HM Beauty

středa, března 16, 2016

Pokud patříte mezi kosmetické maniaky, určitě vám neuniklo, že už je to nějaký ten pátek, co i k nám do České Republiky přišla kosmetická řada řetězce HM, které je jinak známým prodejcem oblečením. To není na poli kosmetiky žádný převrat. Však svou řadu kosmetiky má ASOS i Top Shop. Vždy to však rodí různorodé komentáře a připomínky. Hádá se to na všechny strany, jestli produkty budou stát za to, či ne. 


A jestli také sledujete zahraniční youtuberky, tak už dávno víte, že HM kolekce kosmetiky, která obsahuje vše od stínů, laků, rtěnek, lesků, tvářenek až po makeupy konče se velmi povedla. Produkty jsou kvalitní a nemusíte se bát, že byste při jejich nákupu sáhly vedle. Pravdou je, že cena je na kosmetiku, která se dá považovat za "drogérkovou" dosti vysoká. Není to Rimmel, ale L'oreal, takže s tím prosím počítejte. 


Nebyla bych to já, kdybych se o kvalitách jednotlivých produktů nechtěla přesvědčit na vlastní kůži a vyzkoušet, jak že se dají porovnat s produkty, na které nedám dopustit. Proto jsem si pro začátek pořídila oční stín a rtěnku, abych měla představu, jak dobré jednotlivé výrobky jsou. Chtěla jsem ještě tvářenku, ale odstín, který jsem si vybrala, byl již vyprodaný. Což také o jeho oblíbenosti zřejmě něco značí. 


Pro začátek jsem si tedy vybrala jednoduchý, jemný hnědý odstín s teplým podtónem, který mi dosud v mé sbírce chyběl a který se dá kombinovat jednoduše se vším. V HM máte na výběr z desítek pudrových stínů, finishů a vybere si určitě každý. Jedno balení obsahuje 2g produktu (což je tedy 2x tolik, co obyčejně stíny v drogérii) a zaplatíte za něj 179 Kč. 


Odstín Gingerbread, který mám, se stejně jako ostatní odstíny, ukrývá v úžasném, zlatém balení, které všem výrobkům dodává na eleganci a tak krásně se na něj dívá. Je plastové, o tom žádné, ale velmi dobře provedené. Po obvodu je zlaté zdobení, dolní část je celá bílá a v té horní je průhledný plast, takže vidíte skvěle dovnitř. Obal do sebe bez problémů zapadá a dobře sedí. 


Stíny jsou velmi pěkně pigmentované a neuvěřitelně jemně namleté. Při nanášení jemně odpadávají, ale jakmile je nanesete k bázi, z víčka se nehnou. Velmi slušně se blendí a spojují s jinými barvami. Nehrudkují a v průběhu dne z oka neopadávají. Ztrácí se jim intenzita, vydrží zhruba 8 hodin, než začne barva pomalu, ale jistě mizet. 


Druhým produktem, který jsem pochopitelně musela otestovat, se stala rtěnka. Opět musím vyzdvihnout úžasné, jednoduché, elegantní obaly. Zvláště u rtěnek se mi opravdu extra líbí. Stejně jako u stínů, i u rtěnek je na výběr z desítek a desítek variant, i když finishe jsou pouze krémové. Alespoň prozatím. 


Každá rtěnka obsahuje 3,5 produktu, což je obsah téměř všech rtěnek, které seženete a cena je 299 Kč, což už mi přijde docela dost. Na vyzkoušení ok, ale pak už bych čekala nejspíše na akce, jestli tedy nějaké budou. 


Cream chestnut se skrývá pod číslem 22B a jedná se o odstín, který se skvěle hodí na každý den. Je to takový kříženec růžové a hnědé a krémový je opravdu dost. Rtěnka se velmi dobře, rovnoměrně nanáší a také se ze rtů postupně rovnoměrně ztrácí a nezanechává po sobě stain. Jelikož je krémová, nemá moc extra výdrž, jen něco kolem dvou hodinek. 


Zatímco rtěnka mi přijde průměrná, stíny za svou cenu určitě stojí!

Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

3 úžasných komentářů

  1. Stíny bych také moc ráda vyzkoušela :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem zase sháněla tvářenkový štětec s kratším chlupem a nakonec jsem skončila u oboustranného blush/buffer a vůbec není marný. Pravda - nejsem zrovna kdovíjak ostřílená dražšími štětci, ale poměr cena/výkon mi přišel v pohodě ;)Šminky se snažím ignorovat jenom proto, že toho mám doma kotel, ale mnohé je odstínově fajn a určitě zajímavé na vyzkoušení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škála odstínů mě opravdu překvapila, to se u takového typu kosmetiky opravdu jen tak nevidí.

      Vymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)