Dojmy z USA

středa, července 22, 2015

Ahoj všem,
zdravím z Poyntelle, malého městečka na východě USA, kde jsem, světe div se již šestým týdnem. Počasí se nám tu konečně vybarvuje, mraky nás opouští a začíná to pořádné léto, na které jsme se tu všichni tak moc těšili.
Dnes mám po delší době volno a také chuť na chvilku toho blogování a tak jsem se rozhodla sepsat své dosavadní dojmy a zážitky ze země za oceánem. Neberte to prosím špatně. To víte že na blog pořád myslím a nemůžu se dočkat, až se po příjezdu domů dostane do svých zaběhnutých kolejí, ale ono mezi prací, skypováním domů a poznáváním a cestováním prostě moc času na to něco sepsat není. A to tu ještě musím mastit na mobilu, protože nám do kempu ještě pořád nedorazily ty počítače, co nám tak moc slibovali 😀 já se tím však nenechávám zastrašit a s odvahou se do článku pouštím.

1 Jídlo
Strašlivě zajímavý je fakt, že tu je jednoduše vše moc sladké a nebo slané. Jasnačka, jsem v kempu pro děti, ale co jsem slyšela od ostatních kolegů, kteří jezdí každý rok, je to tak všude. Jídlo je tu všeobecně poměrně drahá záležitost. Základní burger za 5, pizza za 9. S kompletním obědem se pak nevlezete pod 12 dolarů. Jednodušší je to prostě nepřepočítavat. Co je tu levné, jsou sladkosti. 2 litrovka cocacoli za 2 dolary ale půl litru vody za 3. No neberte to.

2 lidé
Nevím proč, ale všichni tu jsou neustále vysmátí. Každý se vás pořad ptá na to, jak se máte ( ikdyž je to nezajímá) a když se zeptáte vy, tak se nikdy nedočkáte ničeho jiného než great nebo awesome.

3 obchody
Walmart, macy's, marshal's, cvs, walgreens a pokračovat bych mohla do nekonečna, to je jednoduše jiná liga. Ono i v blbém obchodě máte na výběr z 20ti mlék a 100 sušenek. Sortiment je tu oproti našemu přirozeně mnohem větší a lidé mnohem náročnější. Vyměnit či vrátit kdykoli cokoli a nikdo ani nemrkne. Náš zákazník,náš pán v každé situaci.  Jedna z věcí, které by u nás také byla užitečná.

4 ceny
Jak jsem psala výše, potraviny jsou tu drahé. Za 2 dolary si můžete koupit buď jogurt nebo tričko od Gap (nekecám). V obchodech s oblečením jsou neustále slevy typu 50,60,70% a kupovat něco mimo tyto stojany nemá význam. Jen pro představu jsem si například koupila kalhotky u victorias secret po 4 dolarech či kalhoty u michaela korse ve slevě ze 175 na 30 dolarů. Kdo by to tam nechal? Já teda ne. A to si představte ty obrovské outlety kde můžete strávit celý den a strjně nemáte šanci je celé projít.

5 záchodky
Možná zvláštní téma, ale mě prostě nepřestávají fascinovat. Zaprvé je prkýnko ve předu vykrojené a za druhé jsou všechny automatické. Septik tu mají všude extra vysoký, že byste se v něm mohli klidně utopit

6 random
Moji pleti se tu vůbec nelíbí. Jsem pořád nějaký pupínek a začervenání. Netuším jestli je to vodou či podnebím ale řeknu vám, nadšená z toho nejsem.
Objevila jsem nejlepší čokoládu na světě: hersheys cookies and cream. Bože to je žrádlo! Orea tu chutnají úplně jinak. V každé zapadlé cukrárně mají nejméně 30 příchutí zmrzliny a porce jsou obrovitánské.

Toť pro dnešek vše. Ozvu se opět někdy v budoucnu. Mějte se moc dobře.




Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

11 úžasných komentářů

  1. Zajímavý :) těším se na pokračování. S těmi obřími porcemi jsem to už taky slyšela...

    OdpovědětVymazat
  2. Som zvedavá na postrehy z drogérií :D

    OdpovědětVymazat
  3. Mně vždycky přišlo jídlo v USA skvělé :). Jen teda je potřeba nakupovat v těch zdravějších obchodech a stravovat se v lepších a zdravějších restauracích, které jsou pochopitelně o dost dražší.. ale výborné. A ty slevy jsou zlo :D

    OdpovědětVymazat
  4. těším se na další článek :)) a užívej si to tam :)))

    OdpovědětVymazat
  5. V USA jsem byla před několika lety za sestrou a přesně jsem měla ty samé dojmy. Strašně drahé jídlo, ale nejlepší úlovky oblečení za skvělé ceny. Každý na ulici nás pozdravil a ptal se, jak se máme, přestože nás nikdy předtím neviděli a ten nedejchatelný vzduch nic moc :D. Ale jinak se mi líbí, jak je Amerika taková optimistická, všichni jsou hrozně happy a free a maj se fajn :D :).

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý článek, těším se na další :) jak já bych si hned oreo sušenku dala

    OdpovědětVymazat
  7. To se krasne posloucha, doufam, ze se ti tam libi!! :]]

    OdpovědětVymazat
  8. haha, zajímavé postřehy! :) občas mi ta Amerika připadá jako úplně jiný svět a strašně doufám, že mi to jednou vyjde a podívám se tam. Hersheys cookies and cream nám mamka přivezla z Kanady a byla božííí <3

    OdpovědětVymazat
  9. Jsou věci, jako je například to oblečení, kvůli kterému snad i věřím, že se tam vyplatí jít, jen bohužel jsem o drahém jídle také zaslechla. Těším se na další článek!:)

    OdpovědětVymazat
  10. tam bych byla jako v ráji, miluju sladký a dokážu ho jíst místo všech jídel...ach jo, jdu držet dietu :x :D :/
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)