Expirace: Jak prodloužit expirační dobu výrobků?

úterý, února 12, 2013

Ahojky! Opět vracím k expirační době, její podstatě a tomu, jak poznat, že už je váš makeup ne zrovna použitelný. Dnes vám přináším tip na to, jak se pokusit expirační dobu, alespoň trošku prodloužit. 

1. Skladujte kosmetiku v šuplíkách, krabičkách, nebo prostě někde, kam nesvítí přímé sluneční světlo.
2. Vždy si před nanášením makuepu dokonale umyjte ruce / použijte desinfekční mýdlo. 
3. Vždy pořádně utahujte a nasazujte víčka.
4. Uvažujte o pokojové teplotě a vlhkosti vzduchu v dané místnosti. Jestli si myslíte, že vás makeup zachrání lednička, tak to je omyl. 
5. Zkuste si zapisovat, co jste kdy koupili na spodní víčko, popřípadě si schovávejte účtenky. 
6. Vždy vyhoďte jakoukoliv kosmetiku kterou jste používali v případě, že dostanete infekci. 
7. Nekupujte produkty v kalíškách, tam se bakterie usazují stokrát víc, popřípadě tyto produkty opravdu často desinfikujte a snažte se je spotřebovávat přednostně. P:S: Jeden z mých nejoblíbenějších korektorů a také největší zlo ...


8. Zásadně nikdy nevystavujte produkty přímému slunečnímu záření!
9. Nepůjčujte své věci ostatním. Pokud už tak uděláte, nezapomeňte je pořádně vydezinfikovat.
10. Pokud vám něco vyschne (nejčastěji u řasenky), nikdy se jí nesnažte zachránit přidáním vody nebo vazelíny, risk z infekce je až příliš vysoký. 
11. Zvláště s řasenkou "nepumpujte".
12. Nekupujte věci osahané, rozbité atd. 

Samozřejmě všechny výše zmíněné "tipy" jsou informativní, k ničemu vás nenutím. :-)

You Might Also Like

18 úžasných komentářů

  1. Až na to, že se nepíše expirace ale exspirace :)
    Oprav si hrubku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Dle výkladového slovníku záleží na tom, jaký původní jazyk používáš. Nemyslím si, že by někdo měl něco proti Angličtině, která je všeobecně světově rozšířená

      Vymazat
  2. Jéžiš to je hysterie jak pro kožaře. Odkud ty tipy bereš? To je jak z Vlasty nebo Žena a Život :D Už vidím celý beauty svět, jak máchá své Diory v dezinfekci. A s řasenkou se nepumpuje kvůli tomu, aby se moc do ní nedostal vzduch a nevyschla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, tyto rady nalezneš na nejedněch stránkách o makeupu. A ano, budeš se divit, ale dělají to všichni a kdo ne, tak ten je blázen :-)
      A jak píšeš, pochopitelně se do řasenky pumpováním dostává vzduch a s ním i ty bakterie, které zajímají mne a všechny, kdo si expiraci hlídají. Přeji příjemný den.

      Vymazat
    2. "Dělají to všichni" :D :D Jasně úplně vidím ty články " Pojďme dezinfikovat" "New in: dezinfekce na líčení" :D A jak často si třeba takové stíny dezinfikuješ? Dáš sem fotku popsaných výrobků ze zadní strany, kde máš datum otevření? Protože ve videích, které některé dělají a ukazují své kolekce je fakt "všichni" mají. A pokud na jedněch stránkách si to našla, co takhle hodit odkaz zdroje, jak se sluší?
      Úplně vidím jak tvoji VŠICHNI, třeba taková Rendy nebo Petra vyhazují lesky a rtěnky, když dostanou opar :D A nebo třeba tvářenku od Benefitu, která je po exspiraci. Taková Rendy rovnou přiznává, že některé má věčnost. A mohla bych pokračovat v tom českém beauty rybníčku. Prosím tě, nedělej tady ze sebe skutečného blázna ty a zkus mi oponovat trošku s rozmyslem a ne dětinsky "dělají to všichni" :D Třeba taková dezinfekce štětců - samozřejmě, ale tvůj článek přetváří líčení na operační proces. A mít obavy z bakterií ve vzduchu, které by se náhodou dostaly do řasenky - to už je opravdová hysterie. Když máš kožní problémy, máš se čeho bát, ale v tom případě se používá i jiná nebo vůbec žádná kosmetika. Přeju ti, co nejpříjemnější den. :D

      Vymazat
    3. Nezlob se na mě, opravdu všichni, které sleduji ( a ne opravdu nemluvím o tom, co jsi označila jako český rybníček) nýbrž zahraniční profesionály to tak dělají. Včetně všech youtuberek, které mám v odběru. Zároveň jsem napsala, že kdo to nedělá, je "blázen". Jasně, nemůžu nikoho nutit, aby to dělala a upřímně mi je jedno, jestli ano, já tu zde prezentuji svůj názor a ten se od ostatních může diametrálně lišit.
      Nevím, proč bych tu měla uvádět zdroj, když informace výše si můžeš přečíst v jakémkoli časopise/potažmo vidět v kdejakém videu. Jsou to obecně známé informace, které jsem tu já pouze shrnula. V případě, že se "inspiruji" na jiných stránkách, odkaz vždy nalezneš.

      Vymazat
    4. V tom případě bych teda poprosila o odkazy na zahraniční profesionály, protože ať čtu zahraničí jak chci, tak jsem nikde neviděla hysterickou profesionálku z exspirace. V "kdejakém" videu jsem tohle fakt zatím neviděla řešit a to jsem fanynka mnoha profi i neprofi milovníků kosmetiky.

      Vymazat
    5. Stačí se podívat na EmilyNoel, MissGlamorazzi, FleurDeForce, Tanyu Burr, Wayne Goss ... jen namátkově ty, které sleduji já

      Vymazat
  3. opět skvělý souhrnný článek, já mám takové ráda. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. přidávám se ke stannah, tyhle souhrnné články mě nesmírně baví. přijde mi to strašně originální a nikde jinde jsem to neviděla :)

    OdpovědětVymazat
  5. Len škoda, že ani tieto rady nám nepomôžu v tom, keď nakupujeme kozmetiku v drogérii. Už milionkrát sa mi stalo, že prídem domov natešená s novými vecami a zistím, že polovica je už pootváraná, raz som gélových linkách našla i odtlačok prsta. Ja nechápem slečny, ktoré tam majú tester, ale nie, oni musia otvárať všetky balenia. Preto najradšej nakupujem v eshopoch, kde sa mi toto nestane:/ A veľmi pekný design blogu, pridávam sa k čitateľkám:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc.
      Jinak nemůžu s tebou nesouhlasit. Bohužel, osahávaček je všude plno. Nezbývá než vytahovat ze zadních polic

      Vymazat
  6. Ahoj, super článek =) Jenom bych se ráda zeptala, jak mam vydezinfikovat třeba ten korektor, nebo pudrové produkty? Samozřejmě, že všechno chci mít čisté, ale u tohohle fakt nevím, jak to dezinfikovat =) Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, stačí normální alkohol, který zakoupíš v drogerii ve spreji. :-) Jednoduše to s tím přestříkáš a ono to vše řádně vydezinfikuje.

      Vymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)