Pa Pa 2016 ...

pondělí, ledna 02, 2017

Krásné pondělní ráno všem, 
vítejte, prosím, v novém roce 2017 a u prvního, lednového článku. 
Víte, obyčejně nejsem nijak extrémně nostalgická, ale dnes si to dovolím, protože mám za sebou, stejně jako možná mnozí z vás, extrémně vyčerpávající rok. 

Ono to vlastně vše začalo naprosto normálně, v klidu a pohodě. Loni touhle dobou jsem pracovala na bakalářce, ležela v učení a připravovala se na státnice. Také jsem běhala po úřadech a ambasádách, jelikož jsem zařizovala vše potřebné pro prázdninový výjezd do USA. Nevěděla jsem, kde mi hlava stojí. Krom vzorné studentky jsem si "hrála" ještě také na velmi zaměstnanou ženu a krom hodin strávených ve škole, mi nedělalo problém si přibrat plný hodinový úvazek v práci. Říkala jsem si, že to přeci všechno zvládnu, že to bude v pohodě, do rozpočtu nám přibude více peněz a bude nám hej. V průběhu roku jsem u mnoha kamarádů zažila žádosti o ruku, svatby, těhotenství či narození dítěte. Radovala jsem se s nimi, slavila a ze srdce jim to všem přeji. Možná jsem ale při tom všem shonu a ohánění se, tak nějak zapomněla na sebe. Ale to jsem poznala až s odstupem času. Nedávno jsem totiž vedla jeden velmi zajímavý rozhovor, kdy mi protistrana pokládala velmi jednoduché otázky jako: Kdy jsi byla naposledy na dovolené? Kdy sis dopřála masáž? Kdy jsi měla poslední volný víkend? A já si uvědomila, že v posledních 4 letech jsem na sebe neuvěřitelně kašlala. Víte kdy jsem byla naposledy na dovolené? Před 5 lety. Na masáži? Nikdy. Volný víkend? Takový termín jsem ve slovníku neměla. Možná je to hloupé a pošetilé, ale řekla jsem si, že je potřeba, se sebou něco udělat :D Však mi je "jen" 25 a měla bych si asi také trošku dopřávat a ne se jen vydávat. 

Období velkých prázdnin pro mě bylo vůbec nejhorší. Prokoukla jsem mnoho lží, objevila mnoho nepravd a křivd a uvědomila si, že není na světě nic horšího, než si uvědomit, že vás dokáže zradit někdo, koho jste považovali za přítele. A víte co? To mi velmi otevřelo oči a já si řekla dost! Upřímně, dost jsem se v té situaci plácala a nevěděla, co dělat. Ale s končícím se rokem jsem pořád viděla to světýlko na konci tunelu a pomalu, ale jistě, měnila svou rutinu.  Skončila jsem v práci a našla si jinou. Takovou, kde vidím ocenění za to, co dělám a navíc jen od pondělí do pátku. Ha, tady jsou ty volné víkendy. Začala jsem se, byť možná sobecky, soustředit více na sebe, užívala si s kamarádkami, vyrážela na výlety, zašla na masáž i na brusle. Něco, co by mě dříve vůbec nenapadlo. A s novým rokem s tím hodlám dále pokračovat. Chci ze sebe vždy a všude vydat to nejlepší a být na svou práci pyšná, jinak bych to ostatně ani neuměla, ale zároveň chci myslet na sebe. Nepřemýšlet na to, jak skloubit práci s tím, abych mohla jít cvičit, do kina anebo si někam vyjela. A hodlám se toho držet, pevně! Zatím si vedu víc jak dobře :-) musím se pochlubit. Vůbec poprvé v životě si od září vedu diář, kam si vše zapisuji - pokrok. Užívám volna, chodím ven, koukám na filmy, však víte. 
K tomu všemu bych se velmi ráda na plno vrátila k blogování. Po dva roky to tu vždy na 4 měsíce utichlo, když jsem odjela do USA. Letos budu doma a nikam na tak dlouho cestovat nebudu, takže slibuji, že to tu bude žít. 

Doufám, že se máte báječně, a ať už pro vás byl rok 2016 těžký, či ten nejlepší, který jste zažily věřím, že rok 2017 pro vás (i mě) bude tím nejlepším doposud. 
Jsem moc ráda, že se na blog vracíte a čtete jeho stránky, stejně tak jako jsem nadšená za každý milý komentář či mail, který od vás dostanu. Podporu cítím nejen tu, ale i na fb či instagramu. 
Děkuji za vše, mějte se báječně :-)


Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

6 úžasných komentářů

  1. No teda, tak treba to tento rok všetko napravit a venovat sa hlavne sebe. A zájst si aj na tu dovolenku. Ja som na dovolenke tiež nebola, odkedy mám dieťa. Snád tento rok sa na nejaku už dostanem.
    A volný vikend??? Haha, tak to je u mna neznámy pojem. Každý deň je u nás rovnaky, a nerozoznávam vikend či týžden.
    Krásny Nový rok 2017

    OdpovědětVymazat
  2. Půjdeš se mnou cvičit, nebo na brusle? Mám tě moc ráda - mamka.

    OdpovědětVymazat
  3. ❤️ Držím moc palce do nových začátků. Doufám že do nějakého toho užívání nůžky být taky zahrnutá :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář :-)