i vlasy, bez toho, aniž by je zatěžoval. Zároveň je také nejsložitější na výrobu - trvá až dvacet hodin, než se z argénie trnité, ze které se získává, vylisuje čistý olej. 
4) Heřmánkové a peprmintové oleje jsou skvělé nejen v čaji, ale také na zklidnění pleti. Dokáží také bojovat s začervenáním a podrážděním pleti. 
5) Hroznový olej je skvělou volbou pro pleť postiženou akné. Zároveň je užitečný na použití po holení. Pokožku zklidní a nožky zanechá příjemně hladké. 
6) Šípkové a mrkvové oleje obsahují vysoké množství vitamínu A, který se vaší pleti pomáhá zbavit odumřelé pokožky. Pomohou vám se také zbavit strií. 
7) Jojobový olej pomáhá pleti v redukci mazu a bojuje s mastnými vlasy. 
8) Olej z Tungovníku, což je rostlina rostoucí na Hawai, kterému se říká Kukui olej, je  hydratační a pleť pomáhá rozjasňovat. 
9) Kokosový olej je pak v podstatě vše v jednom. Pleť chrání před škodlivinami, hydratuje a vypíná ji. Dokáže odličovat makeup, můžete jej použít jako masku na vlasy, čistící olej nebo místo krému. 

https://www.google.cz/urlsa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=
rja&uact=8&ved=0ahUKEwj8hOXC3a_MAhWHaxQKHZmPCL0QjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fcaitlynmccartney.wordpress.com%2F&psig
=AFQjCNH3fSzdJESd3XfyKYg35e-c4egSZA&ust=1461877849944120

Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

2 úžasných komentářů

  1. Miluju prirodni oleje a pravidelne je pouzivam💞💞💞
    Andreablog Tu

    OdpovědětVymazat
  2. Skvěle zpracovaný článek, takové shrnutí jsem ještě u nikoho nečetla :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)