Essence pigmenty+báze+aplikátor

sobota, září 08, 2012

I má maličkost se po týdnech čekání nedávno dočkala a konečně jsem se mohla vrhnout na nákup novinek od Essence. Původně jsem si chtěla nakoupit mnohem víc, ale jak jsem to tam viděla v tom stojanu, najednou mě naprostá většina věcí vůbec neokouzlila. :-( Nicméně, pochopitelně jsem si něco pořídila. :-) Takže, čím začneme?


Jelikož Essence přišel s pigmenty, logicky k tomu museli "vymyslet" i aplikátor. Tenhle zázrak je velice povedený - gumová, placetá hlavička , se kterou se ti malí drobečci velice dobře nabírají. Aplikátor má dlouhou rukojeť, což obzvláště oceňuji, vzhledem k tomu, že jsem dosud na pigmenty používala takové malé mršky.


A jak že jsou na to ty slavné pigmenty? Mimochodem, mám odstín 15 Pure love, což je taková hnědobéžová barvička. Opravdu se mi líbí balení, čekala jsem ho tedy větší (1.2 g/65 Kč), ale tak co, cena není nejhorší. Nicméně, to je tak vše pozitivní, co o těch "pigmentech" můžu říct. Oni totiž tohle pigmenty ani nejsou - jsou to prostě sypké stíny. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale kdo kdy nějaký pigment používal tak ví, že TOHLE to tedy není.


Jenom pro představu: dolní balení je pigment od Jessie´s girl v odstínu Penny Arcade (3,5/4 dolary), a nahoře je slavný Essence. Snad i z té fotky musíte poznat, že struktura je naprosto odlišná. Pravé pigmenty jsou malé krystalické částečky, které se k sobě "nelepí" a mají přidat takovou jiskru do líčení. Takže ano, Essence se očividně spletli i v barvách. Jako ano, maj tam růžovou a zelenou, ale jako ... No, raději nekomentovat. Nehledě na to, že z Essence balení se stíny (jo, budu jim říkat stíny), nedají vůbec dostat.


Báze pod pigmenty mě veeelice mile překvapila. Má praktické balení i aplikátor, se kterým se velice dobře pracuje. Je to ovšem báze pod pigmenty - takové lepidýlko, takže nečekeje, že vám na tom budou držet stíny - nebo takhle, držet vám budou, ale špatně se vám s tím bude pracovat (stíny prostě na víčku nezpracujete). A proč to tak je? Správné pigmenty totiž musíte do víčka vtlačovat a právě proto potřebujete pořádné lepidýlko, aby se ty mršky neodlepovali.


Báze je bílá, ale nemusíte se bát, na víčko krásně přilne a rozetře se do ztracena. Musíte s ní ovšem pracovat rychle. Zkuste si aplikovat trošku na ručku a postupně roztírat na víčko. :-)


A na ukázku Jesse's girl pigmenty s bází a Essence sypké stíny s bází. Rozdíl, že?

You Might Also Like

10 úžasných komentářů

  1. A já jsem si tu bázi chtěla pořídit na normální stíny, no nic :D. Ty stíny mě dost lákaly, ale asi je nechám být, zatím jsem nikde nečetla vyloženě pozitivní recenzi :).

    OdpovědětVymazat
  2. A já jsem si myslela, že jsou jen hoodně na jemno namleté :((

    OdpovědětVymazat
  3. ahoj, nominovala jsem tě na blog awards u mě na blogu a budu moc ráda, když budeš v tagu pokračovat! :)
    Tereza♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju moc, ale několikrát jsem avizovala, že se do takovýchto věcí nepouštím.

      Vymazat
  4. Já tu bázi chtěla, ale ona je pod pigmenty :D Tak to nic, já pigmenty nepožívám :) Ale možná je koupím sestře, ta je ráda :)

    OdpovědětVymazat
  5. achjo, vybírám na netu stíny a narazila sem na tady ty pigmenty a vygooglovala si tvůj blog s podrobnostmi. No kupovat si je teda asi fakt nebudu :) a nemáš nějakou radu ohledně něčeho co se dá použít jako stíny? Ale hezky pigmentované. Já se totiž chystám koupit si nějaké od essence, ale bojím se, aby to nebyly jen třpitky.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)