Jak se starat o pleť v zimě?

pondělí, listopadu 24, 2014

Aneb neustále se opakující otázka, která nás trápí zimu co zimu. A na kterou, řekněme si upřímně, není jednoduchá, ale také ani jednoznačná odpověď, jelikož každému vyhovuje něco jiného, tak jako ostatně vždy :-) Není však nad důkladnou přípravu, protože hlavně v mrazivém počasí potřebuje pokožka řádnou péči, aby byla zdravá a krásná a tak vám dnes prozradím tipy, kterými se v péči o pleť v zimě řídím já. Na oplátku doufám, že i vy přispějete do diskuse svými poznatky. 

http://scanfree.org/wp-content/uploads/2013/09/Winter-Skin-Care-Tips-011.jpg

V zimě doma topíme jak jen to jde. Ať už bydlíte v rodinném domě, či v bytě, určitě si velice rády pustíte topení a s čajíkem zalezete do peřiny. I když je nám tak dobře po těle i po duši, pleť trpí, protože tohle je přesně to, co jí vysušuje. To však není vše. Představte si, že si takhle hovíte doma a pak se rozhodnete vydat ven. Bum!! Pokožka je okamžitě ochromena zimou. Plus si k tomu připočítejte ještě ultrafialové záření a paprsky, které se přímo odráží od sněhu na zemi, vám přímo do obličeje. Příjemné to není ani náhodou. Jak tedy tuto situaci co nejvíce zlepšit? 

1) Možnost číslo jedna je velmi jednoduchá, ale také velice nákladná a dle mě i zbytečná, když jsou k dispozici varianty další. Můžete si totiž koupit zvlhčovač vzduchu. Jeho používáním doma byste totiž do vzduchu vrátily trošku vlhkosti do pleti. 

2) Nepoužívejte vařící vodu,
ať už ve sprše či při koupání. Věděly jste, že používání extra horké vody si můžete rozšířit cévy? (mimochodem, pro mě je to novinka, kterou jsem zjistila jen díky přípravě tohoto článku na stránkách amerického allure) Tím, že se při sprchování cévy takto rozšíří vede k opačnému efektu, než čekáme a bude vám spíše zima, než abyste se zahřály, Velmi teplou vodou se také z těla odplavuje jaká si přirozená mastnota a kožní oleje. Jednoduchým řešením je tedy se sprchovat vodou, která není o moc teplejší než přirozená teplota těla. 

3) Nikdy nezapomínejte na SPF
Protože jak jsem psala v úvodu, nejen že paprsky ultrafialového záření si vás vždy najdou, tak jako v létě, ale ještě navíc k tomu se odráží od sněhu, takže vás v podstatě zasahují rovnou dvakrát. Není na co čekat, vyražte do drogérie pro pořádný krém s SPF. 

4) Obměňte svou kosmetickou rutinu
V zimě pleť tíhne k tomu, aby se vysušovala a byla dehydratovaná. Toto se týká všech typů pleti i když to možná samy necítíte. Proto je na řadě vybrat si pořádné, husté, hydratační krémy, které vaši pokožku pořádně hydratují a zanechají ji jemnou na dotek. Co myslíte, měly byste zájem o článek, který se bude týkat produktů, které používám jen v zimě? 




Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

10 úžasných komentářů

  1. Skvělý článek, o té horké vodě jsem taky nevěděla, tak děkuju za rady :) A článek s produkty, které používáš, bude super
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  2. Ja se tedy sprchuji horkou a to i v lete vyezam jak rak :D A jsem asi hrozna, ale ani v lete nehledam kremy s SPF, bud je, nebo neni, neni to pro me dulezite.
    Jinak super clanek ;)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, možná právě teď je čas na tu změnu.

      Vymazat
  3. Ja ten zvlhčovač vzduchu používam ale horúcu sprchu si proste nemôžem odpustiť. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Horká sprcha je pro mně přes zimu něco jako klasika, člověk se nějak zahřát musí:-) Článek s produkty, co používáš přes zimu udělej, ráda se nechám inspirovat:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc díky za článek, to s horkou vodou je pro mě také novinka :) Jinak článek o produktech, které používáš v zimě určitě napiš. Ráda se inspiruji a nechám si poradit :)

    Victoria´s Secret - Vánoční Giveaway

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)