Svatostánek jménem Inglot

čtvrtek, června 21, 2012

Dnes se ještě jednou vrátím k návštěvě Prahy, kterou jsem na začátku měsíce absolvovala. Konkrétně na značku Inglot, která otevřela svou první prodejnu v OC Chodov. 
O Inglotu už toho bylo namluveno hodně, ale já jsem se přeci jenom rozhodla podělit se s vámi i o svou zkušenost s touto značkou. 
Abych byla upřímná, se značkou Inglot jsem už skušenost měla a to díky online obchodu z USA, ze kterého jsme si s kamarádkou  před několika lety objednaly. Jenže to jsem toho ještě moc o kosmetice nevěděla a tak jsem značku nemohla dostatečně ocenit. Takže jsem byla přímo nadšená, když jsem se o prodejně dozvěděla. No, povídání už bylo dost, teď už se vrhnu na kosmetiku :-)


Na úvod bych ráda ještě zmínila, že mi dalo pěknou práci obchůdek Inglot najít. Ano, naschvál píši obchůdek, protože je tak maličký :-) Pochopitelně to k nákupu stačí až až, ale neumím si představit první otvírací den, to muselo být narváno až ke stropu. Slečny asistentky v prodejně jsou neuvěřitelně milé a ochotné. Se vším vám rády poradí, nechají vás v klidu vybrat, netlačí na vás a nenutí nikomu svůj názor. Dají vám profesionální radu, ale nenutí vás se jí držet. Prostě úžasný, příjmený personál, který by každá prodejna potřebovala. 


Upozorňuji vás dopředu, že je snad nelepší sednou doma k inernetu, projet si oficiální stránky Inglotu  a dopředu si alespoň trošku sesumírovat, jaké barvičky byste si chtěli pořídit. Nebo dopadnete jako já a budete mít ruce zmalované jak klaun a pobíhat od stojanu k stojanu :D Nakonec jsem si tedy vybrala pět stínů a k nim odpovídající paletku. Až doma jsem zjistila, že mi slečny přihodily do taštičky i vzorky make-upu.


Na výběr je několik druhů paletek. Kombinovat můžete stíny, rtěnky, pudry, korektory. Každý si vybere to, co potřebuje. Já jsem sáhla po stínech, protože za prvé mám všeho ostatního dostatek a za druhé u značky Ingot by bylo opomenutí právě stínů smrtelným hříchem. Paletky jsou opravdu bytelné, provedené z tvrdého plastu a design je velice elegantní. Dohromady je drží magnety a tedy můžu říct, že mi dá pěknou fušku ji rozevřít a to mám jen "pětimístnou" verzi. Co dělají slečny s většími paletkami si ani nedovedu představit. Pochopitelně můžete i víčkou "stánout" dolů, ale to jsem zkoušela jednou a už se mi na paletce objevilo škrábnutí, takže tento způsob jsem rovnou zavrhla.


Jak jsem již psala v úvodu, vybrala jsem si pět stínů a nechala si je rovnou zasadit do paletky. Ještě jednou opakuji, že slečny v obchodě byly moc milé a neměli s tím žádný problém. Vypadá krásně, co říkáte? Všechny stíny ve skutečnosti obsahují hodně třpytek ( blbej foťák!). Sáhla jsem po nich právě proto, že jsem chtěla kvalitní základ na líčení v létě (bronzové barvičky), krásnou růžovou no a černá je nutností každé kosmetické výbavy. 


Kvalita stínů je velice dobrá, přesně taková, jakou byste u takovéto značky čekali. Stíny jsou velice jemně namleté, takže při aplikaci lehouce opadávají ze štětce, ale není to nic, s čím bychom si neuměly poradit. Lehce se s nimi pracuje, krásně se aplikují, vydrží celý den i bez použití báze. Dají se lehce stínovat a to i jednotlivé barvy dohromady. Neslévají se. Mohla bych ještě přidat nějaké další superlativy? Každou barvu si můžete vybrat v několika odstínech a provedení, kombinovat lze dle libosti. 

Celkem je pět kategorií, ze kterých si stíny můžete vybrat.

Pearl: perlové, lesklé zakončení, které neobsahuje třpytky
Matte:klasické matné stíny bez efektu
Double Sparkle (d.s.): matné stíny s velkou dávnou třypu (a opravdu ho vidíte i na víčku!)
AMC (advanced makeup component): polomatné stíny s leskem/třpytem (nejsou tak lesklé jako verze double sparkle)
AMC Shine: Hodně hodně lesku , bez třpytu bez lesku (podobné perlovému zakončení)

Pokud jsem si všimla dobře, tak u nás jsou v nabídce základní matné stíny a pak stíny z kolekce AMC.


Bavičky, které jsem si vybrala já? Inglot bohužel nemá stíny pojmenované, čemuž se tedy upřímně ani moc nedivím. Kdo by tolik men vymýšlel :D
Já jsem tedy ulovila (zleva do prava). 25,34,15,489,458



Protože jsem prodejnu navštívila právě v době, kdy probíhal Chodov Fashion week, dostala jsem k nákupu i Lip drop v odstínu Blackberry. Jedná se v podstatě o lesk/balzám, perfektní pomocník na léto. Nelepí, krásně rty zbarví a ještě k tomu úžasně voní!

Abych tento vyčerpávající článek zakončila, chtěla bych říct, že si mi v prodejně Ingot dostalo úžasné péče, tak, jak bych si to představovala v každé lepší prodejně. Nakupovala bych tam pořád, už jen kvůli naprosto úžasnému výběru a skvělým slečnám asistentkám. 

Stínům dávám 10/10, paletce 8/10 (to strašlivé otvírání).

Kdo jste v Inglotu ještě nebyli, utíkejte to rychle napravit!

You Might Also Like

7 úžasných komentářů

  1. nejvíc se mi líbí odstíny 25,34 a 489 :) budou stíny i v akci při líení? :) mám chuť nakoupit si další odstíny a vítám každou inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, já chci taky stíny od Inglotu :) Už se tam musím stavit (nebo možná ne?)

    OdpovědětVymazat
  3. ahoj :) vím že ted se to moc nehodí ale chtela bych se te zeptat jestli bys nekdy nenapsala i neco o sobe a tvém živote a ne jen o kozmetice ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se tomu nebráním, ale momentálně se toho na kosmetickém poli děje toli, že mám připraveno hodně článků.

      Vymazat
  4. Do Inglotu se taky chystám ale vidím to tak, že tak strávím asi 3 hodiny, protože bude opravdu těžké si vybrat ty pravé odstíny když bych nakoupila všechny :D Tvoje paletka se mi líbí ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)