Příprava na léto I

pátek, května 25, 2012

Ahojky!
Léto se k nám blíží jako splašené a proto je ten pravý čas na článek o pořádné přípravě! Jak vidíte v názvu, tento článek má číslo 1, což znamená, že pro vás připravuji takovou menší serii na toto téma. A tento první článek bude o vůbec nejdiskutovanějším tématu a to o holení a o celkové péči o chloupky vůbec.

Na začátek nemůžu jinak, než sem přidat úžasnou definici, kterou jsem našla. Takže, jestli náhodou nevíte, co to holení vůbec je:
"Holení je proces odstraňování chloupků nebo vlasů nad kůží. Jedná se o časově a finančně nenáročný druh depilace s minimální dráždivostí pokožky a různou periodou opakování."

Teď, když už jsme se poučili o tom, o  čem tento článek vlastně bude, můžeme se pustit do podrobnějšího rozboru.



Co je při holení nejdůležitější? Sepsala jsem vám "pár rad", kterými se řídím pokaždé.
1) Nikdy se neholit na suchu (kůže je pak podrážděná), holením na sucho navíc nedosáhnete tak skvělého efektu. Když nechcete používat krém, nebo gel na holení, je důležité nožky alespoň na chvilku naložit do vany.
2) Nebojte se ze začátku vyzkoušet více holítek, než naleznete to správné. V dnešní době to už není žádný problém. Dvou, tří, čtyř břitá holítka, gely, vosky, pásky, depilace, epilace. Každá si vybere to, které nám sedí nejvíce. Já osobně nedám dopustit na Venus. :-)
3) Hygiena. Snad každý už ví, že holítka se zásadně nepučují. No, upřímně, když jsem u přítele a není zbytí, tak ho taky použiji, ale měli byste ho pořádně vyčistit, případně vyměnit hlavici.
4) Pěna-gel. Vyberte si to, co vám přesně sedí. Já mám ráda voňavoučké pěny, někdo je ovšem nesnese. Není problém. Vyberte si tu bez parfémů, nebo třeba se změkčujícími přísadami.
5) Po holení nožky nechce samovolně oschnout a večer je přetřete krémem, aby byli krásně hebké. Neplácejte na ně krémy hned po holení, když je pokožka citlivá.
6) Bikiny. Stará rada od maminky: do bikin se holit zásadně den či dva před výletem na koupaliště. Pokožka si zvykne, přizpůsobí se a nejsou vidět žádné tečky. :-)
7) Podpaží - po oholení podpaží by se neměl používat deodorant. Tudíž je nejlepší se holit večer, když se koupete. Jestli se pak v průběhu dne holíte na rychlo, je důležité použít tuhý deodorant bez alkoholu.
8) Oholená třísla by se vždy měla dezinfikovat. Stačí vám k tomu intimní mýdlo.
9) Postup. Vědě-li jste, že i holení má svůj řád? Nejdřív oholte nožky, pak intimní partie a nakonec podpaží. To má totiž nejvíc potních žláz, které "mastí" strojek/žiletku.
10) Pamatujte, že nic není zakázané, jen když vám to vyhovuje.






You Might Also Like

1 úžasných komentářů

Děkuji za každý milý komentář :-)