Dermacol Satin base

středa, listopadu 07, 2012

Krásné ráno všem slečnám, které právě otevřely stránky tohoto blogu. :-) Dneska pro vás mám recenzi všemi známé podkladové báze od Dermacolu. Mezi dámskou populací české republiky je oblíbená a i já jsem o ní několikrát v drogerii očkem zavadila, nikdy mě ovšem nenapadlo si ji domů také pořídit. Hold jsem k té české kosmetice neustále nějak skeptická. Nicméně, Senzabox tuto bázi zařadil mezi překvapení tohoto měsíce a já si řekla, že je to snad osud a rozhodla se bázi pořádně prozkoušet a podrobit ji nejrůznějším zatěžkávacím zkouškám. A jak že to u mě tedy vyhrála? 


Dermacol satin make-zp base je vyhlazující báze pod makeup, která se na českém trhu vyskytuje ve třech balení. Nejmenší obsahuje 10 ml produktu a přijde vás na 149 Kč, 15 ml na 249 Kč a tato největší, 30 ml dokonce na 369 Kč. Musím přiznat, že především cena mě od koupě vždy odrazovala, přeci jen na na "české" poměry a český trh lehce vyšší. Na internetu se dozvíte, že báze byla zvolena výrobkem roku 2008 a je hypoalergenní. Báze je dle výrobce určena pro všechny typy pleti a měla by vám pleť krásně vyhladit a připravit na nanesení makeupu.

Bez mučení se přiznám, že jsem z báze ze začátku nebyla vůbec nadšená. Všechny mé předchozí podkladové báze byli krémového charakteru a tahle je založena na gelové bázi. Opravdu, nedivte se, když na vás z balení vyleze slizký, průhledný gelíček. Největším kamenem úrazu je aplikace - s tou si totiž musíte opravdu vyhrát a věřte, že právě v tomto případě dělá praxe mistra. Z počátku totiž nelze absolutně odhadnout, kolik báze budete potřebovat. Já jsem časem došla k závěru, že mi na celý obličej stačí jedna pumpička (množství vyfocené níže).


Výrobce uvádí, že je báze vhodná pro všechny typy pleti. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale neumím si představit, jak gelovou bázi používá někdo, kdo má pleť mastnou. Alespoň tedy na mé normální pleti báze funguje tak, že na ní vytvoří jakoby jemnou masku, na kterou posléze nanáším makeup. Když to s bází přeženu, rozteču se a vypadám jak klaun. Takže pro mastnou pleť? Nevím nevím. Jak jsem již psala, dávkování a důsledné rozmazání je v tomto případě opravdu důležité. Jakmile dáte báze hodně, makeup absolutně nevydrží. Když se s bází naučíte pracovat, výsledek bude pochopitelně stát za to a výdrž makeupu se prodlouží o několik hodin. Po použití báze mám obličejík příjemný, jemný a svěže vypadající. 

Netuším jak vy, ale já mám z báze rozporuplné pocity. Přeci jen mi více vyhovují krémové báze (například ta od Rimmel za 149 Kč 30 ml) se kterými se hold lépe pracuje. Rozhodně neříkám, že je báze špatná, osobně bych jí dala tak 7/10 (body ztrhávám za opravdu dlouhé učení se aplikace a paseku, kterou báze nadělá, když to s ní přeženete). Bázi si umím představit u člověka se suchou pletí, kterému by mu opravdu mohla zlepšit hydrataci pokožky.

You Might Also Like

17 úžasných komentářů

  1. Já ji moc nemusím, mám pleť mastnou a MU mi přijde s bází horší než bez ní :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě tato báze vyhovuje... Ale jak píšeš, každému vyhovuje něco jiného. Nicméně, rozhodně s tebou souhlasím v tom, že na všechny typy pleti bych ji nedoporučovala.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jí mám také ze Senzaboxu a ještě jsem se nějak nedokopala ji použít. Nejdřív jsem z ní byla celkem nadšená, ale pak mi došlo, že jí vlastně vůbec nepotřebuju a pořád otálím s tím ji použít. Navíc jsem četla, že když se používá častěji, tak se po ní objeví pupínky... Zkusím jí dát ještě šanci a když mi nebude vyhovovat, tak poputuje k někomu jinému :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tuhle bázi jsem zatím neměla, ale když jsem si ji zkoušela v obchodě, vadil mi divný slizký silikonový pocit, který na obličeji nechávala :-/

    OdpovědětVymazat
  5. Rimelku mam taky a taky mi prijde lepsi. Dermacol jsem mela jen v testeru, ale nezaujal me vubec. navic mam pocit, ze mi zhorsil akne /mam mastnou plet/

    OdpovědětVymazat
  6. podľa mňa je báza pod MU zbytočná

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem před ní měla akorát jednu gelovou, takže už jsem věděla jak na to a docela mi vyhovuje. Ale dá se sehnat i krém, který méně stojí a odvede tu samou práci :).

    OdpovědětVymazat
  8. To je zvláštní, vždyť tato báze má i matovat, ne?

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji za utvrzení, že tohle opravdu ne :) Mám smíšenou pleť s mastnou T-zónou a tohle by byl asi poslední hřebíček do rakve :) Ještě jsem jí ani nerozbalila, takže poputuje jakodáreček k vánocům :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)