Carmex, záchrana pro vaše rty?

čtvrtek, listopadu 01, 2012

Krásné dobré ráno dámy a slečny :-) dnes, ještě před tím než se jako pokaždé vrhnu do měsíčních rekapitulací a vypotřebovaností :D,  jsem si pro vás připravila menší recenzi na (zřejmě všemi milovaný) Carmex. Pro ty z vás, kteří netuší, kde ho sehnat, přidávám odkaz na eshop Plum, kde je za více než příznivou cenu. 

Jak už sám popis Carmexu na stránkách Káji říká, měl by vás (rozumějte vaše rtíky) uchránit snad přede vším. Nečekejte ovšem klasický balzám, jedná se o přípravek na rty gelového složení, což by někoho z vás mohlo rozhodně překvapit (alespoň já jsem na to koukala jak divá). Kdybyste náhodou vyrazili do zahraničí,  tak ho naleznete v drogérkových regálech v několika provedeních. Kája nám zprostředkovala klasický tubičkový bez parfemace plus třešňovou variantu, kterou mám doma i já. 

Výrobce na stránkách uvádí následující: hydratační balzám na rty, netestovaný na zvířatech, obsahuje SPF 15 (chrání rty před povrchovým spálením), změkčuje povrch rtů a dodává hloubkovou hydrataci, obsahuje mentol (který zbavuje rty bakterií), petrolatum (urychluje hojení rtů) a kakaové máslo a další. 


Hned na úvod se musím rozplývat nad dokonale vymyšlenou tubičkou, kterou můžete vzít kamkoliv sebou. Aplikátor příjemně klouže po rtech a vrstvu balzámu přiměřeně rozetře na všechna místa. Gel proniká opravdu hluboko do rtů, hydratuje a zanechává je vláčné a vyživené několik hodin. První velký účinek jsem zaznamenala hned po prvním použití, při kterém jsem myslela, že mi rty snad upadnou. Carmex se do léčení pustil tak vehementně, že mi mentol málem rtíky upálil. :-) Nicméně po prvním nanesení, se mi rtíky opravdu zlepšili a každé další použití vyžadovalo méně a méně produktu. Carmex se do rtů "vpije" a zanechá na nich jemnou vrstvičku (alespoň tedy u mě), která postupem času odpadá (použiji peeling na rtíky) a následně opět balzám aplikuji (když je potřeba), především tedy v zimě, kdy pokožka dostává opravdu zabrat a jen tak nějaký balzámek vám rty nezachrání. Nevím jak vy, ale raději si mažu rtíky Carmexem, než hutným Labelem (nic proti, ale po nanesení Carmexu holt rtíky vypadají lépe). Jediná věc, kterou bych mu vytkla je fakt, že i přes třešňovou příchuť je menthol opravdu dost cítit a když se dostane náhodou do vnitřní části rtů, není to zrovna nejpříjemnější pocit.

Jestliže trpíte na popraskané rty a jen tak nic vám je nezachrání, určitě se po tomto balzámu u Plum podívejte, nedivím se, že je neustále vyprodaný. :-)

You Might Also Like

18 úžasných komentářů

  1. Tak, že bych konečně našla "to" pravé pro své rty?! Jakmile začne podzim, tak mi začnou praskat a hodně se vysoušet a nic moc nepomáhá...po Carmexu se podívám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě na něj mrkni, myslím, že ti může opravdu pomoct!

      Vymazat
  2. Vyzerá to skvele :) Určite sa po ňom obzriem :)

    OdpovědětVymazat
  3. mam ho taky - tubickovou verzi - tedy tuhou a je super! Dostala jsem od segry. Tehdy jsem jeste nevedela jaky poklad mi dava..

    Ted ho miluju!

    OdpovědětVymazat
  4. Suhlasim s tvojou reenziou, velmi pekne napisane, ja som si ho kupila v londyne a tiež ma prekvapila ta vyrazna mentolova vona, ale je uplne užasny, aplikator mi velmi vyhovuje, zobrala som si jeden v tube a jeden v tegliku ale lutujem že som nezobrala viac :) ešte že Karolinka má ten eshop :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja bych jen rada doplnila, ze carmex bude naskladnen tento vikend:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, tak doufám, že nějaký ten kousek vydrží do 8., kdy mi dojde výplata. Mám záslusk na víc věcí :-D

      Vymazat
    2. Super, brousím si zálusk na další

      Vymazat
  6. Moc děkuju za typ.....v zimním období je to aktuální :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jestli se mi pořadí udělat u Plum nákup, tak ho rozhodně beru :).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)