DIY: Tvůj vlastní scrubík

neděle, května 20, 2012

Krásné slunečné odpoledne.
Nedávno jsem tu psala o Elle shopping weekendu a o své první návštěvě prodejny Lush, odkud jsem si odnesla lip scrub. Co vám budu povídat, rtíky jsou po jeho použití jemné, vláčné a prostě celé skvělé a nádherné. Nicméně jsem si řekla, že kdybych si ho měla neustále kupovat, tak že se nejspíš zrujnuju a raděni budu utrácet za jiné věci. A co mě napadlo? Vyrobit si takový vlastní, domácí scrubík, který mi udělá stejnou službu za pár kaček. No a není nic jednoduššího, než si sednout k youtube, prolézt pár videí a vyzkoušet si výrobu scrubíku doma. Já se vám tu dnes podělím se svým postupem a svým výtvorem. A co vy? Už jste to zkoušeli?

Na výrobu svého vlastního scrubíku potřebujete:
1) kalíšek (nádobku), ve kterém ho budete později uchovávat
2) balzám na rty/rtěnku - ta dodá vašemu scrubíku barvu (můžete to pochopitelně dělat i bez toho)
3) vazelínu (lepší je jí před použitím strčit do ledničky, abyste se zbavili té jemné vodičky na vrchu)
4) cukřík
5) olivový olej (vyberte si kvalitní)

Do nádobky dejte balzám (já použila svou strarou nádobku od essence, takže tam ještě troška zbyla). Navíc jsem pak přidala trošku pečujícího balzámu od Melvity, který je hodně hutný, abych vyvážila te "řidký" od essence. Přidejte lžíci cukru (nebojte se, budete ho potřebovat opravdu hodně - postupně přidávejte dle potřeby). A tyto dvě části zamíchejte. Obzláště dobře, pokavad jste přidali tuhý balzám. Míchejte, míchejte, míchejte ....
Až budete mít hotovou základní směs, přidejte kapku olivového oleje. Opět platí to, co u předchozího bodu. Čím více budete míchat, tím lépe. Opět přidávejte olej/cukr, dle potřeby.

Tip: Pro opravdovou výživu rtů můžete přidat kapku aloe.
Nakonec přidejte vazelínu, která celému "těstíčku" dodá tvar. A opět? Míchejte, míchejte, míchejte. Postupně přidávejte cukr/olej/vazelínu, tak, abyste se co nejvíce přiblížili dokonalé konzistenci.
Nakonec dejte váš domácí scrubík alespoň na dvě hodinky do lednice, aby získal tu správnou konzistenci.
Tradá, svůj vlastní scrubík máte doma.

You Might Also Like

10 úžasných komentářů

  1. tiež mám vpláne vyrobiť si scrub,ale bude trošku iný ako tento tvoj :)

    OdpovědětVymazat
  2. supéér :) tý jo, a 200,- jsou ušetřeny

    OdpovědětVymazat
  3. jéé to jsem dělala nedávno :D něco podobného :D doma.. ale jinak... takto to zní mnohem lépe. takže :D je to jasný jde se zkoušet :D

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna mi tímhle článkem jdeš do rány... ráno jsem si říkala, že bych si měla zkusit nějaký scrub na rty vytvořit, tak aspoň vím, jak na něj :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já si dělám všechny scruby a peelingy domácí :D Na tělo smíchaný kávový lógr s tělovým olejem-naprosto skvělé, doporučuji (plus je to eko zužitkování .)), nebo taky cukr krystal s vodou na obrus tlapek :)). Na obličej jsou skvělé domácí masky, ale ty se mi nechtějí většinou vyrábět, tak si namelu ovesné vločky, skoro na prášek a smíchám to s čistícím gelem .) rozhodně jemnější než některé peelingy z drogerky .) A scrub na rty bych si z Lushe nikdy nekoupila-protože mi přijde, že opravdu stejnou službu a zadarmo ti udělá tvůj scrub plus po něm aplikovat tak na 5 minut na rty med-->kráása .)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)