SOS aneb rychlí pomocníci do kabelky

středa, prosince 17, 2014

Krásné středeční ráno všem :-)
Po menší, pracovní pauze (ty noční mě opravdu zabíjí a nejsem schopna při nich v podstatě vůbec fungovat :-( ), se k vám dnes vracím s novým článkem, který vznikl na vaše přání. Často se ptáte, bez čeho se neobjedu a bez kterých věcí z domu nevylézám. Podrobný přehled o kosmetických produktech naleznete v podstatě v kterémkoli článku s názvem "co je v mé kosmetické taštičce", které jste měly šanci na blogu číst, pro pořádek uvádím odkaz na ten nejaktuálnější zde (což mi připomíná, že bych zrovna tento post mohla aktualizovat). Dnes kromě kosmetických produktů navíc zapojím i jiné pomocníky, které je fajn mít u sebe. 


Zleva doprava, od shora dolů, jdeme na to. Gumička. Ha. Nejlepší vynález lidstva. Zvláště pokud hned po škole běžíte na cvičení, či do práce, kde třeba, tak jako u nás, musíte mít vlasy pěkně úhledně svázané. Nebo na běžné pobíhání po městě, když fučí jak blázen a nechcete mít místo vlasů chrouničky. A když už gumička, tak je jasné, že by se vám k ní hodil i hřeben. Nějaký pěkný, kompaktní, který se nemusíte bát hodit do kabelky a mít ho neustále po ruce, když bude třeba. Upřímně, na Tangle Teezer jsem si zvykla až nezvykle moc a nejen že mám jeden vždy v kabelce, jeden na nočním stolku a dokonce i jeden v práci. Tak tomu se říká nemoc! U vlasových doplňků ještě chvilku zůstaneme, co bychom si počaly bez pinetek? Ať už tomuto ozubenému vynálezu říkáte jakkoli a používáte jednoduchý desing jako já, nebo neotřelou krásku s kamínkama, mít jí po ruce se hodí určitě vždycky. Navíc, stává se vám také, že ty mršky prostě pořád někam mizí?  


Dalším velkým tématem kosmetických taštiček jsou bezpochyby produkty na ruce. Znáte to, při pobíhání ve městě osaháte desítky klik, nákupních vozíků, držadel v hromadné dopravě a spoléhat v těchto místech na dostatečnou hygienu ostatních či snad bezchybné odstranění chorobo-plodných zárodků uklízecí službou je nemyslitelné. Není tedy nikdy na škodu mít při ruce anti-bakteriální gel na ruce a k němu i odpovídající krém. Co se krému týče, na cesty mám ráda ty, které krásně voní a rychle se vstřebávají tak, abych nebyla celá ulepená a výsledný efekt by byl ještě horší než před použitím. Řídím se obdobím a tak u mě teď naleznete vánoční skořicový krém od Essence, který je naprosto božský (mimochodem, soutěžíte o něj také ve velké zimní giveaway tady). Co se anti-bakteriálního gelu týče, poslední dobou u mě naleznete ten s vůní mandarinky od Oriflame. Balení má 50 ml, takže se do taštičky perfektně vejde a nezabírá moc místa. Je hodně tekutý, takže ho stačí malá kapka a vydrží tak extra dlouho. Dlaně nevysušuje, ale rychle se vstřebává a zanechává je příjemné na dotek, takže i když zapomenete krém, nebude to taková tragédie. 


A nakonec, ale rozhodně ne poslední, kategorie dekorativní kosmetika. Tu se snažím omezovat na minimum, protože nevím čím to je, ale poslední dobou mám kabelku vždycky tak těžkou, jak kdybych tam nosila cihly. Základem je pro mě však vždy kvalitní kompaktní pudr se zrcátkem, který slouží jako produkt dva v jednom, pudr na opravu nedokonalostí v průběhu dne plus zrcátko, bez kterého se žádná žena neobejde. Pudr, který momentálně používám na přenosné účely je Affinitone od Maybelline, který jsem si poměrně oblíbila. Je jemně namletý, takže na přepudrování stačí přiložená houbička a nemusím tak tahat extra štětec. Navíc číslo 9. Opal Rose je ideální pro bleduje.
Bez čeho se opravdu neobejdu je balzám, kterých není nikdy dost, poslední dobou tahám ty hydratační Baby Lips ať už tuto žlutou, či modrou verzi. Dle používání mohu říci, že mi vyhovuje o chloupek více modrá verze, která rty přeci jen více hydratuje a více vydrží. Ráda s sebou také všude nosím neutrální rtěnku, "kdyby náhodou", která se hodí ke všemu. Jak víte, miluju pastelky, takže není divu, že ani tentokrát nesmím opomenout úžasné Revlon Lip Balms, které nanesete i bez toho důležitého zrcátka a intenzitu si sami navolíte dle vrstev. Jemná, tělová tužka na oživení očního makeupu a prozáření oček je už alternativní, neváží však skoro nic a je fajn jí mít. I když, Scandaleyes vydrží od rána až do večera. 

A teď už taštičku uklízím a vyrážím do Drážďan, na Vánoční nákupy. :-.) Mějte se krásně a v pátek ahoj. 
Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

6 úžasných komentářů

  1. Moje ''kabelková'' taštička vypadá úplně stejně :) V Drážďanech si to užij a dobře nakup :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) děkuji. Myslím si, že se bude podobat ve více případech.

      Vymazat
  2. Hezky clanek, ja v kabelce nosim krem na ruce, balzam a lesk. A pak jeste make-up, mam celorocni rymu, tak abych odpo premake-upovala nos:D A tuzku s rasenkou, to nevyuziju vzdy, ale kdyby nahodou ;)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  3. Gumička, balzám a antibakteriální gel u mě taky nesmí chybět:) Ten pudr vypadá dobře, asi po něm mrknu:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)