S.O.S: Kabelka

pondělí, března 21, 2016



Kabelky mají omezený prostor a já mám obyčejně dlouhý seznam věcí, bez kterých se jednoduše neobejdu. Snažím se být však co nejvíce praktická, takže jednou za čas vyhodím to, co již nepotřebuji, udělám zátah na nahromaděné produkty dekorativní kosmetiky, které nepoužívám, a zbydou mi produkty, bez kterých z domu nevycházím. Pro někoho to bude možná žalostně málo, pro někoho možná až moc. Věřím však tomu, že díky tomuto množství si dokážu pomoci v každé situaci a nic mě nezaskočí. Pokud potřebujete se svou organizací pomoci i vy, čtěte dále.

Gumička. Ha. Nejlepší vynález lidstva. Zvláště pokud hned po škole běžím na cvičení, či do práce, kde třeba, tak jako u nás, musím mít vlasy pěkně úhledně svázané. Nebo na běžné pobíhání po městě, když vítr fučí jak blázen a nechci mít místo vlasů vrabčí hnízdo. A když už gumička, tak je jasné, že se mi k ní hodí i hřeben. Nějaký pěkný, kompaktní, který se nemusím bát hodit do kabelky a mít ho neustále po ruce, když bude třeba. U vlasových doplňků ještě chvilku zůstanu, co bych si počala bez pinetek? Ať už tomuto ozubenému vynálezu říkáte jakkoli a používáte jednoduchý design jako já, nebo neotřelou krásku s kamínky, mít jí po ruce se hodí určitě vždycky a to nejlépe v několika provedeních. Neustále se mi stává, že ty mršky mizí neznámo kam.



Dalším velkým tématem mé kosmetické taštičky jsou bezpochyby produkty na ruce. Při pobíhání ve městě osahám desítky klik, nákupních vozíků, držadel v hromadné dopravě a spoléhat v těchto místech na dostatečnou hygienu ostatních či snad bezchybné odstranění chorobo-plodných zárodků uklízecí službou je nemyslitelné. Není tedy nikdy na škodu mít při ruce anti-bakteriální gel na ruce a k němu i odpovídající krém. Co se krému týče, na cesty mám ráda ty, které krásně voní a rychle se vstřebávají tak, abych nebyla celá ulepená a výsledný efekt by byl ještě horší než před použitím. Řídím se radou „hlavně prakticky a nenáročně“, takže se u mě vyskytují většinou mini balení krémů na ruce od Neutrogeny, The Body Shop či Nivei. Mají praktické, skladné balení a bez problémů se mi do kabelky vejdou. Co se anti-bakteriálního gelu týče, balím vždy takový, který je malý, ruce nevysouší a rychle se vstřebává. Jedno balení má většinou kolem 10-50 ml (čím menší, tím lepší), takže se do taštičky perfektně vejde a nezabírá moc místa.



A nakonec, ale rozhodně ne poslední, kategorie dekorativní kosmetika. Tu se snažím omezovat na minimum, protože nevím čím to je, ale poslední dobou mám kabelku vždycky tak těžkou, jak kdybych tam nosila cihly. Základem je pro mě však vždy kvalitní kompaktní pudr se zrcátkem, který slouží jako produkt dva v jednom. Pudr na opravu nedokonalostí v průběhu dne plus zrcátko, bez kterého se žádná žena neobejde. Pudr, který momentálně používám na přenosné účely je Affinitone od Maybelline. Je jemně namletý, takže na přepudrování stačí přiložená houbička a nemusím tak tahat extra štětec. Navíc číslo 9. Opal Rose je ideální pro bledule.



Bez čeho se opravdu neobejdu, je balzám, kterých není nikdy dost, mezi mé naprosté stálice patří Olivová verze od Labella. Skvěle rty v průběhu dne hydratuje a velmi dobře drží. Můžete na něj navíc aplikovat rtěnku dle nálady a nemusíte se bát toho, že by byl kluzký, takže na něm další vrstva v pořádku drží.  Když jsem už narazila na rtěnky, ráda s sebou všude nosím kromě balzámu i neutrální rtěnku, "kdyby náhodou", která se hodí ke všemu. Jemná, tělová tužka na oživení očního make-upu a prozáření oček je už alternativní, neváží však skoro nic a je fajn jí mít. Za mě to na našem trhu vyhrávají tužky na oči Scandaleyes od Rimmel. Jestli neznáte odstín Nude, určitě se po něm podívejte.  A nakonec s sebou pro jistotu nosím ještě pár tyčinek, které se jinak používají k čištění uší. Kdykoli je můžete použít k odstranění opadaných očních stínů či rozmazané linky.


Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

5 úžasných komentářů

  1. Balzam na pery absolutne suhlasim a rimmel ceruzky este som neskusala uz asi budem musiet :) dufam ze maju nejaku hnedu netrblietavu
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Scandaleyes určitě zkus, na výběr je několik barevných variací od nude až po černou. Nebudeš litovat.

      Vymazat
  2. Já jsem schopna mít v kabelce i pět balzámů nebo rtěnek..

    OdpovědětVymazat
  3. Neobejdu se bez papírových kapesníčků, zrcátka, balzámu a rtěnky :-)
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)