Souboj pudrů: Fit me vs SuperStay

středa, února 28, 2018

Krásný den, 
vítejte v půlce týdne a u dalšího kosmetického článku, ve kterém se dnes dostávají do souboje dva nováčkové z dílny Maybelline na poli pudrů. Řada Fit me je již známá a byla uvedena před několika lety - nyní se do prodeje dostal nový a inovovaný pudr, který by měl být mnohem lepší, než ten původní. Na druhé straně tu máme kompletně novou řady SuperStay, která v bílém kabátku nalétla do obchodů koncem loňského roku a měla by svými krycími schopnostmi zakrýt vše, co jde. 


Pojďme začít u nějakých těch technikálií, ať máme na první pohled jasno, v čem se pudry liší: 
Fit Me: 4 odstíny, 14 g produktu balení, cena kolem 130 Kč, klasické Fit Me černé provedení, vyroben v Thajsku
SuperStay: 5 odstínů, 9 g produktu v balení, cena kolem 160 Kč, zvláštní bílé lékárenské provedení, vyroben v Itálii

Na prví pohled je tedy jasné, že za SuperStay pudr si sakra připlatíte, protože nejen že obsahuje o třetinu méně produktu než Fit Me, ale přitom je ještě o cca 30 Kč dražší.


Pudr z kolekce Fit Me je propagován jako klasický, jemně mletý pudr, který má za úkol zjemnit pokožku pleti a její textury, jednoduše se nanášet a roztírat, vyrovnávat odstín pleti a je určen pro dokonale matnou pleť bez bez mazu a lesku. 


SuperStay pudr je marketingově propagovaný jako dlouhotrvající, mutující pudr, který je vodě odolný. Pleť má zmatnit, vyhladit textury a vydržet na ní celý den. Výrobce mi tak v podstatě tvrdí, že si připlácím za vodě odolnost - jinak tedy nevím. A víte co? Vodě odolný samozřejmě není, protože mi stačila i lehká sprška při cestě do školy a pudr byl ten tam. Že by se tedy připlácelo za výrobu v Itálii? 


Pro srovnání jsem vám také vyfotila odlišnost odstínů v jednotlivých pudrech a na fotce je také vidět rozdíl v textuře. Pokud si jdu kupovat odstín Ivory, očekávala bych odstín, kterým disponuje řada Fit Me - světlý pudr se žlutým podtónem a ne ten oranžový ze SuperStay a to prosím podotýkám že Ivory je v obou variantách pudru tou nejsvětlejší. Ivory u SuperStay je totiž spíš Beige varianta pro ty s růžovým podtónem, no ale co už, přesně nám to ukazuje, že na názvy odstínů se jednoduše nemůžeme spolehnout. Z obrázku je také vidět, že SuperStay má mnohem jemnější texturu, tudíž k pleti lépe přilne a vyhladí ji. S Fit Me pudrem se zase lépe fixuje makeup a korektor. Oba dva pudry v průběhu drží stejně, takže těžko říci, kdo je vítězem. Ono pokud máte růžový podtón pleti, s klidem kupujte SuperStay - pokud jste žlutky jako já, jděte po Fit Me. A nebo bude nejlepší na oba pudry zapomenout a koupit třeba True Match od L'oreal, který je nejepším pudrem z drogérie. :-) 

*

Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

0 úžasných komentářů

Děkuji za každý milý komentář :-)