The Body Shop Cleansing Oil

pondělí, prosince 22, 2014

Krásné pondělí všem, 
kteří právě otvíráte stránky tohoto blogu. Vítám vás u posledního před-Vánočního článku. Nemůžu ani uvěřit tomu, že za dva dny tu máme Štědrý den. Uf, jak rychle ten čas letí. Škoda jen, že letos na mě ta pravá, vánoční nálada ještě nedolehla, což bude asi tím, že místo obvyklého zkouškového a konce školy se potím na praxi a to až do 24, kdy budu z práce pospíchat pěkně domů k našim na vánoční večeři. Nedá se nic dělat, pravá zodpovědnost už opravdu klepe na dveře. Doufám, že už máte nakoupeno, zabaleno a nachystáno a užíváte si slavnostní pohody. 


V dnešní recenzi se podíváme na čistící olej od The Body Shop, který není žádnou novinkou, nicméně je horkou novinkou v mé odličovací rutinně. K odličovacím prostředkům, které vyžadují použití vody jsem se vždy bála jako čert kříže, ale na tento produkt jsem přečetla nejednu pochvalnou recenzi a tak, když jsem byla naposledy na výletě v Praze a v The Body Shop zrovna probíhala nákupní akce 2+1 jsem se rozhodla, že mu dám šanci a vyzkouším ho. 
Klasická cena se pohybuje, tuším, někde kolem 300 korun a balení obsahuej 200 ml. 


Co mě na produktu vždy zaujme na první pohled, je vhodné balení. Ono na co jiného má váš pohled v obchodu padnout, než na pěknou krabičku, či elegantní písmo? Tento jemný čistící olej je balen v průhledné, plastové, oválné nádobě a je vhodně doplněn nenáročným a jemným písmem. Lahvička je ukončena pumpičkou, kterou produkt jednoduše aplikujete do dlaně a připravíte na použití. Pumpička je solidní, ani po měsíci používání se nijak nerozbila či nepoškodila tak, jak to někdy u podobných produktů bývá. Tento heřmánkový čistící olej je navržen pro citlivou pleť, dá se s ním odličovat i oční makeup (hlavně mějte na paměti, že se jedná o olej, takže očka mějte pořádně zavřená), odličuje vodě-odolný makeup (můžu potvrdit) a pleť by měl zanechat čistou a svěží. Navíc ještě dodám, že k odlíčení celého obličeje vám bohatě postačí jedna pumpička, takže produkt vydrží opravdu dlouho. Já ho používám poctivě již měsíc vždy ráno a večer a ubyla zhruba čtvrtka, takže i z počátku větší investice se rozhodně vyplatí. 


Olej se aplikuje na suchou pleť (nezapomeňte si vždy před tím detailně vyčistit ruce) a vmasíruje do pokožky. Osobně pak poté ruce trošku namočím a suchý olej vmasíruji ještě navíc těmi kapičkami do pleti ještě jednou, aby se vytvořila jemná emulze. Oči nechávám nakonec, abych neměla řasenku rozmazanou naprosto všude. No a pak už stačí jen za pomocí teplé vody olej stáhnout dolů. Jeden by řekl hop šup a je to, ale ... Očistit pleť musíte opravdu dokonale a nejlépe ještě přidat speciální ručník, který si na potřebu očištění pleti vyčleníte, jelikož voda samotná vám k dokonale čisté pleti stačit nebude. Ne že bych čekala, že ano, ale tak nějak mi vadí, že mám po odlíčení pleť ještě otírat do ručníku a zbytky makeupu jakoby "stáhnout". Což však není novinkou pro nikoho, kdo je v podobném druhu odličování zběhlý a také ten, komu tento malý "mezi krok" v honu za krásně hladkou a jemnou pletí nevadí. :-)
Můj verdikt? Olej je dobrý, ale není bezchybný. Vím, že si své věrné následovatele najde, ale mně zatím nepřesvědčil. Ze stejné řady mám ještě odličovací máslo, takže jsem zvědavá, jak si v boji s olejem povede to. 
Image Hosted by ImageShack.us

You Might Also Like

4 úžasných komentářů

  1. Uteklo to rychle, zrovna jsem si taky říkala, že to není možný, že už ve středu budeme sedět u stromečku :). Já jsem ještě od Bodyshopu nezkoušela nic, nemám tento obchod nikde po ruce :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  2. strašne rychlo bežia tie dni nedavno bolo pred rokom pamatam si to ako včera, vobec tuto značku nepoznam a ani som nevedela o žiadnom odličovacom oleji zaujimave

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)