Tak jsem se zase jednou nasmála ...

čtvrtek, října 25, 2012

Ať se nám to líbí, či ne, konec roku se blíží a nejrůznější časopisy se začínají předhánět s "best of" články. Jako správná milovnice kosmetiky si přeci jen čas od času nový plátek pořídím a kochám se úžasnými fotkami a "recenzemi". Nicméně tak, jak jsem se nasmála včera, to se mi už dlouho nepoštěstilo. Inu, posuďte sami. :-)


Konkrétně tento článek vyšel v novém InStyle. Nechci tento časopis vůbec nijak hanit, jen bych ráda "vypíchla" pár neuvěřitelných věcí, o kterých se v posledním čísle zmiňují a které mi hold hlava nebere. Když pominu to, že je to v podstatě předváděčka Sephory (což mě osobně navadí, protože ta má prostě jedny z nejlepších značek) tak mi výběr připadá ( i pro normální slušně si vydělávající ženu, ne jen studentky atd.) více než zvláštní.


Je libo odličovač očí za 1020 Kč?  Nepochybuji o tom, že je Lancome jedničkou ve svém oboru, ale zařadit právě tento výrobek mezi top odličovače? Jako opravdu? Když pominu všechny ty skvěle fungující z drogérek a přihlédnu k náročným zákaznicím, zvolila bych snad Biodermu, nebo podobnou "lékárenskou" značku. Inu ...


Kleštičkami roku jsou kleštičky na řasy od Sephory, zřejmě jen proto, že jsou od Sephory. Zapomeňme na to, že přední světové bloggerky vychvalují i takový Elf, ze značek pak Chanel či MAC. Ne, u nás prostě vede Sephora. 


Kdybyste měli náhodou přebytečných patnáct stovek, pořiďte si za ně balzám na rty! Víc komentářů k tomu snad ani nemám ...


Jsem zvědavá, jestli mi moje budoucí povolání dovolí si pořizovat krémy za 8289 Kč. Nic proti, věřím tomu, že některé dámy jsou ochotny za krémy utratit miliony, ale tohle je snad už úplně přehnané - dát za krém v podstatě víc než minimální plat v ČR? :D :D


Jako vrchol nevkusu mi přijde označit tělové mléko od Sephory za mléko roku. Jsem ochotna prominout téměř vše, ale tohle, to teda ne! Za tohle by se v Instyle měl někdo chytnout za hlavu. 


A nakonec všem známé, ne příliš vydařené oční stíny a linky od Lush, které jsou nějakým zázrakem nejlepší novinkou roku. Lush umí vše, jen kosmetiku ne. Tak proč to tam sakra cpou? 

Co si myslíte o těchto "best" věcech v našich obchodech? Chápu, že hodně z nich je o marketingu a smlouvách, které mezi sebou mají jednotlivé strany uzavřené, ale dělat ze spotřebitele !blbce? To je moc i na mě

You Might Also Like

29 úžasných komentářů

  1. Nic víc než jen placená reklama. Smutné, ale dneska se to dá čekat. Proto firmy dnes už raději osloví blogerku, které za recenzi nemusí platit a možná i získají větší reklamu, než podplácet ,,módní bible" plné reklam.
    Ten krém to je ale šílenost. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes se dá čekat opravdu vše, ale chudáci zákaznice, které na jejich "rady" dají.

      Vymazat
  2. Je to zaplacené...:( Myslím si, že se stačí podívat na net a blogy a člověk zjistí, že jejich výběr je tak trochu mimo :-D

    OdpovědětVymazat
  3. trapne a nechutne PR... bohuzel. Driv jsem si fakt myslela, ze jsem divna, kdyz jsem cetla tychle clanky.. jen do chvile, nez mi dobra kamaradka /pracujici v PR/ vysvetlila jak to chodi. Takze takove clanky jsou jen a jen o penezich. FUj. melo by to byt oznaceno jako Inzerce.. fakt :-)

    OdpovědětVymazat
  4. he, tak tady jsem se opravdu zasmála :) já si kolikrát nemůžu dovolit ani nějakou lepší kosmetiku, natož pak krém za 8000kč :D

    OdpovědětVymazat
  5. S nekteryma vecma bych souhlasila, stranek to bylo hodne. Ale s tim, co tady pises naprosto souhlasim :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky s plno věcma, které tam uvedli souhlasím, ale s těmi v článku opravdu ne.

      Vymazat
  6. I kdyby mi můj plat dovolil krémy za tisíce, stejně bych si je nekupovala, protože upřímně netuším, co by v nich mohlo být tak drahého, fakt :-D Vědeckým zázrakům v kosmetice prostě nevěřím a nic jiného mě fakt nenapadá, co by se dalo takto ohodnotit a mohlo to být aspoň vzdáleně prospěšné... Celkově ten výběr, souhlasím s tebou, je to dost nepovedené a asi by mě to neinspirovalo.

    http://aodori.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má slova. Chápu, že si ženy ve středním věku kupují dražší krémy, ale 8000 to je opravu moc. Asi je tam zlato, nebo něco podobného :-)

      Vymazat
    2. Já nikdy nepochopila, proč by mi kovy na obličeji měly nějak pomoci... :-D

      Vymazat
  7. myslim ze k tomuto clanku netreba nic viac dodavat..zaplatena raklama je zaplatena reklama a s tym bohuzial neurobime nic..len nerozumiem tomu, naco pchaju do pristupneho casopisu kozmetiku za take tazke peniaze, ved obycajne zarabajuci clovek, doslova povedane, prehadzuje v panazenke kazdu korunu/euro a ked zbada v casopise, ze niekto je schopny pytat za obycajny krem 8 litrov, tak sa mu chce plakat..ked si predstavim, ze to je najom na mesiac na nas byt, tak je to nieco hrozne..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, proto tam píšu, že je to víc než minimální mzda, ze které by měl člověk vyžít. Hrůza

      Vymazat
  8. Časopisy dneska stojí za starou belu... je to jen obyčejný leták, akorát tlustější a platíme za něj.

    Nekupuju už žádné časopisy, tam fakt není nic ke čtení. Bída, bída.

    OdpovědětVymazat
  9. Tohle teda poxxx, to nas maji za uplne blby?! Vyber je opravdu katastrofalni, o kremu za osm tacu si taky myslim svoje (to si na ksich radsi rovnou nakydam ten slunecnicovy olej, co je v kremu obsazen). Jinak dobry vyber doporucene kosmetiky je v zarijove Psychologies (Positive Beauty Awards), pripravky, ktere znam, muzu doporucit taky, ceny od 18 liber do cca 50...In Style si jen tak nekoupim, jak jim ma clovek verit? zdravi Jana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se na to schválně juknu, co doporučují. Věřit jim? Ani náhodou ...

      Vymazat
  10. No tak nad takovým článkem bych se asi jen chytla za břicho a smála se :D.

    OdpovědětVymazat
  11. od InStyle bych ani nic jiného nečekala, to je dle mého jeden velký reklamní sešit...

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem si instyle kupovala dřív a takových rádoby reklam tam nebylo.. byly v něm normálníé produkty, no jak bych to řekla - pro nás smrtelníky..tohle je opravdu moc..

    OdpovědětVymazat
  13. Bože, takhle byste se v těch časopisech ale mohly rozčilovat nad vším, nad autama, parfémama, drahým oblečenim, botama, kabelkama... A ten krém může, ale taky nemusí být špatný, zkuste ho kritizovat až ho vyzkoušíte;-)

    OdpovědětVymazat
  14. Jojo, taky se občas divím, jak funguje "nezávazné doporučování" v časopisech...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)