Pigmenty

pátek, června 08, 2012

 
Musím říci, že mě docela překvapilo, jaký ohlas vzbudily mé pigmenty. Ptáte se jak s nimi správně pracovat, kde jsem je koupila, chcete vidět fotečky....
A protože jste tak svělí a úžasní, tak vám přináším trošku, inu vyčerpávající článek a pigmentech, který vám snad odpoví na všechny otázky. :-)
Pigmenty vyrábí snad všechny kosmetické značky na světe. Od Mac, přes NYX, Jesse's girl, L'oreal, Makeup Forever, Elf, po Bare minerals. Stačí jen hledat a vybrat si ten svůj nej.

P:S: ve videu jste viděli, že osobně mám pigmenty (elf, jessie's girl, nyx) nicméně můj super foťák je odmítl vyfotit hezky, takže přidávám fotky z internetu, snad vám to moc nebude vadit. Chystám pro vás i menší tutorial, abyste viděli, jak s pigmenty pracovat.


Pigment je v podstatě "minerální práškový stín" opravdu. Kdybyste vzali jakýkoliv tuhý, pudrový stín, který máte doma a rozbili ho na tisíce částeček, dostanete pigment. Stejně tak můžete pigment "zalisovat" opět zpátky do stínu. Kouzlo v pigmentu je ovšem v jeho barevnosti. Obsahuje mnohem více barevných, pigentovaných ( :-)) částiček.














Jak používat pigmenty?
1. jako klasické stíny - nespočet kosmetických společností prodává speciální směsi, které vám pigmenty pomůžou nanášet (nejznámější MAC mixing medium), to je pochopitelně docela drahá záležitost a proto můžete použít klasickou vodu, popřípadě lepidlo na řasy (nebojte, nic se vám nestane), vazelínu, popřípadě gel na vlasy (opravdu VŠECHNO funguje!)
2. jako zdobení na nehty - vysypte trochu pigmentu na víčko, kápněte k němu trochu bezbarvého laku, smíchejte a nanášejte (chce to trošku zručnosti, ale praxe dělá mistra)
3. třpytky do vlasů - vemte svůj oblíbený gel (pěnu, pomádu - cokoliv co najdete) smíchejte s pigmentem a naneste do vlasů
4. jako lesk - naneste pigment na ruku, přidejte vazelínu a malím štětečkem naneste na rty
5. řasenka - spíchejte pigmenty s trochou gelové bezbarvé řasenky a nanášejte

a dalších milion způsobů, záleží jen na vaší kreativitě

Pokavaď pigmenty zkusit chcete, ale nepotřebujete si koupit z rovna mac, doporučuji vám začít s pigmenty od Jesse's girl. Asi si všichni řeknete, proč ne elf? Jenže prostě elf kvalitní pigmenty nemá, alespoň podle mě. NYX má sice krásné barvičky, ale balení je více než nepraktické, takže si myslím, že ty by vás odradili rovnou. :-)

You Might Also Like

4 úžasných komentářů

  1. pigmenty se mi vždycky líbily zvlášť ty od Nyxu nebo Macu vím , že bych s nima neuměla tak jsou to věci , které radši pozoruju jenom z obrázků nebo videi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jak jsem již psala v článku, opravdu není čeho se bát :-) jen to chce cvičit

      Vymazat
  2. mozem veiet z ktore stranky si kupila jessie girl pigmenty,su nadherne mam tie nyx no nic moc:) dakujem

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)