The Body Shop: Almond Milk and Honey

pondělí, února 27, 2017

Krásné pondělní ráno všem, 
doufám, že vás páteční vítr nikam nezafoukl a jste v pořádku a v bezpečí doma. Já jsem si pro vás na zpříjemnění nadcházejícího týdne připravila recenzi na dva produkty z nové řady The Body Shop, která je určená pro citlivou pleť. Ta nese název Almond Milk and Honey - tedy Mandlové mléko a med a je jako šitá na míru všem těm, kterým běžné produkty dráždí pokožku. 


Když se The Body Shop do něčeho vrhne, tak řádně s rozmyslem a v plné parádě. V nově vyvinuté řadě pro citlivou pokožku tak naleznete zklidňující a regenerační tělové mléko i máslo, jemně exfoliační tělový krémový scrub, zklidňující a pečující mýdlo - koupelové mléko a také sprchový krém a v neposlední řadě zklidňující a ochranný krém na ruce. Já jsem testovala máslíčko a sprchový krém. 
Produkty v řadě pro citlivou a suchou pleť mají složení bez barviv, jsou dermatologicky testovány, mají hypoalergenní vůni, jsou 100% vegetariánské, určené pro zklidnění pleti a všechny mají lehkou a výživnou konzistenci. 


Tělové máslo má stejnou konzistenci, jako kterékoli jiné, božské máslo od The Body Shop. Konzistence je jemná, pěkně máslíčkovitá, našlehaná a hustá. Máslo se během chviličky vstřebává do pokožky, nevytváří na ní mastný film, naopak se do pokožky vtáhne jako magnet a dokonale ji zjemní. Jako všechny másla jej musíte řádně rozetřít a za to se vám oplatí hydratací trvající až do druhého dne. Parmeface másla je opravdu velmi silná ale za to příjemná, pokud se vyžíváte v jemných vůní typu "vyprané prádlo", "dětský pudr" a v tomto případě jednoduše čistota a jemnost. Máslíčko obsahuje tělové oleje, které pokožku dlouhodobě hydratují, zklidňují a chrání její citlivost. Musím říci že v zimních měsících se potýkám s pokožkou suchou a podrážděnou, kdy mi vyskakují jemné pupínky především na spodní části lýtek, která je zřejmě způsobena tím, jak se mi nožky dřou v botech a je pravda, že některé tělové krémy jsou pak na pokožce nesnesitelné. Toto máslo však dodrželo slib a nejen že mi pokožku nikterak nedráždilo, ale ještě ji zjemnilo na dotek. 


Druhý kousek, který jsem si vzala do parády byl sprchové mléko. Jeho parfemace je na rozdíl od másla o něco méně výrazná, ale nese se v tom samém duchu jemnosti a čistoty. Mléko je opravdu krémem a ne gelem. Má cestlistvou, jemnou a hustou strukturu, která se po spojení s vodou jednoduše roztírá a na pokožce vytváří jemný a celistvý filtr, který vaši pokožku zahalí a zabalí, jako do deky. Blaženost. Mléko nikterak nepění, což svědčí o jeho velké kvalitě (tuším, že z předchozích článků o šamponech či právě pomocnících do sprchy již víte, že kvalitní produkty by neměly pěnit, případně jen trošku nabrat na objemu). 


Mléko je vyvinuto tak, aby respektovalo přirozenou bariéru pleti proti ztrátě vlhkosti. Neobsahuje mýdlo, nevysušuje, ale dokonale čistí a zároveň respektuje přirozené pH pokožky. Po jeho použití jsem měla pleť vždy příjemnou na dotek, krásně vonící a jemně hydratovanou. Vůně na pokožce nevydrží tak dlouho, jako při použití másla a proto pokud chcete dosáhnout ideálního a dlouho trvajícího výsledku, zkuste produkty zkombinovat. 


Řada Almond milk and Honey je obohacena o mandlový olej ze španělského Alicante a o Community Trade med z etiopské oblasti Sheka chráněné UNESCO. Je tedy šetrná nejen k pokožce, ale také k životnímu prostředí. Složení výrobků se dočtete na obalu. Na obrázku níže vidíte konzistenci tělového krému. 


*
Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

5 úžasných komentářů

  1. The Body Shop mám velice ráda a často si jejich produkty kupuji. Tuto řadu jsem nezkoušela, ale to tělové mléko mě zaujalo. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. Tahle řada je velmi povedená a ta vůně je neskutečná.

    OdpovědětVymazat
  3. Tělová másla od Body shopu jsou super, ráda s nimi podarovávám ostatní a vždy sejdou s nadšením :-) A vůně medu a mandlového mléka je nesmrtelná kombinace (mám ráda sladší vůně, ale zase ne úplně přeslazené)!

    OdpovědětVymazat
  4. tak tuto značku jsem dodnes neznala...mám doma teď tělové máslo od Bomb cosmetic a je boží. Ale chce to i změnu (třeba obden) a mazat se musím každý den - hlavně suché paže. I když je jaro tady, moje pokožka chce pořád pořádný přísun krémů :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)